2009-02-23

Valputställning

Destiny (Foto: Natalie Austen Öhrn)
Fredagen och Lördagen har spenderats med att trimma och bada hundar inför valputställningen i Söndes. Lilla Destiny och Holly skulle på sina första utställningar på Nordskånska kennelklubbens årliga valputställning. Denna gång var det upp till 12 månader så det var ju toppen. Det blev att stiga upp tidigt i Söndes eftersom man gärna vill få en plats i Qpoolen för det är alltid smockfullt. Det var rekordmånga anmälda och dem fick bjuda in en till domare och ha en extra ring, egentligen tänkte dem då lägga ring 6 utomhus men vi hade ju mycket snö så den klämdes också in där inne så man kunde knappt ta sig fram. Men det var ändå trevligt och alltid kul att träffa alla folk och uppfödare. Var nog rekordmånga pommar med och det var kul med så mycket uppfödare och valpköpare som ställde ut, så skoj att se så mycket fina hundar.

Natalie var snäll och tog en bild på Holly på trimbordet, här håller hon på att fixas till.

Ja sen ser ni vår skitkameras bilder=(( Fick massa fina men man ser inte mycket tyvärr.
Holly 4 med HP
Kritik: Tilltalande tik. Vackert huvud, milt uttryck. Välpigmenterad, tillräcklig skuldra, välkroppad. Brett ställt bakställ, välvinklad, välutvecklad bröstkorg, rör sig ngt trångt fram, utmärkt från sidan och bak. Välbalanserad, välvisad. Domare Börje Johansson
Destiny på bordet. Var verkligen glad att hon skötte sig så fint som hon gjorde.
1 HP BT 3
Kritik: Feminint huvud med bra skallform. Mörka vackra ögon, ngt framskjuten i sin skuldra. Tillräcklig överarmsvinkel. Stark rygg. Brett ländparti. Tillräckliga vinklar bak. Välutvecklad bröstkorg. Knutna tassar. Välgående och balanserad.
Holly och jag
Tack för en trevlig dag allihop och tack Natalie för korten=))

Inga kommentarer: