2008-05-31

Sommar Tuva

Sommar bilder på lilla Tuva, Woolly Wonder´s Rescued By Angels
Tack Anne Siri för dem söta bilderna


2008-05-28

Möblering

Söt som socker
Igår borstade och trimmade jag öron och tassar på lilla söta Sessan och äntligen börjar hon få sin päls=) Den kommer smygande, ska bli så kul att se henne i päls snart. Vägde henne också 2018g toppen hon har gått över 2 kilo. Jag tänker fortsätta hoppas att hon iaf kommer upp til 2,3-2,4 kg. Som ni vet är ju allt lite tvärtom här *S* Pojkarna skulle stanna runt 1,9-2kg men de sprack där hjälpte inte den där dubbla 3 månaders vikt el kolla på hur små dem var som små. Och flickorna dem är normala el stora men dem stannar av och blir små...Why Whyy?? Kan inte bara någon vara snäll och ge oss en lite större tik...snääääällla så alla slipper ligga på 2,2 *S*
Idag är Stoffe ledig så nu ska vi sätta fart och bära möbler igen. Måste bestämma om vi kanske ska sätta bokhyllan med vitrindel nere i bland rummet iaf, så slipper vi packa ner glasen el köpa ett vitrinskåp bara för det. Där nere är ju så blandat redan det går ju ändå inte att få snyggt, det ska ju bara vara förvaring ändå. Nästan som när man flyttade hemifrån blandat som attans*L*
Måste beställa från Ikea idag det tar ju 6-10 vardagar innan leverans=(
Ikväll blir det grillning, kött, potatis och sallad *mums*
Måste hinna träna vovvarna ute i solen med..här blir det fullt upp, dags att sätta fart.
Hej svejs

2008-05-25

Skitfinal


glitter-graphics.com

Hej Hopp
Hjälp så dåligt det gick igår för Charlotte=( Jag trodde det skulle gå lite bättre, iaf topp 10 möjligtvis topp 6. Men det var hon dumma Ukraina som snodde våra poäng, hon var ju en Charlotte kopia vad gällde allt, utseende, outfit och låtval.

Såhär såg min topp 5 ut
Ryssland
Grekland
Armenien
Ukraina
Island

Såhär blev det
Ryssland
Ukraina
Grekland
Armenien
Norge

Ehhh så det var ju verkligen inte illa gissat..kanske borde jag fått välja vem vi skulle skickat=) Charlotte absolut av dem vi fick välja mellan i vår egen final.

Men om svenskarna inte varit så tröga och skickat ut honom direkt så skulle vi skickat Mickey Huskic med Izdajice. Det är på "deras språk", bra låt, melodi och bra röst. Jag tror det hade gått toppen. Men Svenska folket förstår sig inte på det här, ni kanske borde sluta rösta då om ni inte vet nånting. Lyssna själva http://www.youtube.com/watch?v=8CEFg1u30yQ Det är tom lite åt Rysslands vinnarlåts håll och nu kan vi ju inte använda den nästa år=// Hoppas han får en ny liknande låt så vi kan skicka honom.
Man blir ju lite sur men man får väl ta nya tag och nu är det ju dags att längta i ett år igen hahaha

********************


Igår hade vi fullt upp. Vi flyttade ut bokhyllan och rensade alla lådor och tömde allt finporslin, tog låång tid, sen var det dags att rensa garderoberna. Vi slängde två plastsäckar som vi ska ge till klädinsamlingen. Ganska skönt ändå att göra sig av med lite.
Vi hann även skruva isär sängen, flytta den och skruva ihop igen så vi slapp sova på stående fot *L* Sovrummet är ju inte klart på långa vägar och så har vi ju rummet där nere med att fixa. Vi har bestämt att vänta med att beställa från Ikea tills vi flyttat om så vi inte glömmer beställa något, det tar ju längre tid att bli klara men det är nog värt det. Lite jobbigt när det ser ut som ett bombnedslag bara, men men det blir nog bra när det är klart.


glitter-graphics.com

2008-05-24

Eurovision Song Contest

Bild Lånad från SVT

Ikväll är det äntligen dags för Eurovision Song Contest och vi kommer sitta bänkade i soffan. En av årets höjdpunkter=) snart måste vi sticka till affären och köpa lösgodis som Stoffe säger el iaf något att mumsa på.

