2008-04-30

Prinsessan på ärten

Här har vi lite träning på tomten med Tindra och Stoffe fotade lite på kul. Vi tog även bilder på nån mer filur så håll utkik=)
Hon var så duktig lilla Tindra.

Hennes stamtavlenamn Lilla Tindra passar verkligen henne. Hon är en liten plutt och hon tindrar verkligen.

Tindra är fokuserad=)

Om vi trimmar lite så blir hon ännu vackrare, men visst är hon söt...

Jag älskar hennes ansikte

Det var allt från Tindra och oss i dag, hoppas ni gillade bilderna på vår underbara Prinsessa.

2008-04-28

25 år.....

Igår fyllde jag 25 år......hjälp så snabbt tiden går man undrar vart den tar vägen.
Dagen började med ringträning, Alyssa och Tindra fick följa med. Det var första gången Alyssa var på ringträning, hon är ju inte superförtjust i koppel. Men hon skötte sig kanon, svansen var inte uppe hela tiden men det kommer nog. Bordet var inga problem, hon stod så fint och dem fick klämma och titta tänder=) Duktiga lilla tösen=)

Tindra är ju bara en liten prinsessa och mascot, vääldigt mammig, men jag hade velat testa att ställa henne på skoj så hon också får göra lite saker och följa med. Men jag måste erkänna att det gick bättre en förväntat, jag trodde hon skulle skälla ut alla, men det gjorde hon ju inte *stolt*. Hon ville gärna inte stå på bordet men dem fick känna och tom titta lite på tänder, så det går framåt. Om Stoffe tar henne på bordet står hon perfekt så det är inte fel på henne så haha, hon vill bara ha sin mamma om det är jag som håller. Så då säger alla men låt Stoffe ställa henne.....ja om det bara hade varit så lätt. Men då vägrar hon att gå för hon lämnar inte mig och då lägger hon sig el sätter sig och piper för fullt *S* Mammas älskade flicka.
Men vi ger inte upp, en dag ska hon stå perfekt på bordet fast det är jag som håller i henne.

På eftermiddagen kom mamma o sis mm och vi åt smörgåstårta *mums* Min favvomat efter tacos.
Här på bilderna kan ni se hur fint Stoffe dekorerat=) Jättegod och jag har lite kvar som jag ska äta upp ikväll när Stoffe kommer från jobbet.



Sen fikade vi lite efter det...så nu är det väl dags att börja banta *S*
Ska ta kort på presenter och blommor sedan och lägga upp.
Kram Therese

2008-04-25

Woolly Wonder´s Curry Mandalay

Igår fick vi bild av Toini på Bebis när hon precis fått hjälp att trimma henne. Det var verkligen stor skillnad på att se henne trimmad nu, det är första gången. Hon är 1 år och några dagar på bilden.

Vi tycker verkligen att hon har utvecklats bra och är en riktigt söt tjej. Vi är stolta över lilla tösen=)

2008-04-23

Shopping

Armani

Hej hopp alla glada
Igår grillade vi kött för första gången detta året...så mysigt och så varmt och skönt det var ute. Skulle köpa en ny grill igår då den gamla gav upp iförrgår kväll när vi grillade korv. Skulle ju egentligen ha en med avlastning på sidorna som på den vi har nu, men vi kom hem med bara en liten grill haha. Men så mycket grillar vi inte så det kändes lite olönt med en jättestor.
Sen var det dags för lite utställningsträning i solen, alla skötte sig fint. Tog lite bilder, ska kolla om nån går att använda. Alyssa är verkligen inte förtjust i koppel, men det går framåt och hon börjar gå nu även om hon snurrar ibland. Men vi fortsätter öva=)
Nu ska jag snart gå och spana på om det finns fler svarta mattor till altanen som jag kan lägga under bordet med. Måste köpa nya videoband med, alla börjar ge upp eftersom vi spelar in så mycket. Hundarna, datorn och Tv är mitt liv hahahahah Vad skulle jag göra utan dem.*S*
Det är ju jättestörande när banden börjar hoppa och rulla mitt i och så försvinner ljudet ibland, särskilt om man ska se idol el körslaget där dem sjunger.
Köpte en ny kruka till att ha på trappen utanför dörren, i trä och så är det en cykel, så söt så jag måste plantera i blommorna vi köpte till den med.
Nu är det nog dags att börja fixa sig för att gå iväg och kolla på matta för ikväll bär det av hem till Natalie på uppfödarmöte, ska bli så kul.
Kramis

