2008-06-27

Avslutningsdag

Chutney har haft avslutning på sin allmänlydnadskurs. Dem hade tre moment på avslutningen vilka var, platsliggning, inkallning och hopp.
Hon fick högsta betyg i alla moment=) Vilken duktig tös, och duktigt av hennes ägare Christian och Lina att träna henne så bra.

På bilden här uppe kan man se henne när det är dags för platsliggning. Så duktigt att ligga kvar så långt från matte och med en busande hund bredvid=)

Här är det hopp och kolla vilken fin kontakt Chutney har och så fint hon går runt=)

Vi är glada för att träningen gått så bra och vi hoppas ni får plats på fortsättningskursen el på agilitykursen=)

Lycka till i fortsättningen med lilla Chutney. Kul med en pom som får "arbeta" lite.

2008-06-23

Badbilder


Armani och Sessan njuter i vattnet
En sånhär trist, blåsig och regning dag passar det väl att visa badbilderna vi tog sist det var sol=)

Sessan gillade att bada sådär bara satt och satt hon hela tiden *S* Tillslut lyfte jag ur henne så hon kunde torka emellan, annars hade väl skinnet trillat av el skrumpnat bort hahaha

Alyssa står och funderar på om hon ska stå i vattnet, om hon ska sätta sig el kanske hoppa ur och busa.

Prada var lite badkruka, hon tyckte det var roligast när det droppade vatten ur slangen. Det gick ju att fånga el så kunde man dricka ur husses hand.
Innan hade vi strömavbrott=( Hela alltet bara slocknade precis när vi skulle laga mat, el vi skulle bara värma köttfärsen som blev kvar från igår och äta upp sista tacosen. Hade jag fått välja hade jag ätit det varje dag till frukost, mellanmål och middag *S*
Men så blev det ju inte så vi ryckte upp kylen på två röda och slet ut colan och Brieosten, sen tog vi fram digestive och åt upp hela osten hahahaha. Vi hade ju inte ätit frukost. Gott var det iaf.
Nu är iaf strömmen tillbaks=)
Igår såg vi på Guldkompassen men den var inte så jättebra tyvärr.
Funderar på att se What happens in Vegas idag, kanske blir till maten ikväll.
Såg Bring it on 3 All or nothing häromdagen, den var jättebra.
Nuförtiden finns det ju inget på tv alla mina serier har ju uppehåll=( Så det får bli massa film, så skönt att sätta sig på kvällen en stund och se en film, avkopplande.
Stoffe har semester nu men tyvärr är han lite sjuk, hoppas inte jag blir smittad, gillar inte att vara sjuk.
Nu ska jag fortsätta städa. Stoffe har tvättat golvet i kök och allrum så jag hoppas det är torrt nu så jag kan gå ut dit=)

2008-06-20

Trevlig Midsommar

Vi önskar er alla en underbart Trevlig Midsommar, med mycket sol, god mat, många jordgubbar och självklart en underbar dag med era fyrbenta vänner.
Många kramar från oss allihop

2008-06-18

Sovrumsfixande

Bild på tre vackra töser efter bad i Babypoolen
Idag har vi satt upp draperi i sovrummet framför garderoberna. Vi har tagit av dörrarna och satt draperi så vi kan ha huvudgaveln mot där. Jättefint blev det. Nu håller vi på att sätta upp lamporna. Dem ska hänga från taket för vi har ju ingen vägg att fästa i. Såg det i ett inredningsprogram en gång och tyckte att det var sådär. Men det verkar bli fint=)
Ska visa bilder när det är klart.
Idag åt vi korv med bröd och jag var så sugen på röd pölse. Ni vet den där ketchupen man får om man köper röd pölse på tex i kiosken på Maxi, vad heter sådan ketchup? Den är ju annorlunda och lite starkare. Hittade inte sådan alls på Maxi, men dem hade en söt-stark så den fick duga. Skulle frågat dem i kiosken men den var stängd. Vet nån var jag hittar sådan ketchup el vad den heter så hojta=))
Sista avsnittet på Gossip Girl=((( Hoppas det kommer snart igen.
Hundarna har busat en del. Det märks ändå lite att här är en till hund, det blir lite vildare när dem far fram och tillbaks, och runt runt hahaha.


glitter-graphics.com

2008-06-16

Sis var här

Lilla Shimra håller på att få pälsen tillbaks efter hennes enorma fällning. Det är så kul att se förändringen tycker jag efter dem fällt, när dem får pälsen tillbaks. Det är så stor skillnad på dem när dem är i päls och inte, ser ut som helt andra hundar då. Den känns väldigt tjock och tät och man ser det väldigt mycket i rumpan, så sött.

