2009-02-27

Fyllt år

Lånad bild av Mr Cheng

Igår fyllde Kristoffer 28 år och vi hade en jätterolig dag tillsammans. På morgonen stack jag till affären för att köpa nybakta frallor *mums* och lite pålägg och sedan blev det en sväng med hundarna igen och sedan gjorde vi oss iordning och begav oss upp till stan. På Carl Andersson var det halva rea priset så vi gick dit, dem har jättesnygga killkläder och jättesnygga jeans. Tyvärr har dem inte bra tjejkläder utan det är mest för tanter men jag hittade en snygg tunnare kofta för 200kr som har kostat 800kr så jag var tvungen att slå till *S*

Hela Stoffes provrum var smockat haha, och jag hittade nya saker hela tiden. Men det slutade med att han köpte två jättesnygga jeans, en luvtröja, en fin stickad tröja fast lite hippare och så hittade jag en jacka till honom. Han har tittat på sådan flera gånger men aldrig köpt, ärmarna är som en stickad tröja så det ser nästan ut som man har en stickad tröja och väst=) Jättebra fynd. Fick allt det inkl min kofta för 1125kr, det är ju helt sjukt i vanliga fall skulle det gått på 3800kr vilka fynd=))) Egentligen skulle vi inte shoppa utan gå och äta men vem kunde motstå allt det där *L*

Försökte sedan bestämma oss var vi skulle äta, tänkte först testat asien box, men spanade sedan in wok house men det slutade med, hm nu vet jag faktiskt inte vad den heter men det var blandad buffé. Jag är inte överförtjust i sådan mat, kinesisk, asiatisk thai osv men idag hade dem jättebra saker. Friterad kyckling, stora chilikötbullar el nåt sånt, jättegoda wokade äggnudlar med kött och grönsaker och så någon biffrätt, supergott var det=)

Efter det avlöpte dagen lugnt och det blev mest hundar och tevetittande och ätande *S* Lite daimtårta, vaniljbulle, kexchoklad och glassbåt hehehe fast jag åt faktiskt ingen kexchoklad. Tittade på The Duchess som var jättebra och det stod att den var baserad på en sann berättelse.

XO XO/Therese

2009-02-23

Valputställning

Destiny (Foto: Natalie Austen Öhrn)
Fredagen och Lördagen har spenderats med att trimma och bada hundar inför valputställningen i Söndes. Lilla Destiny och Holly skulle på sina första utställningar på Nordskånska kennelklubbens årliga valputställning. Denna gång var det upp till 12 månader så det var ju toppen. Det blev att stiga upp tidigt i Söndes eftersom man gärna vill få en plats i Qpoolen för det är alltid smockfullt. Det var rekordmånga anmälda och dem fick bjuda in en till domare och ha en extra ring, egentligen tänkte dem då lägga ring 6 utomhus men vi hade ju mycket snö så den klämdes också in där inne så man kunde knappt ta sig fram. Men det var ändå trevligt och alltid kul att träffa alla folk och uppfödare. Var nog rekordmånga pommar med och det var kul med så mycket uppfödare och valpköpare som ställde ut, så skoj att se så mycket fina hundar.

Natalie var snäll och tog en bild på Holly på trimbordet, här håller hon på att fixas till.

Ja sen ser ni vår skitkameras bilder=(( Fick massa fina men man ser inte mycket tyvärr.
Holly 4 med HP
Kritik: Tilltalande tik. Vackert huvud, milt uttryck. Välpigmenterad, tillräcklig skuldra, välkroppad. Brett ställt bakställ, välvinklad, välutvecklad bröstkorg, rör sig ngt trångt fram, utmärkt från sidan och bak. Välbalanserad, välvisad. Domare Börje Johansson
Destiny på bordet. Var verkligen glad att hon skötte sig så fint som hon gjorde.
1 HP BT 3
Kritik: Feminint huvud med bra skallform. Mörka vackra ögon, ngt framskjuten i sin skuldra. Tillräcklig överarmsvinkel. Stark rygg. Brett ländparti. Tillräckliga vinklar bak. Välutvecklad bröstkorg. Knutna tassar. Välgående och balanserad.
Holly och jag
Tack för en trevlig dag allihop och tack Natalie för korten=))

2009-02-19

Klippt mig

Igår så klippte jag mig, mitt hår växer som ogräs verkligen. Men jag går inte så ofta för jag tycker 360kr är så mycket hahaha. Man blir snål när man bara brukar låta det växa. Men jag vet inte riktigt om jag gillar det=/ Jag ville ha det som förra gången men det blev inte alls så, mycket kortare och mer jämt runt hela huvudet och det gillar jag inte. Så det är lite trist så jag hoppas det ska växa ännu fortare en vanligt nu=)