2008-04-21

Prada on the edge

- Mamma tar du foto på mig nu???
-Hm kanske ska jag gå och äta på lite ben istället

-oj vilken ska jag egentligen välja?

Ja här ser ni hur Prada äter ben, hon hänger på kanten. Hon har en jättestor Biabädd och ändå ska hon sitta så långt ut som möjligt på den..knasig eller hur*L*

-Bäst att hålla fast benet så ingen snor det

-Hm bäst att hålla utkik

-Are you talking to me!!

2008-04-20

Städhjälp....

Alyssa agerar städhjälp=) Ni måste ju hålla med om att hon är smart som förstår att man måste ta upp efter sig *L* Hon tyckte mamma skulle slippa göra det.
Så hon snodde den för att göra det själv, men tyvärr gick det inte så bra då =) Men det sägs ju att det är tanken som räknas!

-Hej jag heter Prada, ser ni vad jag gjort??...- Inte?! Meh jag har ju ätit på ben som gör att man får rena tänder. Men jag måste säga att det var lite jobbigt och kletigt, ser ni inte hur det förstör min vackra päls, man blir ju alldeles kladdig och lockig=(
Men håll med om att jag är väldigt söt=)

*************
Idag är det väldigt varmt, var ute på långprommis i förmiddags och njöt. Tror det är dags att köpa vårjacka nu. Vill ha nåt mellanting tror jag, min jacka jag har nu är inte så tjock men för tjock för denna värme och dem andra är för tunna och så korta....det blir nog till att gå och shoppa snart=)
Hundarna tycker det är skönt ute, just nu ligger alla däckade runt mina fötter och stolen. Gör era med så, alla flockas runt en om man sätter sig vid datan. Så söta mina små pluttar.

2008-04-19

Hos vet i Torsdes


Hemkomna...Lilla Sessan är trött
I Torsdes var vi hos veterinären och drog hörntänderna på Sessan och Prada, dem andra hade ploppat ut men dessa satt som berget.


Prada sussar

Här får dem sova i canvashagen tillsammans, dem var fortfarande väldigt trötta och lite småvingliga så bättre att dem fick vila upp sig ifred och i lugn och ro. Annars hade dem andra varit på dem och velat busa hela tiden.
Allt gick bra och dem skötte sig kanon hos veterinären.

Sova i husses famn är mysigt
På hemvägen spanade jag på bedårande valpar *tihi*

2008-04-16

Bebis & Chutney 1 år

Woolly Wonder´s Curry Mandalay "Bebis"

Woolly Wonder`s Mango Chutney "Chutney"

Idag fyller Bebis och Chutney 1 år
Vi önskar er ett Stort Grattis på Födelsedagen

Bebis 8 v

Bebis 11v

Chutney 10 v

Julkort från Bebis=)

Julkort från Chutney





Detta kortet är taget några dar innan Chutneys 1 års dag.
Tiden går så snabbt, nyss var dem så små som dem var på de översta korten. Båda har utvecklats till trevliga och söta små pommar=)
Vi hoppas ni får en underbar födelsedag "våra små barn"
Grattis önskar uppfödarmatte och husse

2008-04-14

Besök i helgen


I Lördes kom Chutney, Christian och Lina på besök. Dem ville ha hjälp med lite trimning och få lite tips så dem kan göra det själva. Baktassarna som ni ser är inte gjorda och det är för att dem ska öva på dem hemma=)


Vi fick jättefina blommor av dem, ser ni vilken underbar färg. Jag älskar rosa=)

Båda två fick testa på emellanåt och trimma lite och båda gjorde det bra, efter lite övning kommer dem klara det själva=)

Chutney fyller ju ett år 16 april så eftersom hon kom på besök så nära inpå så hade vi köpt en liten leksak till henne i present.