Så hejja hejja Charlotte ikväll....även om jag inte tror vi vinner så måste vi ju hoppas. 10 bästa el möjligtvis topp 6 om vi har tur. Många bra låtar i år. Ryssland, Island, Armenien, Portugal , Grekland osv osv Så jag tror det blir svårt.

Så kom igen nu och hejja på Charlotte ikväll=)))))

Nu ska vi fortsätta möblera om, här ser ut som ett bombnedslag för tillfället.

2008-05-22

Gott & Blandat

Jag tycker det är så fint när våra äppelträd börjar blomma. Så tänkte jag att jag ska ta foto sen när båda träd slagit ut helt men jag tänkte jag har tid på mig...men nu har båda blommat klart *buhuu* Varför blommar dem bara nån vecka det är så trist det är ju så somrigt då.

I Tisdes fyllde min älskade mamma år och jag gick dit med en blomma och åt lite tårta, jag älskar princesstårta med vaniljkräm i.

I går följde jag med mamma till djursjukhuset med Zorro, han har fått en stor knöl i ljumsken. Men dem vet inte riktigt vad det är=/ Det är iaf blod och var i den och vi hoppas att det bara är en infektion. Håll tummarna för lilla Zorro.

Idag har jag jätteont i ryggen och det börjar bli svårt att röra mig, jag hatar min rygg. Kanske det är mina nya skor el för att jag cyklat en del. Ja hör ni hur sjukt det låter, cyklat och köpt nya skor, ja men så är min dumma rygg den klarar ingenting=((

Vi som funderar på att möblera om och byta rum. Vi har haft sovrum på tre ställen nu isf haha. Men det är så kul att göra om. Tanken är att sätta sovrummet i mat rummet som vi kallar det, vi har bokhyllan med alla finglas i där och ett matbord, våra fina Äpplet stolar som jag ropade in på auktion för längesen. Egentligen vill vi inte ta bort det möblemanget, vi gillar det, men samtidigt är det inte vår stil...lite jobbigt. Men kanske kan vi sätta bord och stolar på altanen och ta bort plastmöblerna och sätta dem ute?! Det är en tanke.

I det nuvarande sovrummet gör vi isf förvaringsrum, vi har så mycket grejer så var stoppar man allt, klädkammaren är full. Tänkte köpa lite lagerhyllor så kan man sätta alla hundfällar, filtar, kuddar, valpgrejer, trimgrejer och trimbord där inne.Barnsängen/valpsängen kan ju med förvaras där sålänge. Så kan man ju stoppa in dammsugare, jackor och skor kanske ja allt sånt som tar plats som knappt får rum i klädkammaren. Det får bli ett allt i allo rum, ja just det det glömde jag ju, löpbandet ska in där. Jag hatar att ha det här i datarummet, det är så fult, allt fult och störande måste bort*S* Så har man löpband och trimbord där så kommer ju rummet ändå användas så då känns det inte onödigt att göra så. Vi har ju plats för det, vi har ju sex rum på två personer. Matrummet används ändå inte vi går ju bara in där när vi hämtar kläder haha för alla garderober är ju där inne, det är ju gjort till sovrum från början.

Så vi får väl lägga in en beställning till Ikea handla hemma så det snart kommer hem=) Tror vi kastar ut skrivborden i datarummet då med och köper en bänkskiva och sätter längs hela väggen och fäster den i väggen på konsoller, bara två ben i mitten som stöttning för den blir ju 240 cm lång. Helst hade jag inte ens velat ha det, jag gillar inte när saker finns på golvet. Det ska vara lätt och städa.
Om nån uppfinner så alla möbler blir vägghängda så ska jag köpa det *S* Tänk vad lätt att torka golvet då=))

I går fick man se bönderna i Bonde söker fru, jag som älskar alla sådana program så jag var ju tvungen att titta*L* Hästbonden Han bodde ju som jag vill bo, en stor gård på landet med massa hästar, jag hade ju lätt fått plats med massa pommar där=) Men en dag ska vi bo så Kristoffer och jag så jag kan få min efterlängtade häst, jag saknar det sååå.