Visst är hon söt lilla tjejjen=) En busig tös som älskar godis och att dansa.

Idag var Sis här, alltså min lillasyster. Vi fikade och pratade och så färgade jag hennes hår. Hon har klippt en jättefin frisyr, det blir kortare och kortare snart har hon inget hår kvar hahaha. Men hon passar ju i kort hår så då gör det ju inget.
Lekte massa med hundarna och dem älskar när det kommer besök. Dem älskar leksaker och bollar, ja mest allt som är mjukt. Dem kan ju inte fånga runda bollar med sina små munnar men vi har mjuka bollar, el ja nu är dem inte runda utan snarare platta och det ser ut som skumgummit innuti krympt så dem är lite säckiga. Kanske dags att slänga dem för längesen men har inte hjärta till det då dem verkligen älskar dem, så vi får fortsätta tvätta dem i tvättmaskinen tills dem helt försvinner hahaha Så dem kan dem fånga eftersom dem är latta att få grepp om och hon övade massa *S* Så nu har dem fått in knycken och fångar dem ibland=) Dem lär sig fort.

Vi kastar aldrig boll sådär ute fram och tillbaks, men inne kan man ju ha lite dragkamp och rulla boll. Det är nog favoritsysslan *S* Om Tindra vill ha uppmärksamhet så hämtar hon en leksak och börjar kasta runt den och skaka den bara för att man ska vända uppmärksamheten mot henne. Hon är så smart.

Det var kul att du kom Sis=)

Idag har Sessan lärt sig hoppa upp i soffan. Innan har hon klättrat på ens ben men idag bara tjoff så satt hon där, jag lyfte ner och hon kom upp, jag lyfte ner och hon kom upp. Japp så nu får vi se om hon kan imorgon med=) Men hon tog inte fart el något hon bara stod nedanför och det såg inte ut som hon gjorde något utan hon bara satt där helt plötsligt. Sen var hon sååå stolt för det och sen la hon sig alldeles utsträckt och somnade=) Det var nog mysigt att få vara ifred. Lilla busan.

Nu är det dags att släppa ut busungarna på en nattekiss innan det nog är dags att nanna.
Chutney har bott in sig mer nu och här har varit fullt rejs, alla ligger helt utslagna runt mig=)

2008-06-14

Utställningsring

Är vi helt galna?!
Märks det att vi gillar utställning *S* Nu duger det inte med gräsmatta längre utan nu ska det vara en riktig ring att träna i=)
Stoffe kom hem med sådana plastband som används och gjorde en fin ring. Jättebra, men undra vad folk som ser det tänker *L* Låt dem undra.

Nu är ju tyvärr inte vädret så fint längre mest regn, regn och åter regn. Men det regnar ju ibland på utställning så jag får väl gå ut och träna i spöregn, det är ju bra om dem kan visa sig iaf.

Får väl se hur populärt det är hos dem små=). Armani är det inga problem med. Jag minns när vi ställde på en Inoff här i Hässleholm, måste vara 2 år sen ganska exakt. Det var fint väder och han blir BIR valp och när det är dags för BIS final så öppnar sig himlen och regnet bara vräkte ner. Men det berörde inte killen utan han gick så fint och tog hem allt och blev BIS valp=)

Så öva i regn är bra *S* Jag får väl återkomma med om jag har gjort det el inte.

***************************

Igår kom leveransen från IKEA så det var bara att skruva, skruva och skruva ihop ännu mera hyllor. Men vi fick ihop alla sex och nu är dem på plats och nu är det bara att fylla dem med saker. Klädkammaren började plockas ur för att sätta sakerna där nere istället, men det minskade ju inte i klädkammaren iaf *skumt*

*************************

Fick mail av Anne Siri nyss att allt var fint med lilla Tuva, det är alltid skönt att höra att allt är bra. Hon är nu lite över 5 månader och väger 1550 g så det var inte lite. Jag trodde nästan hon skulle väga 1300 g bara. Så hon växer och frodas den lilla tjejen.

