2007-10-28

Woolly Wonder´s Lovely Monchichi

Fick bilder på Lillpotte el Gus som han heter i sitt nya hem, han är redan 11 mån och stora killen nu. Han är väldigt lik sin pappa i den åldern.
Jag tycker han är väldans söt=) Det är så kul att följa de små liven och se dem utvecklas och det uppskattas så mycket när man får kort skickade till sig. Ni får gärna överösa oss med kort vi tycker bara det är kul.

Här kommer en ståbild med. Jag tycker Lotta hans nya matte har gjort ett bra försök att försöka trimma lite. Alla vet ju att det är svårt om man aldrig gjort det. Så ni får ha överseende med att han inte är utställningstrimmad=) Vi tycker lilla killen ser så fin ut så=)
Tack så mycket för korten Lotta=))

Ni minns väl att jag var såhär liten och söt som liten?!

Det går jättebra med Gus i sitt nya hem och han är en duktig kille som verkar sköta sig=)
Vi är glada att vi hittade ett så fint hem.

2007-10-27

Armani är utmanad

Varje utmanad hund ska skriva sex underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken. Sedan väljer man sex nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver man en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska kolla in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Jag Armani snyggaste hunken enligt Emma och Gimli har blivit utmanad av dem att jag ska skriva sex saker om mig själv. Hmm ska säga att det verkligen inte är lätt.

1: Jag har ofta mardrömmar när jag sover, kanske det är för att jag hör mamma och husse säga att det spökar. Då blir jag lite rädd så när jag sover kan jag sätta mig upp och börja yla. Då måste mamma el husse säga att det är lugnt att dem är där så då kan jag somna om.

2: Det sägs att jag låter som en schäfer när jag skäller, för det är så mörkt skall jag har. Dem tycker att jag är så liten så det borde inte komma så mörka ljud från mig, men dem är så tröga, jag är ju en stor hund i liten kropp.

3: Jag älskar att gå på pizzeria, ja ibland sätter sig familjen runt bordet och äter pizza och husse brukar ha skinka på sin och då får man komma upp och sitta i knäet och smaka, det är mums.

4: Jag har klaustrofobi tror jag dem brukar säga det här hemma iaf. För jag hatar att sitta i bur, det får man göra ibland när man är iväg och ska gå runt i ringen och visa upp sig en hel dag. Då brukar dem säga att jag ska ligga och vila i buren, dem fattar inte att jag har cellskräck det är därför jag skäller konstant om dem stoppar in mig.

5: Jag älskar att pussas min mamma säger att jag har en stor och mjuk tunga och jag brukar pussas i hela ansiktet med den.

6: Jag är en liten vilding när vi är iväg, jag älskar att busa och jag vill leka med alla. Men hemma är jag en riktig myshund, jag älskar att sitta i soffan och bara mysa, då är jag minsann lugn och snäll. Man måste ju vila upp sig emellanåt.

Kram Kram Armani

Jag utmanar:
Söta lilla Asia http://www.pompadoddels.com/
Stora fina Zorro
Nakenfisen Gucci
Kinapuffen Yatzy
Busfröet Mio
Fina Tiger www.blackoranges.se

2007-10-26

Hundshopping

Såhär kan det se ut när man shoppar lite åt vovvisarna. Har väldigt svårt för att köpa ben är alltid livrädd att dem ska sätta i halsen. Jag fattar inte mig på dem som tillverkar ben till hundar hur dem kan stoppa smådelar i dem, så trögt.
Dem här benen var sådär. Dem tuggade och tillslut när dem tuggat upp dem i änden så trillade en del ut, som tur var fick jag tag i biten.
Man får verkligen ha uppsikt. Nu har jag köpt nya ben igen och då dem som är runda, som tjocka pinnar el vad man ska säga. Dem är nog bäst. Köper alltid dem största tuggrullarna så kan jag slänga när det blir lite kvar. Tittar man i djuraffären så finns det ju massa småben och ni vet dem med knutar varför gör dem dem i miniformat och dem här skorna som finns. Vem köper sånna myskoben, vem vågar ge sånt. Kanske bara jag som är nojjig men då är jag hellre det.