Nu står det pluttar här nedanför och tittar på mig, dem tycker jag är tråkig och vill nog vi ska gå ut i solen...så det är väl bara att lyda dem*S*

2008-05-19

Hässleholms Nat Utställning 17 Maj

Dagen började med att jag gick upp kl 6, släppte ut vovvar, gav mat och sedan hämtade Jenny mig för vi skulle sätta upp utställningstälten. Tyvärr fick man inte göra det kvällen innan vilket vi tycker är lite dåligt men men. Sedan bar det av hem för att göra sig iordning och äta lite frukost sen kl nio bar det av igen=) Då med fyra hundar och resten av sakerna.
Först var det dags för lilla Prada och Alyssa. Vi var fem tikvalpar i klassen. Båda skötte sig toppen. Det var Alyssas första utställning, men hon gick så fint med husse och domaren fick klämma och känna. Prada hade inte heller några problem med bordet.

Dags att lyfta upp lilla tjejen på bordet, visst är hon söt. Strålande väder hade vi också.

Kritik: Easy winner of the class with very good balance. Pretty head, eye and ears. Good moving. Nice coat. Good tailset.
Vi är jätteglada för den fina kritiken.

Prada vann klassen med HP och blev BIR valp=))

Här ser ni en del av stora finalringen...ser ni oss?! Prada var så duktig, kl är nu strax halv fyra och hon fick vakna kl sex på morronen och var ju på utställningen nio, så det blev en låång dag. Men hon stod fint även i finalringen och gick fint, nån gång ville hon sitta en stund men det måste man ju förstå. Prada blev utplockade bland dem 10=) Men sen placerade hon sig inte men det gör inget vi är jättenöjda och glada.

Här är husse och Alyssa som går så fint. Hon har ärvt Armanis bra drive och rörelser.

Kritik:Nice black. Good balance. Nice head and expression. Would like to see smaller ears. Good moving.
Även hon fick en bra kritik som vi är glada för.

Alyssa blev 2:a med HP =)) Vår duktiga lilla tjej.

Här är Armani som fick 1 kv och blev 4 i kk, domaren tyckte han var lite stor.

Sen var det maskotens tur att inta ringen, det är 3 år sen sist. Hon gjorde det med bravur och jag är så stolt. Det var ju bara på skoj som vi anmälde henne eftersom hon är så mammig och inte vill stå på bordet. Men hon var duktig och fick sin 1 kv=) 4 i kk av sex så vi är jättenöjda med henne.


Man kunde nästa tro att hon inte gjort annat för hon stod så fint hela tiden.


Titta hon står så fint på bordet=))
Vi är jättenöjda med dagen och alla små vovvar alla skötte sig med bravur.
Alla domare tycker olika och ingen får glömma att dem har samma älskade hund med sig hem som dem åkte dit med oavsett hur det gick i ringen.

2008-05-17

7-års förlovning


glitter-graphics.com

Idag är det sju år sedan vi var i Turkiet och förlovade oss. Ungefär som på bilden såg det ut då=)

2008-05-16

Städa och feja

Hej Hopp....
I morgon är det dax för utställning här i Hässleholm, spännande. Det är en amerikansk domare Dennis Mc Coy, inte så ofta det är det så vi får väl se vad han säger om mina små pluttar. Är mest spänd på om Tindra kommer ha nån tass kvar på bordet *S* Det kvittar ju vad hon gör hon är ju bara maskot ändå. Men det är säkert kul att få följa med på utställning ändå.

Igår trimmade vi litegrann, Stoffe är ju hemma först nio ikväll så det hade blivit lite sent att sätta igång med alla fyra då. Sen slår det ju aldrig fel, Armani är helt urfälld *suck*. Borstade honom förra veckan och det bara rasade ur hår och så igår åkte sista ullen ur så jag har en stor hög på bordet nu=/ Hur kul är det, inte ett strå ull. Hade ju velat ha han i päls nu för denna domaren. Nu är det inte mycket att göra bara le och se glad ut=)).

Får börja packa väskan snart och alla grejer och papper, jag är alltid så nervig för att glömma stamtavlor och nummerlappar haha. Tur vi inte har långt hem isf, bara andra sidan stan=) Bara för att min syster råkade göra det när hon skulle till Sofiero och det är 9 mil =/ Så kan det gå...

