2007-12-31

Del 2

Ja då var det dags för del 2 av året 2007.
Det är väldigt svårt att minnas det man gör tycker jag, tur man bloggar lite så man har lite koll på sitt liv *L*

Här är en bild från specialen på mig och Armani i Maj. Det var en upplevelse att ställa fyra dagar i sträck. Man var väldigt trött efteråt och hundarna också så fyra dagar kanske är lite mycket egentligen. Kul att träffa så mycket människor och se så många fina hundar
Det här är ju nåt vi aldrig kan glömma, hela sommaren skulle Adidas bada i vattenskålen=) Ni måste ju hålla med om att han är underbart söt!!

25 Aug 07 blev Bäbis Woolly Wonder´s Curry Mandalay BIM på sin första utställning i Norge=)

Första utställningen nånsin för Adidas var på Hässleholms BK 1 sep 07. Han sopade banan med alla andra *S* Han slutade som BIR valp BIG valp och tillslut även som BIS valp. Så stolta. Efter det var det dags att kora Kommunens vackraste valp 07 och vem tror ni har Hässleholms kommuns vackraste valp 07?! Vi såklart, söta fina Adidas=)

17 Nov 07 Blev vår första kull 1 år. Älskade Ängla och Lillpotte, så stora nu.
Nu i Dec som många vet så slutade ju året trist genom att det ej blir fler valpar på Caelyn och att hennes ända lilla valp blev en Ängel alldeles för tidigt i sitt liv. RIP
Så vi hoppas att 2008 ska bli ett bra år med många underbara stunder med två och fyrbenta. Vi ser fram emot att träffa er alla på utställningar el på något annat ställe=)
Till sist vill vi bara önska er alla ett Gott Slut på 2007 och ett underbart 2008.



glitter-graphics.com

2007-12-30

Reflektioner av det gångna året samt det stundande året.

Nu sitter man här på årets sista dagar och tänker tillbaka på det gångna året som till en början sakta tog fart och som slutade snabbt och smärtsamt.

Det började för ca ett år sen Jan-07 . Nya funderingar och tankar och inte minst en gnutta hopp på framtiden. Ett nytt år att ta del av saker samt att lära sig och framförallt ta lärdom av eventuella fel och prövningar man som människa skulle komma att utsättas för.

I Feb så började resan med valpar, denna gången var det Caelyn som skulle paras, tänka sig nästan ett helt år sen. Jisses när man tänker efter så flyger tiden verkligen förbi snabbt. Den parningen gick bra då det var Orion som var hennes tilltänkta kavaljer. Den 16 April såg två små flickor dagens ljus. Lilla Bäbis som var sobel och bor i dag i Norge hos Toini och så lilla Chutney som var orange, bor hos Christian och Lina i kristianstad. Allt flöt på...veckorna gick och de små blev större och större och tillslut små busiga valpar som inget fasade. När de var runt 13 veckor var det klättring som gällde upp för uterums schäslonger och hoppa rakt ut i luften. Man kan säga att de hade skinn på näsan redan då.

I Maj hände något speciellt, då kom en liten kille till oss i familjen. Närmare sagt den 16 Maj. Det var lilla Adidas som flyttade in. Kommer så väl ihåg den dagen då Kristina och Rose-Marie kom ner för Hässleholms utställningen dan innan och kom inom och lämnade Lilla Didas. Redan då efter någon timme hade han funnit sin plats i våra hjärtan, extra mycket i mitt. Sedan stod tiden stilla och lilla plutten var en dag en stor plutt. Denna lilla kille som efter några veckor fick sitt nya alias och inte vilket som utan det var "mitt i prick" EMMMMMIILLLLLL, den lilla killen kunde verkligen hitta på hyss. Då Chutney var i samma ålder ungefär så hade vi också fått oss en liten Ida.

Det var lite reflektioner från mig fram till Maj.
Fortsätter en annan dag klockan har visst sprungit iväg igen.
Vid pennan; Kristoffer

2007-12-24

God Jul

Tack Christian och Lina för det söta julkortet på Chutney. Hon är verkligen söt.
***
God Jul till er alla
Hoppas ni får en mysig jul med mycket god mat, glädje, julklappar och kärlek.
Krama alla era små vovvar och ta hand om dem.
Juliga kramar från oss

2007-12-23

Sov Gott





I går var det dags för Caelyn att valpa men det var bara en valp och ganska stor. Så tyvärr blev det snitt, en söt liten creme tik på 157g ser nattens ljus 01,00.
Efter att ha kämpat med henne hela natten och dagen gav hon tillslut upp och blev en ängel.
Synd om Caelyn eftersom det bara var en valp.
Man vet ju att allt kan hända men så många planer och förhoppningar försvann så snabbt. Det blir inte fler kullar på Caelyn så alla Black and Tan bäbisar som vi hoppats på blir aldrig av.

Nu får vi fokusera på Caelyn så att hon mår bra.
Men det känns så orättvist när man kämpat så med lilla tjejen att hon inte fick leva och växa upp.

