2008-10-31

Halloween


glitter-graphics.com


Japp idag är det Halloween det läste jag i almanackan *S* Har inte så stor koll även om jag visste att det var nu snart. Det var bara när man var väldigt ung som man hade koll på allt sådant, då var det ju alltid Halloween fest. Sådant är det inte längre nu tar jag bara det lugnt hahaha och myser med små skruttarna ja alltså busvovvarna.
Självklart blir det Idol....hejja Kevin som vanligt.

Idag har jag varit fruktansvärt trött och har jätteont i huvudet men så är det ibland.
Har försökt få lite fason på Destiny även om det inte är lätt. Herregud hur kan man ha så mycket spring i sådana små ben?! Jag vet inte ens hur man ska beskriva henne, hon är som skjuten ur en kanon, som en skuttande känguru , ett barn med ADHD och damp hhihihi. Godis har aldrig funkat för att få uppmärksamhet för hon har varken tid att titta på mig el godis, men idag gjorde vi framsteg..hon kunde stå still och titta på mig en liten stund iaf. Ja man måste ju vara glad för det lilla=) Sen är hon ju inte så gammal ännu heller vår lilla plutt.

Ha det så fint allihop



glitter-graphics.com

2008-10-27

9 veckors bilderna

Här kommer lite bilder på Destiny som vi tog när hon var 9 veckor. Dem ändrar sig verkligen jättemycket på bara ett par v. Man tycker inte det så mycket när man ser dem varje dag, men tittar man tillbaks såhär på kort så ser man verkligen stor skillnad.




Vår söta lilla tjej =)

2008-10-26

Destiny

Vi har aldrig presenterat lilla Destiny i bloggen och tyckte det var dags nu, hon börjar ju bli stora tjejen.
Destiny föddes i rekordfart den 15 Juli och allt gick jättebra, det blev bara en valp och hon fick namnet Woolly Wonder´s It´s Only Me.

Här är hon 6 v
Destiny är en väldigt glad tös med massvis med spring i benen, hon är aldrig stilla, bara full fart hela tiden.

2008-10-25

Hösthälsning


Här kommer en liten hälsning till alla er som läser vår blogg =)

2008-10-24

Nya bilder på Chutney

Häromdagen fick vi nya höst och strandbilder på Chutney av Christian och Lina. Så kul att se hur hon utvecklats.
Jättefin bild och Chutney är supersöt, älskar hennes ansikte så mycket. Tycker hon blivit så fin, men man är väl lite partisk *L*

Liten buse är hon allt, men lite skoj måste dem ju få ha dem små liven.




Tack så hemskt mycket för dem fina bilderna. Chutney ser ut att trivas som fisken i vattnet. Chutney går även på agilitykurs och det går jättebra för henne, verkligen kul att höra när dem har det bra och får hitta på mycket roliga saker.

2008-10-21

SKK,s nya grundregler

Nu är Kennelklubbens förtydliganden med kommentarer utlagda till grundreglerna som börjar gälla 2009-01-01. Här är länken http://www.skk.se/pdf/regler/grundregler09_kommentarer.pdf

Tycker faktiskt det var lite förbättringar men den enda jag inte förstår mig på är "Uppfödaretik" "Paragraf 3:3 att inte använda hanhund/tik förrän vid den ålder hunden uppvisar en vuxen individs fysiska mognad och beteende"

Innan stod det "att inte låta para tik vid för låg el för hög ålder"

Sedan i kommentaren står det att det är svårt att publicera en paragraf med allmän giltighet eftersom alla raser mognar olika. Längre ner kommer sedan "Dessutom ska gällande lagstiftning beaktas som säger att en tik inte får paras förrens tidigast vid 18 mån ålder"

Men varför i hela friden krångla till det så mycket då. Detta kan ju tolkas att du fortfarande får para tidigare en 18 mån enligt skk ifall din hund är mogen....men man bryter mot lagen men ej mot SKK. Det är ju sjukt borde dem inte vara mer sammansvetsade?!

18 mån ålder är ju för tidigt för en stor ras.
Så varför inte skriva att ......tik får ej paras förrens tidigast 18 mån sedan tar man hänsyn till hundens fysiska och psykiska mognad och rasklubbens rekomendationer.

Den meningen hade väl varit tusen gånger bättre och mer lättförståelig och gör att ingen kan då bryta mot djurskyddslagen.
Just nu har många brutit mot den för kollar man hunddata så ser man många som är parade före 18 mån ålder.
För att få bukt med det så kunde väl skk satt en regel att är dem parade innan ja då reggas ej valparna.

Jag själv tycker egentligen inte att en ålder hade behövts, jag tycker att rasklubbens rekkomendationer skulle gälla för dem kan rasen bäst, efter det använder man sitt sunda förnuft.

2008-10-20

Var finns du lilla hane??????????

Bild på Woolly Wonder´s Lovely Monchichi
Sitter här och funderar över en massa olika saker bland annat att det är inte lätt att hitta en liten plutt =( Vi leter efter en liten plutt, målet är en liten hane (1,8-1,9 kg) som kommer att passa våra små tjejer. Så är det någon som har en liten hane där ute i världen så säg till =) Haaa.. man kan ju önska iaf, men skam den som ger sig eller va säger ni???
Nu verkar det vara "soppatorsk" på bra hanar där ute.
Nu ska vi städa lite mer och ev om vi orkar flytta sten där ute igen, kanske börja på golvet här i datarummet. ( Då blir det igen data för Therese på flera dagar Hiiii).
Återkommer senare idag =)
/See ya Stoffe

2008-10-17

Tacogratäng

Har inte hänt så jättemycket idag, bara hundar och vanliga promenader osv.
I ugnen står nu min tacogratäng *mums* och nu måste jag vispa grädde till kladdkakan jag bakat oxå=) Stoffe håller på och trimmar Alyssa. Måste gå och säga att han får ta uppehåll en stund för nu står kl på 20 00 och det är alltså dags för Idol. Hejja Kevin=)
Tjingeling

2008-10-16

Föreläsning

I Tisdes kväll var jag på föreläsning igen på Nordskånska kennelklubben. Denna gång var det "Vilka regler gäller för uppfödare? informationskväll med kennelkonsulenter och Miljö- och hälsa"
Det tråkiga var att jag hade sett framemot denna föreläsning jättemycket och tänkte att dem verkligen skulle prata om den nya djurskyddslagen, utveckla och varför det är så o så osv men icke sa nicke så besviken jag blev. Miljö och Hälsa var en tjej som inte hade hållt på sålänge så hon bara läste djurskyddslagen innantill. Hallllåå lixom den har man ju själv läst ett antal gånger, inte hade hon behövt läsa den innantill för mig en gång till. Om folk ställde någon fråga hade hon ju oftast inte ens något svar. Trist trist

Nu är det dags att ta ut de små hundarna=)

2008-10-12

Dags för ringträning igen

Idag var det dags för ringträning igen för Alyssa. Jag och syrran möttes upp och gick dit tillsammans, hon hade sin lilla kines Gucci med sig, alltid kul för hundarna att följa med fast det inte är träning som gäller.
Det gick mycket bättre idag, svansen var uppe sågott som hela tiden=) Men kommer någon för nära el vill hälsa på henne på marken så åker den ner emellanåt. Inga problem med folk annars dem får känna hur mycket dem vill på bordet och titta tänder=)

Här är nakenfisen Gucci....har en tunn overall för det blev lite kyligt när det blåste. Han är så duktig och gick lös hela vägen hem.

