2007-09-28

Shimra som valp


Brukar ofta titta på korten i datan och ville dela med mig av ett sött kort. Detta är Shimra som valp hemma hos sin uppfödare Kate Bergh. Jag älskar kortet, det är så sött. Vår lilla vilding som vuxit upp till en bus tjej med så mycket fart i sig.
Idag har vi börjat sätta upp fläkten wohoo äntligen. Men kan inte göra det klart för elektrikern ska ju sätta fast kontakten och koppla elen.
Sen tror jag att vi har spöken som bor här hemma, ja skojar faktiskt inte. Vi hade bruksanvisningen innan vid fläkten i matrummet alltså allt på sin plats. Men häromdagen när vi skulle ha den var den spårlöst borta, vi vände upp och ner på hela huset, helt mysko den fanns inte. Sedan började jakten på att få tag i en ny för modellen säljs ej mera, idag kom äntligen den på posten. Efter vi börjat sätta upp det vi kunde så helt plötsligt ligger bruksanvisningen i kartongen i matrummet. Helt sjuuukt.
Så jag är säker på att här bor nån annan, vi hör ofta fotsteg, tavlor hängs snett, en jul plingade kyrkan till en sådan man har stående.
Men det läskigaste var igårkväll, hade både tv och stereo på i vardagsrummet. Stänger av tv och stereon när jag går förbi för att stoppa Tindra i sängen. Jag stannar alltid upp och kollar så att det är avstängt och det hör man ju även när man gör för det blir ju tyst. När jag börjar närma mig sovrummet så slås stereon på igen. Hur kunde den slås på??? Ja det är väl roligt med lite spöken=)) Hundarna ser dem nog med för ibland kan dem skälla på nåt fast där inte finns något......

2007-09-25

Unni Bunni


Lilla Unni snart 1 ½ år
Vi har varit dåliga på att ta kort så idag tänkte jag bara fota lite vanliga hemmabilder. Det är ju kul att ha lite "vanliga" bilder också inte bara när dem är uppställda och borstade.
Så här är två bilder på lilla Unni, el Unni Bunni som vi kallar henne. I Gallerian i stan innan hade vi en Funny Bunny som barn kunde stoppa i fem kr så fick dem en grej, varje gång man gick förbi kaninen rabblade den samma ramsa. Så vi har fått den på hjärnan, men vi har ändrat namnet lite.... Unni Bunni heter ja, för ja e så go o gla,vill ni ha en liten grej stoppa fem kronor i mig=))


Här står hon på altan trappan som vi byggt själva. Innan var det bara ett smalt högt steg och då tog dem fart inneifrån och hoppade rakt ner, dem struntade i mellansteget. Nu är den gjord bredare och med jämnare hopp så dem kan inte hoppa rakt ut, utan dem måste ta ett mellankliv. Innan var man ju rädd dem skulle göra illa sig så nu känns det bättre=)
Ha det så fint allihop

2007-09-24

En vanlig dag


Shimra i ett nötskal
Det slår nästan aldrig fel om man ska ta kort på Shimra, på sågott som varje kort är tungan ute el på väg ut, jag fattar verkligen inte varför.

Idag har vi fixat lite ute och stoppat in utemöblerna i förrådet och klippt gräsmattan. Vi funderar på att lägga sten i inhägnaden, ska kolla upp lite olika stensorter och priser.

Vi var iväg och handlade Shy Feeder till hundarna, det är B-vitamin som är bra vid pälssättning, vi får väl se om det funkar och skyndar på pälsen=) Det kan ju vara värt att testa då många säger att det funkar. Armani har ju fällt så vi kan ju hoppas det snabbar på det ifall vi ska ställa i Växjö.

Dem fick smaka Shy Feeder ikväll och det var väl blandade meningar om det var gott el inte. Det sägs vara aptithöjande vilket kan ju vara bra då vissa ibland äter sämre. Vi får väl se vad dem tycker i fortsättningen de små busarna.
Sov så gott

2007-09-20

Uppfödarträff


Våra fina lyktor
Nu är det så tråkigt väder,längtar redan tillbaks till sommaren, el ja inte denna sommaren för det var ju nästan bara regn hela tiden.
Häromdagen var vi och köpte en ny vägglampa att ha över hallspegeln. Vi är jättenöjda med den och den passar verkligen in. Vi funderar ju på att köpa en ny smal ekspegel med men vi får se när det blir. Vi har den vita sålänge fast den inte riktigt passar i stil, men man kan ju inte köpa allt på en gång jämt tyvärr.