Här ser ni den glittriga leksaken, är den inte söt haha

Chutney snosar på den=)

Nu är det dags att bära iväg med den
Efter att ha fått stå på bordet så länge, fått massa kel och busat så däckade Chutney under bordet när det var dags att fika. Här ligger hon på golvet och jag tror hon undrar när det är dags att få åka hem och vila=))
Det var jättekul att träffa dem alla tre och särskilt få se Chutney live och se hur hon utvecklats. Hon är en söt liten tjej.
Ni är välkomna tillbaks när ni vill =D

2008-04-10

Bloggfundering...

Om man inte har nya bilder får man fylla ut med gamla favoriter=))


Iallafall så har jag funderat på en sak, kanske inte så mycket att fundera på eftersom inte så många kommenterar i min blogg *L* Men iaf, om ni får en kommentar i er blogg, svarar ni på den då? Svarar ni i er egen blogg el går ni in och svarar i den andres?
Om ni kommenterat går ni och kollar om man svarat på det då i sin blogg?
Haha visst har jag knäppa funderingar, men jag känner ibland att man kanske vill svara el kanske bara säga tack osv, men samtidigt känns de lite konstigt att svara i sin egen=) Så nu måste ni lämna en kommentar och säga hur ni gör=)
I förrgår köpte jag två nya svarta mattor till altanen. Innan fanns det en sådan grön som man ofta har på altaner, men jag kände att det är nog dags att slänga ut den, så nu har jag lagt två svarta=) Blev lite snyggare.
En tanke är om man kanske skulle målat insidan av altanen i en färg, nu är den ju som huset, svart och röd, det blir lite bladdrigt, kanske borde målat det röda svart, el allt vitt. Hmmm vi får se.


Var en sväng hos mamma o sis igår och sen inom djuraffären.
Vovvisarna mår fin fint och älskar det härliga vädret. Alyssa fick bada häromdagen och det är dags att kasta in dem andra med i badet=))
Ha det så fint allihop

2008-04-09

På posten igår kom dessa

Pedigree Dentastix
Dem hade så man kunde få beställa hem en provpåse=) Så då tänkte jag att jag skulle göra det, många pratar ju om dessa dentastix att dem är bra.
Det var jättekul när dem kom på posten och det var sju st i en påse, det kunde ju inte bli bättre=)
Dem luktade ganska gott, lite köttaktigt och hundarna blev galna.
Förlängesedan testade vi dessa gröna ben som en tandborste och även dem vita lite veckade med en röd sträng i och jag kände att dessa verkade vara av samma sort. Men jag tänkte att dem får testa dem iaf så får vi se hur det går.
Dessa andra jag pratade om blir väldigt kladdiga och dem fastnar i munnen och tänderna och dem får inte bort det själva utan det bara lagras och lagras tills munnen blir full. En gång när Tindra åt så märkte jag att hon såg konstig ut så jag sprang dit och hela munnen var smockfull och alla tänder för det hade bara fyllts på så hon höll på att kvävas så jag fick pilla ut allt snabbt.
Dentastixen var ganska lika dem och jag fick ännu en gång pilla ut ur Tindras mun, dock inte lika mycket.
Så nja den sortens ben gillar jag inte när det bara fastnar, så det blir nog bara den andra påsen med sen blir det inga fler Dentastix för oss.
Bye Bye

2008-04-07

Puppy Mills on Oprah

Fick idag på mailen ett avsnitt av Oprah, det handlade om Puppy Mills.
Helt fruktansvärt hur folk behandlar djuren, det får mig att må illa och jag skulle gärna sätta dessa människor i en bur där dem knappt kan röra sig och sedan hade jag slängt bort nyckeln.

http://pomrescue.com/blog1/ klicka sedan på länken Oprah Puppy Mill video.

