2008-03-16

Malmö Internationella utställning

Igår morse ringde väckarklockan 04 45 för det var dags att gå upp och göra oss iordning innan det var dags att bege oss mot Malmö och hundutställningen som var där.
Hela 33 st pommar var anmälda, det var inte dåligt alls. Det var en trevlig dag med massa fina pommar att se på och många trevliga människor att prata med.
Vi hade anmält lilla Sessan och Armani. Sessan blev 6 månader dagen innan utställningen och fick alltså precis lov att få vara med=) Tänkte först inte ställa henne eftersom hon inte fått sin päls ännu, men vi tänkte att övning ger färdighet, alltid bra att få öva och hon var ju anmäld.

Här är Armani på bordet, lika duktig som vanligt fast domaren lyfter och känner.

Jaja jag står väl lite till då, den konstiga mannen har väl snart klämt klart, tror jag han tänker. Han stod så snällt så snällt.

Här är lilla Sessan på bordet och även hon skötte sig kanon, vi var så stolta över vår lilla tjej. Domaren fick känna och titta, hon gick bra runt och hon stod så fint på golvet när domaren skrev kritik=)
Sessan blev 2 med HP och fick jättefin kritik=)
"6 Mån Feminint huvud, korrekt bett och pigment. Välformade ögon och öron. Bra hals och överlinje. Korrekt svans, bra benstomme. Typiska rörelser. Ännu inte utvecklad. Korrekt päls. Trevligt temperament. Mycket lovande"
Vi är jätteglada för den fina kritiken=))
I öppenklassen som Armani gick i var det fem pommar och han fick en 1 KV och blev 2 i konkurrensen med CK och BH R=)) Jätteglada
Här är hans fina kritik
"Välproportionerad. Maskulint välskuret huvud. Korrekt bett och pigment. En aning runda ögon. Utmärkt hals, bra överlinje. Korrekt svans. Välkroppad. Bra benstomme. Bra vinklar fram och bak. Rör sig typiskt,parallellt fram, aningen trångt i bak. Förträfflig päls."
Supernöjda=)


Det var en väldigt bra dag och vi är så glada för våra små troll som skötte sig så fint.
Måste även säga att det var en jättebra domare, (Henrik Söeborg) lugn, snäll och trevlig som verkligen tog sig tid att se och känna på hundarna=))

Många kramar från oss

2 kommentarer:

Lillian sa...

Gratulerer med bra resultat og bra kritikker på utstillingen!! :)
Moro når det går bra...

Og det var jo veldig fine hunder... :)

Anonym sa...

Hej;o)
Jeg har læst om din kennel start på Susann´s blog og fik lyst at se din hjemmeside og blog. Vi var også på Malmö udstillingen, her gik det nu ikke så godt for os.
Bedre gik det om Søndagen, her blev Fox bedste Champ-han & BIM og senere BIM-BIS 4;o)
Jeg har lidt foto med dig og din pomse, hvis du vil ha dem kan jeg sende dem til dig. Du kan finde os på www.canalot.dk
hilsen Vivi & Fox i Danmark.