Vi har fogat klart i köket iaf, tycker det blev fint för att aldrig ha gjort det innan. Men hjälp så mycket man fick tvätta. Man ska ju torka av det överflödiga efter 10-30 min och jag vet inte hur många gånger jag fyllde nya vattenhinkar för att tvätta, kände mig som en jojo. Nu ser det iaf fint ut så får väl ta och ringa elektrikern och se när han kan så vi får upp fläkten och lamporna under skåpen=)

Ikväll är det dags för uppfödar cirkel igen, nu ska vi påbörja juridik boken, spännande spännande. Har ju egentligen diplom på den sen sist jag gick men eftersom det senare rann ut i sanden så tar ja om alla böcker eftersom det är en ny grupp.

Ha det så fint i regnrusket

2007-09-15


Lilla Mani har badat
Hej hopp
Idag har det varit så blåsigt ute så soptunnan t o m blåste iväg.
Jag har varit flitig och vikt och hängt in massa tvätt, det är verkligen tråkigt så ibland får det hänga på klädsträcket ett tag *L* Alla hundfiltar, fällar, kuddar osv liggar ofta kvar i tvättstugan så idag har allt vikts och lagts på sin plats.
Igår badade vi lilla Molly och det gick så fint.
Annars idag så har vi mest slappat, el det är ju som vanligt kanske=)
Skulle egentligen fotat de små liven men det gick ju inte i denna blåst tyvärr, får se hur vädret är imorgon. Så vi har bara myst i soffan, el inte alla. Adidas är ingen myshund, jo han är jättegosig så och älskar att pussas, men han vill bara sitta kanske en minut i famnen sen är han nöjd så man får inga långa mysstunder med honom man får många och korta pusskalas så man ska väl inte klaga=)) Men Armani låg som en kung i soffan och spanade och var helnöjd. Det är bara tjocka Caelyn som kan välja att alltid vara drottning och ligga i soffan för hon är den enda som kan hoppa upp själv. Dem andra får vänta tills vi sitter där och lyfter upp dem.
Ja det var inte så intressanta saker jag hade att berätta, mitt liv är väl inte så händelserikt *S* Mest bara vovvisar, vilket jag ioförsig inte klagar på för jag är helt nöjd=))
Men det kanske är tråkigt för er andra för jag tror det är några som smygläser utan att kommentera *S*
Kramelikram sålänge

2007-09-14

Mina nya krukor


Mina fina nya krukor

Har köpt nya krukor till datarummet, är jätteförtjust i färgen och formen. Nu ska jag försöka hitta till allrummet med för nu är jag inte längre nöjd med hur det ser ut där. Men tycker det är svårt att hitta snygga som inte är alltför dyra. Dem här bruna i datarummet tyckte jag var lite väl dyra men men vad gör man när man hittar nåt man vill ha. Allrummet behöver ju fyra nya el iaf två för jag har två vita men då måste det vara samma stil och hur lätt är det.
Hade även kunna tänkt mig något annat som tex nån figur, staty el nåt men då måste det vara jättemodernt och det hittar jag inget heller.


Gäsp gäsp så här trött är man ibland

Idag el möjligtvis imorgon när Stoffe är ledig så ska lite vovvar badas,dem kan ju smutsa ner sig som bara den. Är det spöregn så är det ändå kul att vara ute och busa och rulla sig i gräs och jord så man blir alldeles svart. Det är ju sånt man får ta dem måste ju få leka och ha roligt.

Nu är det dags att hoppa i duschen för att sen sticka och handla lite.

Ta hand om er/Therese


2007-09-12

Mår inte så bra


Vackra Armani i solen

Som ni säkert uppmärksammat så har jag ändrat lite i bloggen. Hoppas ni gillar det=)

Idag och igår har jag inte mått så bra tyvärr men det går väl över.
Vi har fixat lite med vovvarna och klippt klor och borstat dem. Shimra fäller all ull, jag borstade och borstade och borstade,det blev en jättestor hög i soffan med bara ull. Det är ju det tråkiga att dem fäller. Armani fäller ju också, visst ser man det på honom, men han har så mycket ytterpäls så han är ändå en fluffis=)

Annars så mår vovvarna fint, busar och står i som vanligt. Alltid full rulle ingen lugn stund *S* precis som det ska vara alltså.

Jag har städat klädkammaren och plockat med lite annat sen har jag tyvärr inte orkat mer.
Kom inte i säng förrens kl 4 och så vid sju så väckte Tindra mig då ville hon gå ut så det var ju bara att gå upp, tänkte ju bara smyga ut henne för Stoffe skulle upp åtta så jag ville inte väcka honom. Men tji fick jag det blev ju liv på de små så det var ju bara att ta ut alla så dem skulle vara tysta. Men efter att jag tänkte efter lite mer så var det ju såklart bäst att ta alla för då kunde jag ju sova sen ett tag till.