Glad för att det går framåt men det är ju inomhus till helgen så då blir det väl massvis med problem igen, där är ju alltid smockfullt med så det hjälper ju inte när det är så trångt och folk står på varandra. Men men vi tar det som det kommer, man ska vara possitiv=)
Jättenöjd med hennes framsteg iaf=)

2008-10-09

En tur till vetten.....



Nu har våra små 1-åriga flickor blivit vaccinerade av våran vetrinär Folke. De sa inget... helt tysta, de tyckte mest det fanns så mycket att titta på i rummet. Men de behövde inte stå på bordet utan fick sitta i famnen. Kan inte fatta att de var helt lugna som små ljus. Annat är det när Shimra & Tindra ska vaccineras =) Det låter verkligen plågsamt........=(

Sedan blev Armani undersökt lite i munnen, han råkade tappa en tand. Så vi var tvungna att skaffa ett intyg på tänderna. Han tyckte det var mysko att man skulle visa tänderna i famnen. Armani är nu avfälld, som tur är har vi inte anmält till någon utställning nu på länge.

///Kristoffer

2008-10-07

En tragisk händelse....

Himlen nästa????

i Hässleholms historia.



I måndags stängde nämligen Nattakuten i Hässleholm. Så numera så kan man inte bli sjuk mellan 20.00-07.00.


Trotts att vi skrivit på protestlistor som lämnades till politikerna. Att man kan spela med människors liv såhär. Är det värt de små kronorna (5kr) de sparar???? Nu måste man bege sig till Kristianstad eller Helsingborg eller Malmö.


Helt knäppt måste jag faktiskt säga...Hur kan man göra något sådant nu när Hässleholm har en så stor tillväxt. Flyttar hela tiden hit fler och fler människor. Finns knappt någon ledig hyresrätt längre i Hässleholm.

Det är elakt att säga men hoppas innerligt att dessa Politiker får känna på deras beslut först av alla så det inte är ett litet barn som satt något i halsen, eller nån som fått något akut. Man får hoppas att dom eller deras nära och anhöriga först "råkar ut får något" och inte någon som inte kunnat påverka beslutet. Right back at you!!!! Vad var det vi sa????
Herr och Fru Politiker som leker gud med andra människors liv. Ja just det .... grattis förresten till eran löneförhöjning... den gick ju väl igenom nu eftersom alla vi "svenssons" fick bli utan våran trygghet på nätterna i Hässleholm. Grattis verkligen det bästa ni har gjort för Hässleholm. Ps läste i tidningen i går att vi hade fått en ny cykelväg...Men det var ju redan en??? Vi lägger pengar på något som redan fanns...Så ska du trilla eller något tänk på att göra det på den nya cykelvägen, så får du ligga på en ny cykelväg....och dööööö.. Ps om du inte vill dö gör det innan 20,00

Mvh Kristoffer

2008-10-03

Fin regnbåge


Det regnar ju varje dag och då kommer det massa fina regnbågar. Så jag tog ett foto=) Det är en bredvid med men inte lika skarp så den syns tyvärr inte.

2008-10-02

Äntligen


Äntligen fick jag tag i "säcken". Den har varit slut varje gång annars. Men nu så är den här, trist bara att nu ösregnar det varje dag så det är ju inte jätteskoj väder att vara ute och träna i. Får väl hoppas på lite uppehåll emellanåt=)
Nu har vi säcken, tunnel, hopphinder, slalom och "däcket" fast det är en ring inget däck. Så vi skulle ju tom kunna få ihop en liten bana, fast det lär väl dröja väldigt många månader tills vi skulle klara det *S* Alla moment måste ju först tränas in och bara det lär väl ta ett tag.

Köpte även två täcken, bra att ha om det regnar för fullt när man är ute, slipper man föna jämt, detta håller ju iaf ryggen torr=) Vågade inte köpa så många ifall dem inte skulle passa. Kanske att en storlek större skulle passa bättre på Alyssa tex. Sessan och Prada är ju små minisar ja Tindra och shimra med såklart *S*

Ha det så fint