2008-11-17

Knä koll

Idag har vi varit hos veterinären med Sessan och Prada för att kolla deras knän. Pl börjar ju uppmärksammas mer och mer och det är jättebra att folk nu börjar kolla sina pommar. Självklart kan man inte bara behålla dem med nollor i avel just i dagens läge för då blir det väl inte så mycket avelsmaterial kvar men absolut något vi alla bör sträva efter. Att till slut bara använda nollor i avel=))

Först blev det att fylla i lite papper och sen var det bara att vänta på Rolf som skulle känna på knäna och lite nervös var man ju innan "domen" skulle komma *S*

Prada var först ut och veterinären kände noga noga och det började bra med en 0 på höger ben=)) Vänster var lite sämre och där fick hon tyvär en tvåa. Men 2/0 är ändå ett bra resultat tycker vi=)) Jag menar ena var ju jättebra och helt utan anmärkning.

Sedan var det Sessans tur och veterinären bekantade sig lite och sedan började han noga noga känna igen *S* och det gick alldeles galant och resultatet blev 0/0 wooohoooo=))))
Det var riktigt glädjande att höra att hennes knän var så bra=))

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till en fri och en ½ fri ;)
Detta med knän tycker jag är jätteviktigt vi börjar på allvar att kolla ALLA blivande avels hundar...sedan får vi som du säger inte vara så nitiska att vi tror att vi redan nu kan börja med att avla på bara fria...det tror jag vi har för lite fria hundar för :(
Enligt avelsdata har vi ännu bara 39 fria hundar..och hur många kolland?? vet ej :/

Lycka till med Alyssas koll eller är hon redan kollad?

Anonym sa...

Grattis till fina resultat på knäna, 0/2 är absolut ingen skam, det absolut viktigaste är att kolla dom, jättebra gjort!