Sen gick jag in till syrran på hennes jobb och sen väntade vi på mamma och Felix, min brorson för han skulle sova hos dem. Gick sedan till hemmakväll och dem köpte lösgodis för 127kr men om man köpte över 1 kg blev det 5,99 /hg så det sjönk till 96kr. Påsen var stooooor=) Sedan begav vi oss till pizzerian och hämtade mat, jag valde en kycklingtallrik *mums*
Jag och mamma tog sedan efter maten en sväng med deras hundar och sedan blev det film Ratatouille men jag såg bara lite och så åt vi godis och drack cola. Så det var mysigt.
Vid halv tio begav jag mig hemåt och stack inom samma pizzeria och köpte med en kycklingtallrik till Stoffe och han på pizzerian måste ju trott jag var galen som äter två kycklingtallrikar med några timmars mellanrum *S* Fast jag sa sedan att det var sambons=)

Nu ska jag gå och se på Greys Anatomy som Stoffe spelade in till mig igår kväll. Det var ju premiär äntligen igen *woho* Jag älskar serier jag följer ju typ allt *S*
Kramelikram Tezz

2009-02-16

Destinys mamma Shimra

Efter ett bad och en ganska bra trimning så blev resutatet såhär:

Det är inte ofta man lyckas ta relativt bra bilder av Shimra då hon oftast blir så glad att hon bara snurrar och snurrar. Men attans oxå då funkar inte blixten som den ska...ja så är det när man lyssnar på försäljarna i affären. Så blåögd man kan bli men men.


En annan specialare som Shimra har är att ha tungan ute =P

Avslutar med en bild på Shimras vackra lilla valp Destiny,
mamma i ett nötskal båda på gott och ont =)
See ya later/ Stoffe

2009-02-15

Fint väder

( Från vänster Destiny, Prada, Shimra och Sessan )
Dessa dagar har det varit ett underbart väder med strålande sol, sååå härligt och det är så fint med snö när solen skiner=) Snö går bra när det inte är blaskigt och halt så nu har det varit alldeles perfekt. Skönt med långprommis när det värmer i ansikte och rygg=) Hundarna är glada och myser dem med.
Lilla Destiny blev lite trött och frusen efter ett tag..
Så då är det tur att man kan få sitta innanför husses jacka och halvsova lite=) Älskade lilla söta tösen.
**********************
Igår var det Melodifestival och den var ju absolut bättre en förra deltävlingen. Stoffe tyckte Lili och Sussie var bäst och visst den var rätt bra men vete sjutton om det skulle funka. HEAT var också rätt bra och så Måns såklart. Refrängen fastnade man för så jag går runt och sjunger hela tiden *S* Men den var inte alls lika bra som Cara Mia men men. Är inte helt säker på att den är tillräckligt stark heller. Men det verkar kvitta vad vi i Sverige kommer med för det går ju nästan aldrig bra längre, dem bara röstar på varandra där nere=/ Men jag är så rädd att vi inte ens klarar oss genom kvalet, då får jag krupp om det sker.
Ska bli spännande med resterande deltävlingar=)
Kram på er alla därute

2009-02-14

Happy Valentines Day


glitter-graphics.com

Vi önskar er alla en Trevlig Alla Hjärtans Dag. Var rädda om varandra=)


glitter-graphics.com


glitter-graphics.com

2009-02-12

Snö nu igen

Trodde verkligen att nu skulle det vara slut på vintern men icke sa Nicke för imorse var det såhär mycket snö ute=/ Längtar tills våren och sommaren så man slipper vantar och mössa.
Lilla Tindra står och spanar på alla som far runt =)

Holly och Alyssa. Alyssa älskar snö och det är full fart på henne hela tiden och helst vill hon att snön inte ska vara nertrampad så nu springer hon jättenära staketet och slår med frambenen och skuttar som en känguru, då yr det snö och den försöker hon fånga *S*



Underbart söta Sessan och lilla skrutten (Prada) undrar om Sessan hittar nåt skoj under snön=)

2009-02-11

Juridik föreläsning

Igår var jag på juridikföreläsning del 2 på Nordskånska kennelklubben. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om den var bra el dålig=/ För henne som höll i den var det ju lätt för hon håller på med sådant och sköter kennlars bokföring så om någon frågade nåt så blev hon nstan sur...Ja men det har jag ju redan sagt. Ehhh bara för att hon kan allt och jobbat med det i 20 år el vad hon sa.

Man blev helt förvirrad för man tycker att alla säger olika. I liten skala kan man ju köra som hobbyverksamhet men hon ansåg att det var bäst att köra som näringsverksamhet om man iaf hade två kullar per år och säljer man två valpar per år för 16 000st tex så är man uppe i 32000 på ett år och då är man ju ändå momspliktig så då var det lika bra att köra som näringsverksamhet för det var mer förmånligt. Verkade som att många blev lite förvirrade. Hon som föreläste höll med om att det var svårt så det bästa var att lämna bort jobbet åt nån annan som kör bokföring och deklarerar åt en. Ja med alla dem blanktetterna som skulle fyllas i och olika staplar med allt och sedan skulle man räkna momsen på allt och sedan har man olika kolumner för det och sen skulle man dra minus där och det minus med ditten och datten hahahaha
Det jag tycker är krångligt är att man inte får dra av för allt och vissa saker får man ej dra av moms på och så är det olika moms. Man måste liksom kunna varenda sak.
Vi har ju bara haft 6 valpar på alla år så jag behöver väl inte oroa mig helt ännu då det är i så liten skala. Man kan ju detta i det stora hela men inte alla små små detaljer och det sa hon att många uppfödare kan inte. Så skulle dem som har några kullar per år få besök så skulle många åka på en stor smäll och även att dem drar för fel saker för massa saker får ej dras.
Hahahaha det låter ju inte så bra.

Men hur gör ni andra? Jag vet att vissa kennlar skriver i köpekontraktet både summan och momsen. Men ni som inte gör det och ändå är momspliktiga, hur går det ihop, det har jag inte förstått.
Tycker sånt här är intressant så jag får väl lusläsa alla böcker med lupp=) Eftersom alla tycker olika så är det ju särskilt intressant=)

Vi har fått en hel del snö inatt, blä....

2009-02-07

Stora damen

Blev Destiny för några dagar sedan när hon inledde sitt första löp blott 6,5 månad gammal. Har faktiskt aldrig haft någon som löpt så tidigt, har legat mellan 8-13 mån vid första.
Jag har alltid fått höra att när dem bytt tänder och haft sitt första löp så växer dem inte mycket mer. Så om man nu ska tro på detta så är jag väldigt ledsen att hon löper redan nu *S*

Vår stora dam är nämligen en pytteliten dam=/ Fantastiskt söt men bara 1376 gram tung =( Så stor är hon verkligen inte men men. Så det ser ju inte så ljust ut angående framtida valpar på henne, men man ska ju inte dra förhastade slutsatser så det får väl tiden utvisa och vi hoppas på mirakel hahaha

Idag var det dags för första deltävlingen i melodifestivalen och om man får använda sådana ord så sög den fett. Ok låtarna i sig var inte så dåliga men dem passar verkligen inte i Eurovision, vi vill ju hemskt gärna klara oss igenom kvalet. Men som vanligt så förstår sig Sverige inte på detta och röstar så mysko och sen ska vi ju inte tala om dem som skriver dessa melodifestival låtar och dem som väljer vilka som ska tävla. Gud så gärna jag hade velat sitta i den juryn=)
Vi får nu blicka framåt mot nästa deltävling=))

2009-02-06

Klickerträningen

Ja som jag sa sist så skulle jag ju börja testa på klicker. Ser alltid så skoj ut när andra håller på och hundarna är det fart i och dem testar sig fram. Men några av mina tyckte ljudet var obehagligt även fast jag hade den i fickan, el så satte dem sig el la sig ner, tyckte det var skittrist och fattade inte alls varför dem blev matade med godis=/ Så ska jag vara ärlig så tappade man sugen lite för det var inte alls som jag förväntat mig. Många klickar bara in en gång el inte alls tom och så fattar dem, men jag klickade in massvis av gånger i flera dagar men inte hjälpte det=( Men igår så verkade det ha gått upp ett ljus för Sessan=) Vet inte om det var slumpen el tur men jag använde mig av tumstocken som targetpinne, den är ju bra för den går ju att förlänga och hon nosade på spetsen flera gånger i rad=))
Tänkte testa på en tasstarget med alltså så hon lär sig använda tassen, är ju bra om hon ska stänga lådor osv. Men jag tror det kommer bli svårt för hon sätter sig och tittar på mig som ett fån *S*
Jaja nu ska jag gå och träna lite igen innan Let´s Dance utröstningen börjar=)
Tjillevippen=)

2009-02-04

Torkad blodpudding

Igår köpte jag för första gången i mitt liv blodpudding, men självklart inte till mig själv *urk* Försöker hitta ett bra godis till hundarna som dem gillar. Det ska vara små bitar och lätt tuggat men tycker inte det finns så mycket sånt godis som är "färdigt". Många pratar ju om blodpudding som man torkar så tänkte att jag skulle nu ge mig på det *L* Började läsa och det fanns hur många delade meningar som helst om hur länge man skulle ha dem inne.
Vissa rekomenderade 50 grader under hela natten med luckan lite öppen, vissa 50 grader i ett par timmar, några hundra grader och nån 225?! Så tänkte att jag gör vad jag känner för själv, ja vad jag trodde skulle bli bra. Så jag körde 110 grader i 25-30 min och det blev utmärkt=) Varför hålla på flera timmar när det går att göra så snabbt. Dem är lite mjuka innuti iaf bitarna som är lite större dem andra är mer genom torkade. Så 20 min räcker nog om man vill ha dem väldigt mjuka och kanske tom 15 min om bara ytan ska torka.


Så här fina blev bitarna sedan=) Och självklart var dem smarriga=) Gjorde en tredjedel av hela biten, dem två andra ligger i frysen och frös även in lite av det torkade för jag är lite osäker på hur länge det håller i kylen.
Så nu har vi lite nytt gotte här hemma och hundarna är glada=)