2008-08-26

Ringträning & Rallylydnad

I söndags begav sig Sessan och jag till ringträningen med syrran och lilla Mio. Sessan skötte sig jättebra, först var det en del snosa i backen för mamma kunde ju behålla sitt äckelpäckel godis för sig själv, det dög inte för att muta henne att gå fint, nixpix då var det roligare att gå och lukta. Men tur att man har en så smart syster som fattade sig på att självklart måste man ha korv, så då norpade vi lite och sen gick det galant=) Trimbordet var det inga problem att stå på, inte heller att bli klämd och känd på el visa tänder. Vår duktiga tös.
Sen var det dags att ge sig på lite rallylydnad. Jonna var snäll och visade oss hur banan funkade. Det var inte så svårt, lite gå runt, kliva åt sidan svänga osv.....fast vitsen är ju att hunden ska sätta sig hela tiden..men men det funkade lika bra med stå hahahaha. Jag har inte lärt våra hundar sitt, egentligen vill jag det men jag blir så osäker på om dem då kommer sätta sig i ringen om man tar fram en godbit. Egentligen ska dem ju kunna skilja på kommando men man vet aldrig.

Så duktig liten skrutt, här skulle man gå spiralen tror jag. Hon följde med fint.

Måste spana noga så vi ser hur vi ska göra, här ska man gå runt så nära hunden kan bakom en.

Syrran och Mio i action, rallylydnad och håller på med spiral el slalom. Mio verkade tycka det var skoj och var en duktig gosse.

Man måste stå fint och titta på mamma när det är ringträning på gång =)

Ståtliga stiliga gossen Mio, står och spanar på alla flickor=)

- Nu var det slut för idag, dags att åka hem, el först stack vi inom "mormor" så mamma fick äta lite tacos. På vägen hem var jag jättetrött och satt och blundade och höll på att somna.

2008-08-24

Burvagn - Allt i ett...

Äntligen är dem här våra efterlängade vagnar. Dem har rest länge, en och en halv månad har dem varit till sjöss, fraktats hela vägen från Kina. Trodde dem skulle varit här i Maj så väntan har varit lång. Men den som väntar på nåt gott heter det juh...
Finns kanske nån småskavank nånstans men det kan man absolut leva med.
Vi köpte tre stycken, en blå, en röd och en grön. Kunde inte bestämma vilken färg vi ville ha *S* Finns även tyg att sätta runt, finns en ficka i det på ena sidan som man kan stoppa tex vaccinationspapper osv i, alltså lätt att bara ta fram och stanna till i veterinär kontrollen.
Fyra fack så fyra små pommar kan få ha ett eget fack i lugn och ro (eller någon annan ras om man vill såklart). Men den är stor så man får in fler om man skulle vilja. Våningarna och mellanväggen kan tas bort.
Tar man bort det så fäller man bara ihop den, smidigt och lätt.

Här är deras egna fack=)

Bra att bara kunna öppna en dörr utan att dem andra följer med ut, alla har ju egen ingång.

Hjulen var faktiskt rejäla och den känns lätt att köra och lätt att svänga.
Vill man inte ha fyra hundar med sig så kan man ju packa grejer i något fack.
Man slipper även släpa med sig sitt trimbord för det är det ju ovanpå, alldeles utmärkt att ha "allt i ett".
När vi väl bestämt oss för vilken färg vi vill behålla så kommer 2 stycken bli till salu. Är det någon som är intresserad el vet någon som är så är ni välkomna att höra av er för att få mått och prisuppgift.

2008-08-23

Sex and the City

Foto Urban Nilsson

Igår såg vi filmen Sex and the City. Måste säga att den var väldigt bra, först tänkte man att vad är det här allt går ju bara åt skogen *L* Men sen blev den bättre och bättre och som vanligt är ju sluten bäst. Då vill man alltid se mer men så är det ju i film man får aldrig se mer det slutar när det blir som bäst.