Sov Gott älskade ängel.

Nu är det väl dags att försöka sova, har inte sovit inatt så jag har varit vaken i 42 timmar i sträck.

Tack Kate för stöd och råd.
Tack Natalie för stöd, råd och all hjälp i samband med snittet och efteråt.
Ni är guld värda och vi är så tacksamma.

2007-12-20

Tågresa

Satt och tittade på kort och hittade dessa. Kom på att vi har ju inte berättat att vi var och hälsade på Tindras och Unni´s uppfödare för ett tag sedan. Jag glömmer alltid berätta om saker när det väl händer lite skoj, ni får ju bara veta trista saker *L*

Tyckte bilden var så fin med naturen ute.
Kolla på Unni, så skönt tyckte hon det var att åka tåg i husses knä. Sååå sööt.

Lilla avfällda prinsessan Tindra men såå fantastiskt söt. Ska alltid sitta på armen.
Vi hade iaf en jättebra dag hos Maria och Ino med trevligt hundprat och så fick vi se massa fina hundar och söta valpisar=))

2007-12-17

7 år tillsammans

Idag har vi varit tillsammans 7 år. Kan inte riktigt förstå att det är så länge, samtidigt känns det som det alltid varit vi.
Det blir nog många år till förhoppningsvis *S* Tillsammans med våra underbara pommisar=)

2007-12-14

Bakat......

Idag el kväll iaf så har jag bakat, duktigt va=) Skulle egentligen bara baka lussebullar men dem skulle jäsa 40 min så jag tänkte att då skyndar jag mig och gör kanelbullar emellan för dem ska bara jäsa 10 min. Men jag var inte så snabb på att få ihop det så Stoffe kom alldeles lagom och fick pensla och hälla på pärlsocker, för det var verkligen dags att börja med lussebullarna då.

Lite kanelbullar snabbt ihopslängda, jag bakar inte så ofta så jag är väldans nöjd.

Alla plåtar är provsmakade och dem var väldigt goda. Stoffe tyckte dem var så goda så han ska gå igenom dem en runda till *S* Jag med alldeles snart först ska vi äta fiskgratäng.
Jag vet att det är sent men vi äter oftast vid denna tiden eftersom han jobbar.
Jag var på Maxi innan och köpte glögg. Stoffe dricker inte vanlig så jag kom hem med tre olika. Icas glögg till mig själv, har hört den ska vara god. Jag gillar ju mest Blossa annars.
De andra är vitvinsglögg och vaniljglögg så vi får väl se hur det smakar.
Kramelikram

2007-12-11

Fina Bäbis

(Foto:Toini Nybakk)

Igår fick vi två julfoton på Bäbis, Woolly Wonder´s Curry Mandalay.

Så roligt det var att få så fina foton på lilla tjejen, el lilla och lilla hon är snart 8 månader. Nu börjar pälsen komma bra, ska bli så spännande att se hur hon blir när hon är "klar"
Se så fantastiskt söt hon är och vilken underbar färg. Älskar den färgen, så mycket sobel är så fint.

Efter lite trimning kommer hon bli ännu finare. Vad underbart kul det är att föda upp små valpar och sedan se dem utvecklas, att få kort och följa dem genom deras resa i livet. Varje gång man får kort ser dem olika ut. Bäbis är verkligen en sådan vovve som det är jättestora skillnader varje gång man får bilder. Det händer jättemycket med hennes färg och utseende, det är så spännande=)

Tack Toini för de fina korten

2007-12-06

Ljus i vårt hus..



Hej allihop
Här har vi varit utan internet, telefon och tv alltså helt avgränsade från omvärlden. Det är helt sjukt vad konstigt det är när man inte kan sätta sig vid datan el slå på tv el använda telefonen, så beroende man är av dem sakerna. Vad tråkigt det måste varit förr i tiden *S* Nu fungerar det iaf som tur är.

Vi har satt upp adventsljustakar och stjärnor i fönstrena, det är så myyysigt. Översta bilden är köket.
Här kommer matrummet



Här kommer stora vardagsrummet



Här har ni allrummet. Köpte dessa ljustakarna i massiv ek häromdagen.



Här är datarummet, tyvärr ser man inte ängeln så bra. Har ju fått sätta kappa här för det går inte med panelgardin då vi har datan vid fönstret. Bara för att vi ska se ut om hundarna är där ute=)



Här kommer hundrummet. har inhandlat en svart stjärna för i år. Ville haft en stor svart tomte bredvid för att det skulle bli väldigt stilrent och modernt, det hade ju passat mer i färg, men det var omöjligt att hitta tyvärr.



Det var lite från oss

2007-12-02

1:a Advent

Nu är det första advent, och alla ljusen tindrar i fönstrena. Julkänslan börjar infinna sig nu. Imorgon ska vi se om vi kan hitta några ljusslingor till träden, så det blir lite ljusare utomhus.

Vi vill önska er alla en trevlig första advent.

Lovar att skriva lite mer i morgon och kanske även en bild eller två =)