******************************

Igår kom Christian och Lina hit med lilla Chutney, hon ska bo här tills Lördag kväll nästa vecka för dem ska åka på semester till Kreta. Så då passar det bra att hon är här där hon får lite kompisar. Hon ligger här nedanför mig när jag skriver. Hon är en sån glad tös med mycket spring i benen. Jag är inte van att någon kommer upp i soffan, inte för att det gör något dem får ju vara där men då måste vi lyfta. Men igår när jag satt en stund så efter två sek så sitter en Chutney i ens famn, lätt som en plätt är det för henne. Jag tror hon blir en agilitystjärna=))

2008-06-12

Höst?!


I helgen var Stoffe ledig så vi har fixat massa här hemma och burit ut allt i garaget. Eftersom vi byter plats på rummen och inte ska ha samma som innan så fick vi slänga ut en massa.

Vi tog fram lilla bäbis poolen till vovvarna för det var så fruktansvärt varmt. Här uppe ser ni Tindra som ligger och torkar och myser på filten. Söta prinsessan.

Ska fixa med alla bilder, jag tog massvis så jag får lägga in några varje dag=)

Sen gjorde jag illa mig=( Vi klippte klorna på alla,vi har ju flyttat ner trimborden i rummet längst ner. Så efter att ha gått in och ut för att hämta en hund i taget, jag hade alltså gått 13 gånger i dörröppning och när jag skulle gå fjortonde och sista gången(7 hundar blir fjorton gånger fram o tebax;vi har inte 14 hundar haha) och då precis när vi skulle gå ut från rummet sista gången och börja bära så sparkar jag tårna i tvbänken som skulle bäras ut i garaget. Det gjorde så fruktansvärt ont och jag skojar inte. Jag kastade Armani i famnen på Stoffe och mest bara skrek, pinsamt jag vet men fy bubblan så ooont de gjorde. I vanliga fall brukar det ju gå över efter nån minut men inte detta och det är nu över 2 dygn sedan=( Lilltån är lila och uppe på foten, helt mysko så har jag en stor blå rund ring, större än en femkrona. Har inte kunnat komma i skor på två dar, bara foppa tofflorna *S*
Jaja det går väl över.

I dag har det spöregnat man tror ju det är höst, det viner i träden och det ser ut som dem ska blåsa omkull.

Nu är det snart nannetajm.

2008-06-08

Bosjökloster

Igår var vi på inoff utställning i vackra Bosjökloster, i stekande sol.
Jättevackert med vattnet och det var många som badade vid bryggan och det kan man ju förstå i den värmen.

Här är Alyssa och Prada i ringen, båda skötte sig fint. Det var lite jobbigt att stå länge i solen.

Det negativa var att det var olika ringar för vuxna och valpar och dem hade gjort så det krockade=/ så man kände sig jättestressad. Jag sa till ringsekreteraren i vuxenringen och hon var jätteotrevlig. Jag frågade hur vi skulle göra och om dem kunde vänta med dem vuxna tills vi kom, och svaret var..vi får se. Vad är det för jäkla sätt?! Vi har ju anmält det är ju inte vårat fel att dem la dem samtidigt och sen inte sätta ringarna bredvid varandra utan valparna nedanför trappan.
Alyssa stod snällt på bordet och lät domaren klämma och känna och hon tog god tid på sig.

Prada stod också snällt och även hon undrade nog hur mycket domaren skulle klämma, känna och bända.


Alyssa blev 1:a i klassen med HP=) och Prada 2:a med HP=)

Alyssas kritik:Feminin tik med fina detaljer i huvudet. Bra hals och skuldra. Bra bröstkorg, bra rygg. Bra vinklar. Något tåvidd bak. Rör sig väl runt om. Mycket trevlig valp.


Pradas kritik: 8 mån valp med feminint huvud. Bra hals och skuldra. Kunde önska något bättre bröstkorg. Bra rygg, tillräckliga vinklar. Rör sig väl framifrån och från sidan, ngt trångt bak. Mycket trevlig valp. Domare: Ingela Sandström

Sen var det bara att "kasta" hundarna i famnen på Stoffes föräldrar och ta Armani och Tindra och springa till ringen där alla vuxna pommar skulle bedömmas.
Här är Armani som nu ska gå i en triangel bort från domaren.