Den var både rolig, romantisk och sorglig, den får nog fyra el fem + av fem Kan inte riktigt bestämma mig.

Utanför fönstret så väller regnet ner, det verkar inte vilja sluta. Såå trist är det. Nu är väl sommaren slut, men det känns som det inte ens har varit någon sommar. Alltså är allt precis som vanligt. Tror jag får ta och flytta utomlands såsmåningom, där det är varmt nästan jämt. Men jag vill inte ha krig, jordbävningar el orkaner...så jag måste fundera ut något bra land *S*

Ha det så fint


2008-08-20

Igår damp den ner


Ja igår damp den ner i brevlådan. Men ska jag va ärlig så har jag helt glömt bort det det här året. Det som innan varit årets mest efterlängtade katalog, vi som alltid väntat och längtat efter nästa precis när vi fått den nya=) Vi brukar ha två tre stycken kataloger för varje år och alla brukar vara sönderbläddrade när det närmat sig aug. Men detta året har jag bara tittat i katalogen en gång tror jag, precis när den kom, nej kanske två gånger iaf.


Tycker dem har en del skitsaker men också en del helt ok grejer och så är dem ju inte så dyra. Men det blir ju så att man finner andra inredningsbutiker med efter ett tag=) Ska iaf sätta mig och bläddra igenom den idag, kom bara halvvägs igår.

***********

Igår kväll var jag på föreläsning på Nordskånska kennelklubben. Royal Canin föreläste om Dräktighet, digivning och avvänjning - behovet av näring och anpassad kost. Jag vet inte riktigt, kan inte bestämma mig om det var bra el dåligt. Så jag får säga att det var sådär tror jag. Alltid skoj att träffa uppfödarcirkeln iaf=))

***********

Igår när jag skulle duscha innan föreläsningen så gick duschmunstycket sönder. Vi har en sådan som man kan vrida på och så blir det olika massagestrålar men nu är den sönder så nu måste vi köpa något nytt. Så nu är det nån blandning av bara vanlig stråle men som ändå blir lite bredare och mysko, jaja det funkar väl nån dag*S*


Googlade lite för att se vad som fanns och hittade dessa två varianter. Vi har idag inte med den översta som sitter fast men tyckte dem var snygga. Vi får se vad det slutligen blir. Dem där måste ju beställas och sen beror det på hur mycket pengar man vill lägga. Måste iaf köpa snart för såhär vill jag inte ha det som det är nu=)

2008-08-14

Uppfödarmöte ikväll

Hej Hopp

Fy vilket konstigt väder det är, emellanåt strålande sol, sen fem minuter senare kan det spöregna.

Förra helgen var Bebis och Toini på utställning. Lördagens resultat Ukl 1 Ukk 2 HP, Söndagen Ukl 1 Ukk 2 CK BTK 4. Grattis Toini till de fina resultaten=)

Igår var jag med syrran och min brorson, alltid kul att träffa honom, en riktig busunge.

Äntligen har Alyssa löpt klart så nu kan alla vara tillsammans igen, det är så skönt. Men snart börjar väl Sessan *L*

Ikväll är det dags för möte igen med uppfödar cirkeln, kl 19 00 börjar det. Ska bli kul att träffas igen, vi har alltid så roligt. Vi ska börja på Anatomi boken ikväll, skoj. Valpningsboken, juridikboken och avelsboken är avklarade redan.
Men man pratar ju inte bara böcker utan alla har ju alltid något annat att berätta med som hänt så det är jättekul.

Nej nu ska jag gå och umgås med busfröna
XO XO /Therese

2008-08-12

Utmanad

Läste Hannas blogg där hon utmanat sig själv att svara på lite frågor och såg att hon utmanat mig att göra detsamma. Så här kommer mina svar på frågorna....

Tre saker jag gör när jag vaknar..
*Hoppar i shorts och T-shirt
*Släpper ut hundarna
*Springer på toa *L*

Tre saker jag måste ha under dagen...
*Hundpussar såklart
* Datorn annars får jag krupp
*Tv så jag kan se Days of Our Lives (Våra bästa år)

Tre personlighetsdrag...
*Omtänksam
*För snäll...svårt att säga nej
*En bra lyssnare

Tre saker jag gärna ägnar mig åt...
*Hundarna och allt som hör till
*Surfar på datorn
*Shoppar

Tre saker jag är rädd för...
*Att något ska hända någon familjemedlem
*Att något ska hända hundarna
*Fästingar

Något jag drömmer om...
*Att någon gång ska det födas någon liten vacker tik el hane här hemma som kammar hem ett championat=)))

Känner sig någon manad att själv svara på dessa frågor så är ni välkomna att göra det i eran blogg=)

XO XO / Therese

Dieu, quelle triste jour où elle a été

Japp så var det höst igen ....iallafall så känns det som det. Det börjar mörkna ganska tidigt nu för tiden det enda som fortfarande gör att det känns att det är sommar är väl att det är ganska varmt på dagarna och sent på kvällarna. Men i förra veckan hade vi storm i Hässleholm. Strömmen gick...japp tro det eller ej men det gjorde den. Klockan var redan tolv på natten, kom inte tillbaks förren sent på "morgonen" ha vid halv fyra, tur att man har massa ljus hemma iallafall för ficklampan funkade givetvis inte....lite skrattretande är det allt. Nu idag har det varit ganska konstigt väder, ibland regnade det ibland sken solen. Det märks att de flesta har börjat jobba igen, idag på jobbet han jag med det mesta av kontorsjobbet...ha...det jag inte hunnit på 3 dar...=/ men det är skönt att det blev klart iallfall. Tänkte bjuda på en bild som Therese tagit av vårat stora äppelträd. Hoppas att det blir några fina sommardagar här framöver, tänker nämligen ev måla lite utomhus. Men när jag skulle olja förra året började det regna...tänk vilken tur man kan ha ibland med vädret... När man önskar sol så blir det regn etc.

/// Kristoffer

2008-08-08

Tuva 6 mån

Tyvärr har det inte blivit så mycket bloggande sista dagarna för jag har varit sjuk, haft feber så jag har varit ganska sänkt. Det börjar bli bättre nu som tur är.

Så för ett tag sedan fick vi nya bilder på Tuva W W´s Rescued By Angels, hon har hunnit bli sex månader gammal=) Visst är det fantastiska bilder med den vackra bakgrunden. Sen måste jag ju säga att hon är väldigt duktig på att stå där och posera=))
Tycker hon ser fin ut för att bara vara 6 månader, har inte pyttelite päls ändå utan den ser ut att börja komma en del=) Så kul att få nya bilder, det händer verkligen en massa från gång till gång.
Tack Anne Siri för bilderna på er lilla prinsessa.

2008-08-03

Sten Del 1

2008:s stora projekt. Ni som har följt oss vet ju att vi gjorde iordning en liten innergård förra året. Men när man har små pojkar och flickor springandes in och ut speciellt på hösten, vintern och våren så blir det inte speciellt rent inomhus. Lera och en massa jordklumpar på golven. Och inte minst en och annan liten buse som legat på rygg frivilligt eller tyvärr blivit nertryckt av sina snälla kompisar =) Ja ni kan själv tänka er helt täckta upp till öronen med lera. Samt att de under den senaste tiden utövat en ny liten sport på innergården....
Gropgrävning a la mullvad. Synd att vi inte utövar golf för då skulle vi kunna säga att vi har en golfbana. Faktiskt helt fullständig med 18 hål eller fler. Äta massa insekter och äta gräsrötter var också en och annans favvo aktivitet.

Vad skulle husse och mamma ta sig till med de små barnen?!?!?
Det var inte bara barnen som inte gillade gräset. Jag tål inte gräs. Speciellt inte de tre första månaderna april, maj och juni. Tyvärr har vi insett våra begränsningar, vi hinner inte med att klippa gräsmatten varannan dag, rensa rabatterna varje dag..... så som våra kära grannar, vi har helt enkelt en hel del annat som kräver tid. Så för nu så blir det bara några krukor och blomlådor.
-Så vi fick ta oss en funderare vad vi skulle göra med alla våra rabatter och innergårds gräsmattan.
(fortsättning neråt,bloggen strulade så fick göra flera delar)

Sten Del 2

Flera ideer avlöste varann, men till slut bestämde vi oss för att lägga tvättad singel i rabatterna och på innergården, om ni undrar varför jag refererar våran inhängnad som innergård så är det för att en av våra grannar stroppigt påpekade att vi inte skulle kunna få plats med all den stenen vi beställt på våran "innergård" eller en annan som stroppigt sa att hon minsann hade sten på HELA sin baksida och att hennes sten var större...soo what!!! (Dessa grannar har då mindre tomter en vi.) Tror ni inte att vi har tänkt igenom det???? Blir så trött på alla ÄLDRE personer i ens omgivning som särbehandlar en för att man är yngre...hallå tack för den isf. Tar det som en komplimang då man snart närmar sig 30. Känns ibland att man inte tas på allvar heller inom "hunderiet" Tänk vi har snart hållt på aktivt i 4,5 år. Haaa.. läser forum som Therese är inne på och det man slås av är att där sitter "äldre" personer som kanske inte har varit lika aktiva inom pom tex. Bara har hållt på ett halvår eller 1 år och tas på större allvar en vi... INTE FÖR ATT JAG BRYR MIG. Sen finns det ju dem som inte hållt på så länge som tror att dem kan allt. Går hellre den hårda vägen en åker på ett bananskal. THATS ME-THATS US!

Okej ledsen för den lilla urspårningen. Här ser ni att vi börjat gräva upp den totalt misshandlade gräsmattan. Till våran hjälp har vi tre små pluttar som inte kunde tänka sig att stanna på andra sidan avstängningen så som de andra. Alyssa, Prada och Sessan så klart, småttingarna som inte är rädda för något som tar satts och springer/klämmer sig igenom våran lilla avstängning.

Toppen fint tjejer: De delar upp sig "alla" är ansvariga för varsin del av gräsmattan.


Phuu... 4 timmar tog det att få bort all gräsmatta. Som ni ser har även det lilla arbetslaget också tagit paus.

Japp tillbaks från pausen ( Prada) hmmm... Husse det är något här .....

Sten Del 3

Okej det är nu det roliga börjar enligt de små barnen. Wow ska det bli en bassäng här????

Markduken som inte var den billigaste saken kommer SAKTA på plats, då är även tiden för omläggning inräknad.
Här springs det så duken blir alldeles bucklig, tur att det finns några stenar som håller den på plats under tiden. Det är tur att de har varandra de kan roa sig själva och behöver inte hålla husse i handen hela tiden. De var faktiskt duktiga som inte var i vägen för mig hela tiden.

Här nedan kommer lite snuttar...i aktion!!!!!!!! Flytta på er!!!








Sten Del 4

Vips så var det klart =) Nä men vi glömde att fota under tiden vi släpade bak all sten. Här är några nyfikna första gångare... Armani och Alyssa

Prada och Alyssa

Shimra kollar läget. Ser väldigt ängslig ut över att behöva gå på det konstiga.


Alyssa och Prada småpratar om den nya stenen.


Det kommer fler bilder på rabatterna nån dag här framöver, de var fortfarande i kameran. Kan ju säga att det inte finns någon gräsmatta på framsidan längre....


Vid pennan: Stoffe

Ps avslutar med några foton på Nallis i sin nya frisyr.