2008-09-29

Prada 1 År




glitter-graphics.com

Grattis på 1-års dagen älskade lilla skrutten.

Så liten och så söt=))

Du har ett helt underbart ansikte och är verkligen jättesnäll. Men ibland kommer skruttsidan fram och du skäller ut dem andra tills du får vad du vill= D =D

Kan inte fatta att nyss var du en sån plutt, men så tänker man efter...du är ju faktiskt inte så mycket större nu. *S* Men det där valpiga söta får vi ju ändå inte tillbaks så tur att vi har massa kort att titta på=)

Tycker inte det var så länge sen vi gick och väntade och väntade och hoppades och hoppades att en liten flicka skulle titta ut och visst tittade det ut några tjejer och du lilla Prada fick sedan flytta hit. Vi var så glada=)) Tack Kristina för denna goa tös=)

Detta är favoritkortet på dig lilla sötis.



Grattis igen vår lilla tös på din första födelsedag
Vi älskar dig

2008-09-28

Idag var det...

Alyssas tur att få lite träning. Så vi begav oss till Hässleholmsgården idag igen för att ringträna lite.
Vi har inga problem med skällande, busande, hoppande el något sådant, inga problem på bordet, visa tänder, folk får klappa och hon pussas men hon är lite osäker ibland. När hon kommer igång går hon jättebra och hon kan även stå bra och det är då hennes problem kommer, hon fäller ner svansen emellanåt=/ Har aldrig haft detta problem innan så jag vet ärligt inte riktigt vad jag ska göra. Busar och leker vi så åker den upp men så ibland när hon ska stå så åker den bak lite. Visst kan jag sitta ner och hålla i svansen men jag tycker det ser så mycket snyggare ut när man friställer hunden.
Får fortsätta öva lite och se hur det går, testar att ställa henne lite men gillar hon det inte så får det vara. Då får vi hitta på något annat=)

2008-09-27

Vi testar Agility

Idag var jag och Sessan på Hässleholmsgården, där var det idag lite aktiviteter och uppvisningar som Nordskånska kennelklubben ordnat. Vi testade lite rallylydnad, rätt så skoj men jag tror inte det är något jag hade velat satsa på. Lite ibland på skoj absolut men inte mer.

Hade ju gärna hållt på med agility och tror det hade passat Sessan. Hon far ju upp och ner i soffan, över våra 30 cm grindar lätt som en plätt osv Så självklart tog vi chansen att testa och få lite hjälp. Jag var ju där själv så det blev inte så mycket kort tyvärr, men lyckades ta nåt mitt i träningen=))

Först testade vi tunneln....nemas problemas det fanns ju gotte på andra sidan=)

Sen var det dags att testa ett hinder några gånger och sedan satte vi två i rad, det var heller inga problem. Sessan verkade tycka det var jätteskoj och hon som hjälpte oss tyckte Sessan hade stor potential=)) Så nu är jag verkligen sugen på en kurs..men det blir ju först till våren i sådana fall..så länge dit juhe=( Vi får se om vi börjar på något då=)

Först måste man ju ta fart för att komma över *L*


För då får man till ett perfekt hopp=))) Söta duktiga Sessan=))

Det var allt från oss //Kram


2008-09-26

Ibland..

sover man väldigt gott =))

Lilla Prada är verkligen en liten miniskrutt, så söt så söt.

2008-09-24

Föreläsning...

Hej Hej

Var på föreläsning igår på Nordskånska kennelklubben "Funderingar och tips om valpdödlighet & Herpesvirusinfektion. Med Pia Helène Welander, Veterinär och uppfödare"


Hon var väldigt rolig och förklarade så alla förstod, men samtidigt var det ändå lite knepigt att hänga med ibland. Det var invecklat på något sätt. Självklart var det ändå intressant och så lärde man sig lite nytt, det är ju alltid roligt=) Tycker man hör mer och mer om det här med herpes. Men vaccinet är ju väldigt svårt att få tag på, nu den sista tiden har det ju varit nästan omöjligt, varit slut på massa kliniker och djursjukhus.