Ska försöka komma i säng lite tidigare idag iaf
Sussa söt alla

2007-09-10

Vår gamla lägenhet i stan.


Hej alla
Hittade dessa gamla bilder på vår gamla lägenhet i stan. Det var en 3:a på ca 70 kvm. En riktigt mysig lägenhet med nytt kök, nytt badrum, ett riktig masterbedroom med egen toalett och gaderob. Här kommer lite bilder.
Det översta är vår "Matsal" dock använde vi inte den så ofta. Men det hela har att göra med att vi gillar våra möbler där inne, trots att det egentligen är fel stil. Vi vill egentligen ha jätte stilrent. Men dem får stanna sålänge. Stolarna är av märket "äpple" som Therese ropade in på en stor auktion. Dock lite slitna men är värda ca 1400 kr/st

Detta är vardagsrummet, möblemanget är här nyinköpt. Innan hade vi två stora svarta soffor men de tog upp nästan hela rummet. Så de fick åka ut. Det nya möblemanget kommer ifrån HässleholmsMöbelaffär, Italienska soffor. Borden är ifrån Ikea. Dessa möbler finns idag i vårat nya vardagsrum. Är bara där inne ibland för vi sitter oftast i Allrummet med våra hundar.



Här är köket dock fanns det bara en bild på barbordet. Det står idag i vårat vardagsrum då vi har ett ekbord i köket idag. Här kan man också se grannarna på andrasidan. Vi befinner oss på 2;a våningen.




Här är sovrummet. Precis också inköpt säng, sängbordet fick komma ända ifrån Stockholm för det fanns inte i den största storleken i Älmhult eller någon annanstans i Skåne. Endast på Kungens Kurva i Stockholm. Vi har väldigt ljusa färger, jordfärger i de andra rummen så vi bestämde oss för att sätta lite färg i sovrummet. Tanken var att göra sovrummet här också så men vi har bestämt oss för att inte göra det.

Allt var nästan helt renoverat och så bestämde vi oss för att flytta. =) Så nu befinner vi oss i vårat radhus. Här finns lite fler möjligheter, kanske bygga om garaget till ett masterbedroom. Idag har vi sovrummet i ett rum som ligger vägg i vägg med garaget.

Så det var lite om våran gamla lägenhet.

Idag har vi rensat öronen på några smutsgrisar, med Ear Cleaner. Det funkade, dock måste vi nog bada de utvalda då deras päls blivit lite kladdig.
Nu ska vi träna hundar.

Det var lite info för idag.
Vid Bloggen Kristoffer

2007-09-04

Kommunens vackraste valp+ BIS 1


I Lördes var det dags för den årliga snapphane utställningen på brukshundklubben här i Hässleholm.
Vi hade anmält Chutney, Adidas & Armani.
Men när jag går upp på morgonen för att släppa ut dem så ser jag att Armani haltar. Tusan oxå men det är ju inget att göra så det var bara att kolla igenom honom. Upptäcker då ett pyttelitet sår i trampdynan. Han haltade inte när vi la oss men han har antagligen känt det sen och slickat på det och då började det nog göra ont. Så det gick ju inte att ställa honom tyvärr. Men arrangörerna var snälla och jag fick ställa Shimra i Kommunens vackraste hund i stället.


Chutney var duktig för att vara första gången, så här löd kritiken hennes: 4,5 månaders litet charmtroll. trevligt huvud, välkroppad för åldern. Bra benstomme, rör sig trevligt.


Adidas skötte sig så fint. Han blev Bir valp med denna kritiken:
Härlig 5 månaders hanhund som har "det". Vackert hanhundshuvud med korrekt bett. Utmärkt pigment, fin öronansättning. Härlig hals och kropp. Välvinklad, utmärkt benstomme. Rör sig utmärkt. Välpresenterad. Lovande valp

Sen var det dags för Big och han blev Big 1=)

Sedan var det dags för kommunens vackraste valp och lilla Adidas trippade ännu en gång på och charmade domarna. Det slutade med att han valdes till Kommunens vackraste valp=))

Efter det var det dags för Kommunens vackraste hund alltså dem vuxna och då fick lilla Shimra ta över istället för Armani och hon gjorde det kanon och slutade som nr 2=) Inte dåligt att pommisarna placerade sig så bra.

Nu hade Adidas vilat en liten stund och nu var det dags för Bis final, lilla killen började bli trött men trippade på så fint breve mamma. Först började dem tacka dem som inte skulle vara kvar och vi var då bland de fem bästa. En efter en blev placerade och sen ropades vi upp som nr 1.
Så lilla killen slutade som Best in show på första utställningen=))




Så stolta över vår vackra fina pojke=))