Idag har vi köpt tapetklister, ska snart tapetsera i hundrummet och i hallen.
Vi har även målat gästtoan vit, det blev mycket snyggare än den gröna som var innan. Den gröna var väl behaglig på sitt sätt men inte vår stil.

Bye

2007-10-23

Gröngölingsutställning

Hej Hopp
I lördes var vi på gröngölingen och ställde ut som Nordskånska kennelklubben ordnade här i Hässleholm. Det är toppen att öva när det är på hemmaplan. Adidas gossen skötte sig kanon, skällde inte, låg blickstilla i knäet på Stoffe när han borstade, stod så fint på trimbordet, visade tannebissarna=) Stolt mamma=)
Här väntar vi på att gå in i ringen

I ringen, tyvärr blev bilderna så dåliga, det blir dem alltid inomhus.

På trimbordet där han står så snällt.

Här skrivs det kritik och han flyttade inte en tass på hela tiden så duktig=)
Valpklass 1 Hp Bh 2
Här är kritiken 7 mån hanvalp av trevlig modell. Utmärkt huvud och uttryck, saxbett, små korta välplacerade öron, ngt framskjuten skuldra. Utmärkta vinklar bak, utmärkt kroppslängd, välansatt svans, utmärkta små runda tassar, rör sig med höga frambenslyft, utmärkta rörelser bak, päls för dagen mjuk. Trevlig och välvisad hanhund.
Tyvärr trodde domaren att han hade mjuk päls, hon fattade inte att han bara har ull och den är ju mjuk men men så kan det bli ibland inget att göra åt.
Sedan på kvällen kom det valpköpare hit och hälsade på, jättetrevliga och hundarna blev så glada att nån kom bara för att titta på dem och klappa dem.
Bye bye

2007-10-16

Ringträning

I söndes var vi på ringträning med Adidas och Armani. När vi gick genom allén så hade ju massa löv trillat av träden så Adidas tyckte det var jättekul att busa i dem, men jag lovar att allt fastnar i Adidas päls så han såg väldigt skojig ut med löv som stod rakt ut i rumpan och längs alla benen. Ok tänkte jag busa du då det är nog inte så svårt at ta bort, men det skulle jag aldrig sagt till honom för då lägger han sig ner och rullar och krälar i det, sååå synd jag inte tog upp kameran men jag glömde ju det. Så när han ställde sig upp så såg han ut som ett träd=)) Haha men dem måste ju busa lite med de små liven.
Båda killarna skötte sig fint. Det var en lite annorlunda ringträning för dem som går ringsekreterarutbildning var där och skulle träna på att skriva kritiker. Så när det var dags för bordet så fick man en bedömning så då skrev dem kritiker. Väldigt kul att höra vad "domaren" tyckte om ens hundar=)

Tyvärr vet jag inte hur jag lyckades få kortet snett men men

Armani totalt avfälld och otrimmad men jag kände mig elak att inte fota sötnosen ändå så han fick vara med på ett hörn ändå=)
Lilla Adidas är duktig på att stå

Jag tror han undrar om han inte ska få lite gottis snart eftersom han står så fint=)

2007-10-10

Bebis

"Bebis" Woolly Wonder´s Curry Mandalay med sin ägare Toini
Jag har missat att visa dessa fina kort som jag fick ett tag efter Bebis flyttat till sin nya ägare.
Allting går jättebra och Bebis trivs jättebra i sin nya familj. Se så söt hon är 3,1/2 månad gammal.
Endast fyra månader gammal var hon på sin första utställning i Norge. Såhär löd kritiken: 4 Months full of fire. Lovely head and expression. Correct front. Still puppy coat. Moves with enough drive. Domare Paolo Dondina Lilla Bebis slutade som BIM valp=)

Så fina dem är ihop Toini och Bebis.