Sen var det någon som frågade om vanlig vaccination och jag tycker det är lite konstigt att alla säger och tycker så olika. Hon tyckte nästan det var bäst att vaccinera med allt varje år. Nu har ju många börjat prata om vart annat och tom vart tredje. Sen tyckte hon att på ett sätt räckte det inte ens med kennelhosta varje år, var man ute mycket kanske man tom skulle ge det var sjättemånad. Undra om det inte blir för mycket vaccin då?! ja inte vet jag men man kan ju tycka det på ett sätt. Eftersom vi vaccinerar mot kennelhosta och det görs varje år så har vi tagit allt, alltså DHPPI när vi ändå är där. Så vi kommer nog fortsätta att göra allt varje år.


Var ute och tränade ringträning med alla skruttar innan och det gick bra, alla var duktiga=))

Ha det så fint allihop

2008-09-19

Hundfoder & Näringslära

Ofta när det pratas om hundmat så går åsikterna isär, vissa tycker så och vissa si. Hundarna ska äta samma mat hela livet, man får ej ge matrester, man kan ej laga maten själv, man får inte blanda mat......ja så låter det *L* Det gör ju att man blir lite nojjig för att göra "fel". Man hör faktiskt fler och fler som blandar olika foder el som lagar till viss del maten själv, el vissa som gör all mat själv och hundarna mår utmärkt. Vi har bytt foder en hel del och jag tror att det är bra, jag tror magarna blir bättre, dem tål mer och så är det självklart godare att äta. På bilden här uppe ser ni nu vår nya mat Precept plus puppy. Har hört så mycket gott om den men faktiskt aldrig testat. När vi fick provpåsen så älskade alla fodret men jag ska erkänna att vi har haft det en vecka och glädjen är inte så stor som jag hade hoppats men men. Innan åts Nutro choice puppy, men vissa fick lite mjukare avföring och det kan ha varit så eftersom det innehåller majs, det är inte så lättsmält. Så nu har jag letat efter foder som inte innehåller det.
Köpte även en säck Standardt original extra, där enda kolhydratkällan var ris men kulorna var alldeles för stora tyvärr. Ris är ju den kolhydrat som är mest lättsmält.
Har fått mycket tips och råd av en person och protein och fett ska tillsammans komma upp gärna i 50% och så om man blandar foder är det bra om man har olika animaliska källor, tex kött, kyckling, lamm, fisk..


Holistic foder verkar ju bra så hade hemskt gärna testat detta foder. Nutra Gold Puppy Holistic formula. Är det någon som vet hur kulstorleken är???
Tycker detta är väldigt intressant, hade gärna gett dem mer vanlig mat i en vad dem får i dagsläget, men man vill ju inte sammansättningen ska bli jättefel.
Håller på och läser hundmatsboken, innan har man ju bara bläddrat men nu läser jag noga *S* Tycker tyvärr inte den är så bra, lite svår emellanåt, mycket att ta in. Är det någon som har tips på andra böcker som handlar om hundmat. Vad som är bra att ge osv, recept, näringslära. Alla tips emottages tacksamt.
Har en liten bok som heter "Allt du behöver veta om näringsämnenas betydelse för hundars och katters hälsa" Av Professor Dominique Grandjean. Ska bläddra igenom den och se om det står något intressant.
Vill så gärna lära mig mer, att hundarna ska få ännu mer variationer, så det blir roligare att äta. Dem ska ju också få äta gott=))
xo xo/Therese