Men det är hemskt så jag får väl varna lite. Jag kämpade mot tårarna hela tiden och när det sedan kom en liten pomvalp och man såg pommar i en bur, då gick det inte att hålla tårarna tillbaks längre. Jag tittade över axeln och såg mina glada busfrön som hade brottning och några tuggade på tuggben el låg på en filt och bara myste.
Fy bubblan för dessa stackars hundar som aldrig fått äta något gott, aldrig fått vara utanför en bur el fått massa kärlek, det är så sjukt och jag är så förbannad just nu så jag kokar.

Blir även förbannad på dessa dumma folk som går in och köper en valp i en djuraffär, om alla hade slutat med det hade ju dessa Puppy Mills slutligen fått lägga ner. Så snälla snälla alla där ute köp valp av en seriös uppfödare.

Usch man visste ju att det förekom men det blir ännu verkligare när man verkligen ser hur dem har det, vissa motionerade i ett hjul. Inga skogspromenader, inga mjuka underlag, bara valpningsmaskiner=((((

Dem kanske inte förstår orden, jag älskar dig men dem förstår det genom röst och allt annat att dem är älskade. Men dessa får aldrig känna detta,att vara älskade och omtyckta. Det borde vara alla hundars ja alla djurs rättigheter för den delen att få göra och känna det.

Varje gång jag går hemifrån säger jag, mamma kommer snart, mamma älskar er, hej då sålänge. Varje kväll innan vi lägger oss säger jag godnatt sovgott jag älskar dig, till varje hund.

Jag fattar inte hur man kan vara så känslokall och behandla hundarna såhär i dessa Puppy Mills, mår människorna inte dåligt???

Nej det är så fruktansvärt att nu kan jag inte skriva mer.
Ta hand om era fyrbenta vänner, glöm inte tala om att ni älskar dem=)

2008-04-04

Tack för bilderna=)

Armani
Jag fick lite bilder från utställningen i Malmö av Vivi från Can a Lot i Danmark. Tack så hemskt mycket Vivi det var jättesnällt=) Tack till hennes man som tog bilderna för hon var ju inne i ringen samtidigt som mig=) Här är hennes hemsida http://www.canalot.dk/


Har försökt klippa ut mig och Armani. Hade gärna velat lägga ut på hela klassen men jag vet inte om man får det?! Får man det nån som vet? Men tänk om de andra deltagarna inte vill vara med på bild. Kanske nån kan reda ut det åt mig=)
Idag var det toppenväder så dörren ut kunde stå öppen jättelänge så skönt. Mina yrväder hade jättemysigt ute i solen=)
Tack igen Vivi och jag hoppas vi ses på någon utställning=)

2008-04-03

Bilder på Chutney

Vi har fått bilder på Chutney "Woolly Wonder´s Mango Chutney" av Lina och Christian. Det är så kul att få kort. Hon har ett så sött huvud som jag bara älskar. Ni måste ju hålla med om att hon är söt?!=)
Så mysig bild vid vattnet

Om exakt två veckor fyller Chutney ett år....hjälp så snabbt tiden går.
Den 12 april kommer Chutney, Christian och Lina hit för då ska vi trimma Chutney och så ska vi försöka visa lite hur man gör. Ska bli så kul att träffas.

Lilla Chutney verkar verkligen trivas och ha ett kärleksfullt hem och det är så skönt att veta det.

Tack så hemskt mycket för dem underbara korten och för att ni tar så väl hand om Chutney.
Lycka till på lydnadskursen, det tror vi Chutney kommer tycka är jätteskoj.
Kram Therese & Kristoffer