Här kommer vi mot domaren. Armani var duktig och följde med och var uppmärksam trotts hettan.
Vi fick gå ur ringen och ställa oss i skuggan medans andra bedömdes. Armani blev sedan 1 med HP och BIM.
Armanis kritik: 2,5 årig hane med bra proportioner. Maskulint huvud, korr bett. Välplacerade öron, goda vinklar. Välformad bröstkorg. Korr päls. Rör sig väl. Trevligt temperament.
Här är lilla Tindra i action, så snäll min tös. Bordet gick bra, visst backade hon lite men domaren fick iaf klämma och se tänder, så det går framåt=)
Hon blev 2:a i sin klass.


Tindras kritik: 4,5 årig tik. Feminint huvud och uttryck. Korr bett, tillräckliga vinklar. Tillr bröstkorg. Rör sig väl. Korr päls. Trivs inte riktigt på bordet. Domare: Lotta Bergström
På det stora hela så var det en trevlig dag med som sagt väldigt fint väder och duktiga hundar. Vi är lite röda idag=))

2008-06-06

Trött

Jag satt och tittade på kort och så hittade jag denna bild som jag fått av Emma och Carl, den är tagen i Tvååker 2007. Här sitter jag och Armani i Emmas och Carls tält och jag vet inte att denna bild togs för jag och Armani har somnat*L* Ja jag minns det inte men dem sa det iaf*S* Ja ni ser ju att Armani sussar sött iaf. Lilla plutten.

Idag har mamma och jag varit en vända i stan. Jag skulle köpa massa allergimediciner till Stoffe, nässpray, ögondroppar och tabletter. Måste vara fruktansvärt jobbigt att vara allergisk=(

Så mamma kom dit och så åt vi glass. Ottos glass har satt upp vagnen på torget *mums* Jag tror bara den finns här, har ni tur kommer den till er nån gång. Otto och glassfabriken, låg innan i Hässleholm men har nu flyttat till Yngsjö. Världens godaste glass. Jag åt blåbär och banan choklad. Det är mjölkchoklad i då såååå gott. Rekomenderas varmt.

Tänkte jag skulle titta på studenter som går ut, tycker det är ganska kul när dem åker runt i bilar osv, man får massa härliga minnen även om det är väldigt många år sen jag gick ut. Men det var helt mysko där var ju knappt några. Undra om dem ändrat tider?! När vi åkte kom vi knappt framåt för det var smockat, vi åkte en röd cab, jättesnygg.

Beställde foder från foderbilen häromdagen och det kom efter 2 dar. Att vi aldrig gjort så innan, det är ju helt toppen att få hundmaten levererad fram till dörren=) Så på det sättet tänker vi handla hundmaten nuförtiden.

Nu är det dags att sova
Natti

2008-06-04

Tv-mys

Såhär tittar vi på TV=)
Våra små pommar är fantastiskt mysiga och kärvänliga. Det bästa dem vet är att sitta i famnen och mysa och kela. Ibland önskar man att man hade fler armar el större famn, för alla vill ju sitta hela tiden. Här sitter Prada, Sessan och Armani hos husse och tittar på tv. Ser ni vem som ligger och vräker sig där borta i soffan, jo självklart lilla Tindra=)
Dem är så goa våra små.

2008-06-03

Äntligen Pom-muggar

På utställningen i Hässleholm fick vi äntligen tag i muggar med pom på=)) Visst är dem fina?! Vi är jätteglada för dem.
Vi tog samma motiv som vi har på tvålpumpen och så har vi nu en vas/tandborstmugg med, man kan ha den till vad man vill.
Ska visa lilla toaletten en dag där vi har det stående. Ja inte muggarna då såklart*L* dem är i köket.

Vi köpte bara fyra så vi kommer nog handla några till nästa gång så man har om det kommer mycket folk.

2008-06-01

Bebis

Fick precis mail av Toini Bebis ägare i Norge. Dem har varit på utställning idag och dömde gjorde Nils Molin. Bebis fick en 1 kv blev 1 kk med HP. Det är vi glada för=)
Lycka till i fortsättningen

OS-kval Handboll

Bild lånad från tv4.se

Nu är det dags att hänga upp tvätten i maskinen och kasta in en ny sen är det hög tid att bänka sig i soffan. Det är sista OS kval matchen för Sverige i Handboll. Island måste vi slå nu ja el iaf spela oavgjort för att vi ska gå vidare tillsammans med Polen.
Hejja Sverige Hejja Sverige