2008-09-24

Föreläsning...

Hej Hej

Var på föreläsning igår på Nordskånska kennelklubben "Funderingar och tips om valpdödlighet & Herpesvirusinfektion. Med Pia Helène Welander, Veterinär och uppfödare"


Hon var väldigt rolig och förklarade så alla förstod, men samtidigt var det ändå lite knepigt att hänga med ibland. Det var invecklat på något sätt. Självklart var det ändå intressant och så lärde man sig lite nytt, det är ju alltid roligt=) Tycker man hör mer och mer om det här med herpes. Men vaccinet är ju väldigt svårt att få tag på, nu den sista tiden har det ju varit nästan omöjligt, varit slut på massa kliniker och djursjukhus.


Sen var det någon som frågade om vanlig vaccination och jag tycker det är lite konstigt att alla säger och tycker så olika. Hon tyckte nästan det var bäst att vaccinera med allt varje år. Nu har ju många börjat prata om vart annat och tom vart tredje. Sen tyckte hon att på ett sätt räckte det inte ens med kennelhosta varje år, var man ute mycket kanske man tom skulle ge det var sjättemånad. Undra om det inte blir för mycket vaccin då?! ja inte vet jag men man kan ju tycka det på ett sätt. Eftersom vi vaccinerar mot kennelhosta och det görs varje år så har vi tagit allt, alltså DHPPI när vi ändå är där. Så vi kommer nog fortsätta att göra allt varje år.


Var ute och tränade ringträning med alla skruttar innan och det gick bra, alla var duktiga=))

Ha det så fint allihop

1 kommentar:

Anonym sa...

vilka söta pommar *ler*. Ville köpa en sån liten valp förut, tog kontakt med en uppfödare bara för att få veta mer om rasen. Men blev inte bra bemött, så tankarna gick till annan hundras. Idag har jag en dvärgpinscher, tik. Ha det bra