2008-09-16

Pomspecial

Fina Prada innan det är dags för att inta ringen
I Lördags var det skånespecialen så nu är det väl hög tid att äntligen berätta hur det gick.
Fredagskvällen började först med lite trimning av Prada och Armani, fanns inte så mycket att trimma då ingen av dem egentligen är i full päls. Men så är det alltid när vi ska ställa ut så vi är vana*S*
På kvällen dök Emma och Midas upp, dem skulle sova här för vi skulle åka tillsammans till Röstånga på Lördagsmorgonen. Det var kul att äntligen få se söta Midas live=) Vi började med att ta en promenad till pizzerian för att köpa lite kvällsmat och sen blev det mest massa kel med hundar och massa hundprat, ja så pågick det långt ut på natten. Jag somnade nog halv tre och halv sju ringde kl så det blev inte mycket sömn, kanske var det därför jag var lite förvirrad dagen efter*L*
På morgonen var Stoffe snäll och fixade jättegod frukost med allt möjligt så vi skulle vara redo för den långa dagen vi hade framför oss.
Jättekul att träffa folk och se allas vackra hundar.
Emma och Midas var först ut av oss i ringen då han går i juniorklass och han skötte sig fint och placerade sig som 3:a med HP. Bra gjort av er=))
Sedan var det dags för Armani i öppenklassen, vi var sju styck hanar. Armani skötte sig strålande och fick en 1 kv och slutade sedan som 2kk med CK....jag var så strålande glad.
Här är Armani i Bästa hane klassen, hela 11 stycken var vi.

Som ni ser slutade Armani som fyra och nu var jag nog ännu gladare*L*

Fina duktiga killen

Armani med sin fina rosett

Sedan var det dags för lilla Prada. Det är första gången hon går i juniorklass, alltså första gången det är officiellt.
Prada traskade på fint och skötte sig jättebra.

Hon fick 1 kv 5kk med Hp. Jätteglad för hennes 1 kv och hennes Hp. Efter det slog nog tröttheten på för jag blev helt förvirrad och tänkte att ok nu är vi klara, tog av hundarna utställningskopplen och stoppade dem i hagen. Går för att hämta kritiken, vilket visserligen inte var så mycket då det bara stod nått ord, men iaf så säger ringsekreteraren att nej du får inte din kritik du ska ju in i BIS final. Oj då tänkte jag det hade jag ju helt glömt bort. Vi visste ju att vi inte skulle bli placerade eftersom han blev Bh 4 det är ju de fem bästa hanarna mot de fem bästa tikarna, men det var ju en kul grej så det var ju bara snabbt sätta på kopplet och borsta in halsbandet igen. Efter det kom vi på att Prada ska ju in i uppfödargrupp och efter ännu mer förvirring så ska ju Armani in i avelsgrupp eftersom han är efter Blazer=))) Tack Emma för all hjälp=)

Men vi klarade av allt och båda två skötte sig fint efter denna långa dag. Armani undrade nog hur mycket han skulle gå i den där ringen *S*


Vi säger stort grattis till alla som placerade sig så fint=)


Jag tror ändå att nåt av det bästa var när domaren Fabián Arienti från USA som har Starfire´s Pomeranians sa till mig efteråt när allt var slut, att jag var jättebra på att visa hund, en jätteduktig handler som visade hundarna så fint=)))))) Blev verkligen jätteglad när han sa det=))


Tack alla för en trevlig dag=)

2008-09-14

Sessan 1 År


glitter-graphics.com




glitter-graphics.com

Grattis på 1-Års Dagen älskade Sessan









Du är en helt underbar hund, jättemysig, så snäll och go. Vill helst sitta och mysa i famnen hela tiden, du är verkligen lätt att ha och göra med, ett underbart temperament. Du är verkligen en lite (Prin)Sessa.Kan inte fatta att du redan är ett år gammal, har ju blivit stora tjejen.
Vi älskar dig lilla Sessan

2008-09-11

Många bollar i luften.


Armani som liten (Första kortet från Rose-Marie)


Nu är man helt slut, en lång dag till ända. Inte för att vi gjort något speciellt, bara varit uppe sent de sista dagarna. Känns jobbigt när det finns flera val här i livet, men ibland känns det som om man alltid väljer fel, man ska nog inte tänka med hjärtat snarare med huvudet i fortsättningen.
Japp som ....tex ska jag bada Prada en gång till inför specialen???...( Den hunden är nog inte lön att bada för den går ju ut och rullar sig i massa konstiga saker eller så märker killarna henne i huvudet så det silar kiss ner för huvudet. Nu tänker ni säkert vilka snälla pojkar dem har =) =) Not!! Ha..Ha...ja så är det även Shimmi är riktigt dominant, hon märker också, även inne nu med när de andra löper, japp det stämmer Alyssa befinner sig i höglöp och Sessan har precis börjat nice men summa sumarum tycker jag pojkarna har varit duktiga denna gången. Dvs om man jämnför med Pradas löp. Hon måste ha luktat super super gott, behöver jag säga mer! Undrar nu när Sessan kommer in i höglöp om hon luktar super eller bara ok, hoppas på ok. Det är ju ingen som ska para någon här inte.

Nu ska jag bara trimma någons öron och tassar sen blir det natti.
/ Stoffe

2008-09-09

Angel´s Gate

Bild lånad från www.oprah.com
Hade tv,n på och det var Oprah då. De gjorde lite uppföljningar av sådant de sänt tidigare. Många har väl sett och hört om programmet dem hade om Puppy mills. 38 hundar hade adopterats den helgen=) Över 300 personer hade bokat tid för kastrering=)
Iaf så visade dem ett klipp från Angel´s gate http://www.angelsgate.org/index.htm. Det var så hemskt att se alla dessa djur dem räddat. Många hade vagnar efter sig för att bakbenen inte funkade, många hade helt deformerade ben så halva benet var uppböjt så dem blev halva sin höjd. Det var helt frukatnsvärt och tårarna bara trillade. Sen kom en bild på en liten pom (möjligtvis klein el nån blandning men det liknar en pom, se bild överst) Stackaren var förlamad och varje dag satte dem henne i en vagn så hon kunde röra sig och det var så hemskt så tårarna bara fortsatta att rulla. Stackars stackars alla dessa försvarslösa djur, jag blir så förbannad. Denna hund hade dem hittat medvetslös bakom en barnfamiljs soffa=(((( Hur fan är folk funtade egentligen. Man borde slå dem gula och blå, låsa in dem i en cell och kasta bort nyckeln och sen låta dem svälta ihjäl.
Så dem har startat Angel´s Gate där dem tar hand om massvis av djur, dem får känna sig älskade och får en andra chans=)) Inte får hon någon lön heller utan gör det för att hon brinner för djuren=))
Usch mår så dåligt när jag tänker på hur vissa har det=(
Ta hand om era små djur och var rädda om dem, behandla dem som ni själva vill bli behandlade.

2008-09-07

Armani har gjort det igen.......

Fast som vuxen denna gång=)


Kommunens vackraste hund 2008


2006 Blev han kommunens vackraste valp och även BIS 1

2007 Blev Adidas Kommunens vackraste valp och BIS valp
Så det är tredje året i rad vi har kommunens vackraste valp el vuxna hund=))
( Även om det bara är en liten utställning så är det ju ändå bra PR för vår underbara ras)

Vi ställde även Sessan och Prada, våra små busfrön som behövde öva. Båda skötte sig fint, möjligtvis lite busiga och glada *S*

Prada vann juniorklassen med Hp och Sessan blev 2 med Hp. Armani vann öppenklassen med HP. Armani slutade som BIR och Prada som BIM.
Tyvärr var vi båda i ringen så det blev inga bilder på dem=(

Pradas Kritik:11 mån tik, sött tikhuvud. Välformade ögon. Bra hals och rygglinje. Bra kort kropp. Fina ben och tassar. Rör sig väl. Välvisad.

Sessans kritik: 11 mån tik. Mycket feminin. Bra huvud och uttryck. Bra hals och överlinje. Goda vinklar. Bra päls och färg. Rör sig väl men aningen höga frambensrörelser.

Armanis kritik. 2,5 årig hane av utmärkt typ. Maskulint huvud. Bra uttryck. Bra öron. Mycket bra hals och överlinje. Mycket bra ben och vinklar. Utmärkt päls. Korrekta proportioner. Rör sig mycket väl. Mycket välvisad.

Jättefina kritiker tycker vi=))


Så fin bild men tungan är på väg ut, vill ju ha gotte

Nemas problemas på bordet.

Vacker

Syster yster ställde sin nakenfis Mio. Han skötte sig fint och var så snäll hela dagen. Han brukar vara lite pestig hahahaha. Nej inte pestig bara väldigt busig.
Han blev 2 med Hp=))
Han är så vacker när han springer, ser ut som en minihäst.

Det var en rolig och trevlig dag=)