Måste städa här hemma med, ibland är det kul och det är skönt när det är fint men ibland är det bara sååå tråkigt. Som tur är är det ju ganska enkelt att fylla diskmaskinen och bara trycka på en knapp och sedan är det rent, måste vara en av de bästa uppfinningarna:)
Kramelikram

2008-05-14

Trimma tussarna

Tindra får sina små tussar trimmade av husse

Så duktig är hon, men självklart är man duktig om man är en prinsessa och får vila på en rosa kudde under tiden. Ni vet alla prinsessor måste ju gå på "skönhetsbehandling" för att hålla sig vackra. Man måste ju leva upp till sitt namn så man riktigt Tindra(r)...=)))



glitter-graphics.com

2008-05-13

Blandat.....

Här är en bild på Europas största afrikanska elefant som vi såg på cirkusen...han heter Micki.
Det var cirkus Rhodin vi va på och visst gick den att se men bra var den inte. Lite B-ig, får hoppas det kommer fler cirkusar snart som vi kan gå på. Men det var ändå kul att komma iväg och göra nåt med Sis och Felix.

*************************************
Häromdagen var mamma och jag i stan igen och shoppade. Köpte leggings och en Bh på Lindex, men gud så sur man blir när dem har en Bh i hela affären i min storlek=/ Men jag fick inte betala utan det gjorde min snälla mamma *tack*. Sen hittade jag två par shorts och en jeans kjol på HM, bra när man hittar det man letar efter. Köpte en Piké tröja till Stoffe och en jättesnygg kortärmad skjorta. Sen åt vi glass=)
*****************************
I morse var vi på prommis och snart är det dags att gå ut och träna lite, just nu ligger alla avdäckade runt mina fötter. Det sas det skulle bli kallt idag, men änsålänge strålar solen=)

2008-05-12

Ringträning

Igår var vi på ringträning i den stekande solen med Prada och Tindra. Det blev mycket bordsträning eftersom vi var tvungna att hålla oss i skuggan mycket. Båda skötte sig fint, Prada tyckte det var lite jobbigt att stå i värmen men vi är nöjda med träningen=)
Här fick en kille leka domare för Tindra har svårast för män, ser ni att hon faktiskt står still, det går framåt, nu är det mest tänderna hon inte vill visa. Allt beror på hur domaren är, börjar han med tänderna och bänder då kommer det nog aldrig funka då hoppar hon väl upp i min famn, men är han försiktig så finns det hopp=)


Lilla Prada är på väg att gäspa, man blir trött när man bara är 7 månader.


Prada tyckte det var bäst att doppa hela kragen och munnen i vattnet så hon fick lite svalka=)

Tindra står fokuserat och tittar på mig, jag är riktigt stolt över henne, hon är 4 ½ år och har alltid varit ganska skällig bland andra hundar, men träningen går så mycket framåt så man blir så glad, hon mognar verkligen med åldern. Skällde inte alls, så jag hoppas det går vägen på utställningen.


Duktiga Prada står med fint och fokuserat=) Ska bli spännande att höra vad som sägs om lillskruttan.

Hejdå och Tack för idag nu är det dags att åka hem och vila =))

*************************************************
När vi kom hem var det dags att gå ut och rensa utsidan av häcken, en hel skottkärra med ogräs blev det. Stoffe klippte lite med häcksaxen på det som stod upp i häcken så nu är den rak och fin igen.
Sen grillade vi flintastek *mums* och så potatis, gräddsås och sallad med örtagårds dressing...så gott var det.

2008-05-08

Nya mattor till uterummet

Hej Alla!

Sitter här och funderar lite på vad jag ska skriva. Vi har haft fint väder idag och tränat och tränat alla hundarna på gräsmattan två och två, och sedan efter varje träningspass har vi haft "fritt" ( Hundarna får göra det de känner för).
Nu mår Therese inte så bra har lite ont i huvudet, hon ligger och vilar sig på soffan i stora rummet. Stackarn har varit på Cirkus idag oxå med sin gudson. ( Hennes brors son som är 6-år gammal) En liten busig krabat full med engergi, han har stoppat i sig lösgodis, cola, popcorn och sockervadd samt fått rida på en ponny i pausen. Detta är vad Therese har berättat för mig, tror även hon har tagit några bilder. Hoppas det blev några bra, man fick tydligen inte ta med blixt där inne. Och som ni alla vet funkar inte våran kamera alltid så bra som man velat =/.

Hittade en bild på Therese och Shimra när hon var en liten valp, ca för tre år sen. Ja tiden den går snabbt.

Therese & Shimra
Visst är dem söta husses flickor =) Lilla Shimra har numera en liten säng brevid min säng där bara hon som sover. Lilla Simmi är ju min lilla tjej nr 1.
Var bara tvungen att ta med denna bilden.
Sen var ju frågan vad jag mer skulle skriva om, tittade i April mappen och hittade bilder på vårat uterum. Vi har ju nämligen bytt mattor där ute. Inte för att vi behövde det men mest för att det skulle passa ihop. Och så hittade Therese dessa mattorna. Så nu ligger dem där =) Funderar på att måla om oxå men har inte riktigt bestämt oss ännu. Lite onödigt att dra igång med ett nytt projekt just nu har en massa på G redan. Har nu precis tapetserat om i hundarnas rum. Nu har jag bara kvar att måla lite på dörren. Där färgen har börjat flagna. Och sen har jag lite hörn och lister som behöver spacklas och målas då det är ganska kul att bita i för vissa.......No names =)
Man vet aldrig det kanske kommer bilder på det rummet också. Vi glömmer ju bort att blogga ibland.


Hela uterummet från dörren

Tomten som vaktar dörren


Hoppas det blir en fin dag imorgon oxå. Ha det bra alla!

Vid pennan / Stoffe

2008-05-05

Nya leksaken

Nya leksaken
Visst är den söt hi hi. Jag älskar att köpa leksaker, men försöker lägga band på mig.Det finns ju så många söta, men dem får inte alltid vara så söta så länge tyvärr så jag försöker att välja söta billiga*S* Det ska helst vara sånna här mjuka, stora el små spelar ingen roll dem älskar allt. Men vissa är ju sjukt dyra långt över 100 kr och så äter dem sönder dem lite på 10 minuter*S* Men man blir så lycklig av att se hur glada dem blir när man kommer hem med en ny. Om det blir ett litet hål i dem, ni vet ibland går sömmen upp så har jag tänkt att då kan man ju egentligen sy igen dem....så nu har jag en hel påse som måste sys ....nångång=)
Adidas älskar leksaker, man får städa undan jämt annars är golvet helt fullt. Jag har en korg bredvid soffan där jag lägger dem men ser han när jag plockar i dem så plockar han ur dem*L* Så medans jag hämtar några andra så har han plockat ur dem jag nyss stoppat i, så så håller vi på om dagarna=) Han är en riktig busunge.
I går klippte jag gräsmattan, jag tog handgräsklipparen för jag orkade inte dra fram den stora..den går på el så då måste man ta fram förlängningsladd och allt haha. Men jag får skylla mig själv att jag inte gjorde det för jag tryckte så hårt i handgräsklipparen att jag är alldeles öm i händerna. Har nog tryckt på nån punkt så det kryper lite i ena fingret men men det går väl över nån gång. Jag är så van att ha ont överallt varje dag beroende på vad jag gjort så man vänjer ju sig.
Ska cykla och köpa laxolja till vovvarna, vet bara inte vilken av djuraffärena jag ska välja. Den bästa ute i Stoby, men då får man cykla lite ensligt el dem som ligger åt andra hållet förbi stan, men jag är inte så förtjust i dem och gynnar helst inte dem hahahaha Dem har ju noll koll på hundsaker och frågar man nånting el om dem har någon specifik sak så vet dem inte ens alltid vad det är=/
Sen blir det lite hundträning som vanligt=)
Här är det ganska varmt och soligt så man får passa på att vara ute, jag behöver bli lite brun jag är ju så vit nu.
Soliga hälsningar från oss

2008-05-03

Alien

Här har ni lilla Alien....*S* Nejdå det är söta Sessan som har badat. Lilla plutten är så duktig och står så snällt. Hon har verkligen ett underbart temperament och sätt, riktigt genomsnäll.

Hon är en liten vilding, som ni vet hoppar hon ju över våra grindar så nuförtiden hjälper ju inte den som vi har mot hallen eftersom hon hoppar över om vi öppnar dörren el är på väg ut. Det är lite läskigt och så nu har hon lärt Adidas med=/ men han gör det bara om det är något väldigt spännande så det är ju skönt, har bara hänt tre gånger änsålänge.