Här är ett nyare kort på henne 5 ½ månader gammal. Inne i värsta puppy uglies men det är ju som det ska vara=) Hon är söt iaf=)
Vi är så glada att hon har fått ett så fint hem Tack Toini för du tar så väl hand om henne

2007-10-07

Dragit tänder och grindbygge

Hej Hopp
Ledsen att jag inte skrivit på ett tag, men vi har fixat med massa saker så det har inte blivit tid över tyvärr. Det som skulle bli ändring denna månad hade jag tänkt, jag skulle ju skrivit några rader varje dag men men.

I torsdes drog vi ut tannebissar på lilla Adidas. Dem andra tänderna bara ploppade ut men hörnen var inte med på noterna, kanske dem varit det om vi väntat lite till. Men alla säger olika och vi tyckte det var bättre att få ut dem och vetten tyckte med vi gjorde rätt. Där uppe ser ni lilla Adidas som är sövd.

Här sover han hemma i väskan. Som vanligt glömde jag kameran så jag fotade bara hemma.

Här är han vaken men fortfarande lite trött så såhär gott får man sussa i husse famn då. Man måste ju passa på att mysa med honom när han inte protesterar *S*
Man får ej vara med när dem drar ut tänderna så vi stack till Rusta då, vi har ju inte det här. Tyvärr var det ganska tomt för dem förberedde för julsaker. Men Stoffe hittade en så cool väst/sele, så söt. Caelyn går i sele hon vill ej ha halsband så även om den kanske är lite löjlig hahaha så kunde vi inte motstå den. Vi får se om vi använder den=) Dem skrattar väl åt oss då el tror vi e bimbosar som klär på hundarna kläder. Fast varför kan man inte ha en söt sele om man ändå ska ha?!

Här är den iaf=) Egentligen är det inte så fint med sele på pom för pälsen trycks ihop men man får ju göra det bästa för vovven.

Här är den på lilla Caelyn, vår fantastiska underbara snälla tjej. Jag "slängde" upp henne mitt ibland grindbygge saker satte på selen och ställde henne bara så stod hon där. Hon protesterade inte alls och hon är så duktig på att stå man kan göra vad man vill med henne lilla lilltösen=)

Vi ska sätta ny grind i bak för den andra var så låg tyckte vi för häcken är mycket högre. Lilla Unni ville vara med och spana.
Kramelikram

2007-10-01

Badnings dags av skitungar

Varför har ni tagit fram kameran, vad ska vi göra för kul? Va ska vi bada?! Titta på oss tycker ni verkligen att det är nödvändigt?! Vi gillar att vara så här smutsiga och lockiga hihi

Fasiken dem lyckades fånga mig. Tack husse för du håller mina öron så jag inte får vatten i dem.


Ja då var badningen av Adidas klar, nu är det dags att försöka kamma honom. Han har så mycket päls att försöka komma igenom så man får hålla på lääänge. Tyvärr syns det inte på bilden riktigt hur mycket man har att reda ut efteråt, det blir som en tjock matta som tovat ihop sig. Tur att han var så snäll och låg så fint vår älskade lilla kille.


-Unni...Ja ja, jag är så smart, jag gömmer mig så hittar dem inte mig då slipper jag bada.


Tack för tipset Unni jag ska testa samma sak. (Lilla Chutney bakom bordsbenet.)

Dem kan hitta på så mycket bus de små liven, verkligen smarta ibland=))

I söndes var jag på juridik föreläsning på Nordskånska kennelklubben. Skk,s jurist Anne Skogh föreläste och det var mycket intressant. Tycker det är toppen bra att dem ordnar föreläsningar.

Ha det så fint allihop kramizzar alla små pommisar