Men så idag när jag skulle hämta tidningen, annars får hon alltid följa med ut i famnen men idag skulle jag testa att gå ut och se vad hon gjorde när jag öppnade om hon försökte kasta sig ut(jag var beredd) men när jag öppnar dörren så sitter hon en bit in på hallmattan och tittar så sött på mig=))) Rörde sig inte el försökte sticka ut hon bara satt och väntade på sin mamma. Min älskade plutt=)

Här är hon färdigborstad, som ni ser har hon inte så mycket päls ännu men den börjar komma nu. Det är väl det jag tycker är lite trist med detta engelska att dem är lite nakna en period, dem amerikanska är mer ulliga och har mer päls hela tiden.
Jag älskar hennes söta ansikte och hon har en sån söt uppsyn när hon tittar på en.

Igår tapetserade vi klart i hundrummet, ska bara ha på två väggar och inte hela vägen ner...det kommer bilder så småningom. Pojkarna brukar få sova där på natten så man slipper torka hela huset på morgonen*S* Vill inte ha kisseskydd på natten på dem. Så det kan vara bra med ett pojkvänligt rum=)

Sen är jag lite förbannad på folk, jag fattar inte att dem inte kan låta bli andras grejer. Stoffe gick till jobbet imorse och och sen ringde han och sa...du får gå ut och laga staketet i fram och grinden..någon har dragit och böjt i det. Vi har nät och sådana elpinnar tror jag det heter och som grind i fram två kompostnät som är fästa. Då har nån böjt elpinnarna och dragit i nätet och lyft upp ett kompostnät. Jag blir så aaaarg. Tyvärr var jag för svag för att lyckas böja tillbaks ena elpinnen så jag får vänta tills han kommer hem ikväll.
Vi har ju en inhägnad utanför altanen som dem är mycket på och kan springa in och ut så man har koll på dem, så om jag släpper på hela tomten går jag alltid igenom nätet och tomten försäkerhetsskull. Häromdagen så satte vi upp sånt här blomrabatts nät el vad det är, man köper det på rulle och satte längs med inhägnaden, då kan jag öppna den så har dem tomten i bak med men kommer inte fram där gatan är, då blir det ändå större och man kan ha lite mer koll ändå. Men tänk om jag inte haft det där och tänkt att jag kollade igår. Detta var i fram så jag ser inte det om jag öppnar altanen. Så tänk om jag släppt ut dem, fy bubblan då hade dem ju kommit lösa för dem kunde ju gå under komposten som dem lyft upp. Nej jag vågar inte tänka på det och där kör ju bilar...jättesnabbt också.=(((( Folk är ju helt dumma i huvudet.
Särskilt på sommaren så hittar vi massvis med gafflar, skedar, matrester, burkar osv på tomten..så ni förstår varför jag måste gå igenom tomten, man vill ju inte dem gör illa sig.

Nä detta gör att jag ännu mer vill ha hus lite mer på landet. Så mycket hundar stjäls från tomter nu och därför vågar jag inte ha dem på hela tomten om jag inte ser..Det nojjar jag mig för nu hahahaha att nån lyfter upp dem och sticker. Men på landet kommer jag oroa mig för att man är mer själv och då är det också lätt att ta dem. Man är ju så rädd om sina små och vissa anser väl en som löjlig men då får dem göra det jag bryr mig inte. Har man varit med om mycket tråkigheter i livet och förlorat många nära och kära då blir man ännu räddare om det man har=)

2008-05-01

Lilla svartingen...

Här kommer lilla Alyssa pyssa, inte lätt att få bra bilder av henne inte. Dessa är tagna för ca två v sedan. Hon har hunnit bli bättre på att stå sedan dess så vi får väl gå ut och fota lite nya. Fast inte idag nu bara regnar och regnar det.
Hon är en sån snäll tjej och är jämt glad och busar för fullt.


Oj här tittar vi visst åt fel håll *S*


Nu är det dags att ta ut pluttarna, finns möjligtvis någon fisförnäm dam som inte kommer tycka det är så kul eftersom det öser ner. Men ut måste dem ju trots regn.
Hej så länge