2009-05-28

Patella luxation

Vi har ju fortfarande inget krav i vår ras att PL statusen ska vara känd men vi tycker det är bra att veta vad våra hundar har. Så man vet vad man har att jobba med för att i framtiden kunna jobba med bara 0/0

Så idag begav vi oss till veterinärkliniken i Näsum till Christopher Martinsen. Min syster går helst dit med sina kineser och idag skulle hon ta tandsten på Mio så vi slog två flugor i en smäll och åkte tillsammans med en vän som med skulle ta tandsten.

Kl 15 började resan dit för vi hade tid kl 16,00. Jag hade med mig Alyssa, Holly och Prada.

För er som har koll, jo det vet jag att vissa har *S* så vet ni att Prada är kollad redan en gång. Då fick hon resultatet 2/0 men det resultatet kändes inte rätt, läser man på grad 2 så innebär det att knäet mestadels är luxerat och det är det inte. Vet flera som fått grad 2 hos den veterinären men kollar man hos andra så är det inte grad 2. Han verkar sätta 0 el 2, det finns liksom ett mellanting men men.
Så jag kände att jag för min egen skull måste få ett andra utlåtande och självklart talade jag inte om att hon redan hade det resultatet utan lät veterinären känna noga. Efter ett tags tystnad och klämmande och kännande så säger han att det knäet är grad 1 =))) Då talade jag om att hon fått en 2.a innan och han sa att nej detta är ingen grad 2, det är ett alldeles för hårt resultat=)) Så det kändes bra att jag följde min egen känsla och kollade igen.

Man hör vissa säga och även veterinärer att knäet kan bli lösare under löp men jag vet faktiskt inte om det stämmer. Frågade även veterinären idag och han hade varit med om en tik som fått 1/1 men när dem kollade senare mellan ett löp så var det 0/0.

För vad tror ni jag upptäcker igår, jo att Alyssa börjat löpa och vad tror ni jag ser idag innan vi ska åka, jo att Holly löper *S* Men men tiden var bokad så jag tyckte det var lika bra att kolla dem.

Sedan var det alltså dags för Alyssa och där blev resultatet 1/1 och jag är jättenöjd med det. Självklart vill man ha bara nollor men jag tycker inte att en 1.a är speciellt mycket=) Inte när man hör att vissa avlar på mycket värre en det el inte ens verkar bry sig om att det finns.

Efter det var det dags för Holly och där gick det galant 0/0 blev resultatet *tjohooo* Det var verkligen roligt att höra :-)

Är väldigt nöjd med dagens resultat=)

2009-05-25

Lycklig Pom

Sommar och sol är helt underbart och det luktar så gott och är så vackert med alla blommor och träd. Äppelträdet har stått i full blom, synd bara att dem blommar så kort tid, det är ju så fint.
Men det är inte bara jag som älskar sol och värme, vi har en riktig soldyrkare i denna familj och det är Shimra.
Så här ser en lycklig och glad pom ut, njuter av att sträcka ut i full fart i det härliga vädret.
Hon älskar att gnida sig i alla solfläckar, jag tror hon är som lyckligast då, ja förutom när det vankas gotte såklart.

Här är en söt liten Shimra som njuter av livet, precis som det ska vara=) Man blir alldeles varm i hjärtat när man ser att dem mår bra=)

2009-05-22

Hundsaker

När vi var på Hässleholmsutställningen blev det en hel del shopping till vovvarna och som vanligt kommer man hem med grejer som man inte planerat *S*

Hundben, fällar och valpfiltar går ju åt som smör så det är ju nödvändiga saker, sen blir det lite småplock alltid med=)
Leksaker går alltid hem så tre st nya inhandlades. Stoffe har valt den rosa, först ville han ha en likadan jättestor men jag kan erkänna att när leksaker kostar nästan 150 kr kan jag tycka det är onödigt *L* Dem är ju inte så fina och hela efter en stund=)) Den lilla kostade ca 60 kr lite mer ok haha Men det var absolut ett bra val dem är helt galna i den här hemma, alla vill ha den. Sessan somnade alldeles nyss med den i munnen, vägrade släppa. Holly satt bredvid och "suckade" och bara väntade på att kunna norpa den=) Men det blir ju fruktansvärt dyrt att köpa 7 likadana leksaker varje gång. Egentligen ska ju alla få en men ja det går ju inte tyvärr. Sen är det ju lite trist med likadana *L*

Den är helt underbart söt=) Jag älskar leksaker hahaha Finns så många fina, jag vill ha alla.

Sen hittade vi ett svart överdrag till Biabädden 120*100 cm så det var toppen=) Jean Peau shampoo, sådant går alltid åt.

Hittade även en cykelkorg till hund, vilket jag inte alls tänkt köpa men men. Kristoffer tyckte absolut jag skulle ha den haha Håll med om att den är fruktansvärt söt och rosa=) Hundarna gillar den och har självklart provåkt den. Får ta bättre bilder, synd jag inte fotade när Sessan och Holly åkte tillsammans. Smart är den för där är många fack och så kan man haka av den och ha som väska, lite stor för det kanske men det funkar. Kristoffer ville köpa jordgubbsplantor att sätta i blomlådorna och det var ett bra tillfälle att testa cykelkorgen. Så Tindra fick följa med på en tur och få lite ensamtid=) Då gick det bra att haka av den och ha som väska i blomsteraffären. Tänkte stått utanför men dem sa att jag fick gå in=) Så nu har vi förhoppningsvis jordgubbar om ett tag=))

Jättenöjd med all shopping, ska ta en bild på biabädden sen.

Har ju glömt skriva Pradas kritik så här kommer den.

Very nice orange sable bitch. Very showy. Lovely head and expression. Good lay back of shoulder. Super short back. Excellent tailset. In excellent condition. Moved well but prefer better hindmovement. James Newman Irland

2009-05-17

Hässleholms Nat utställning

Kl 5 på morgonen ringde väckarklockan och det var dags för Hässleholms Nat utställning, alltså hemmaplan. Vi hade med oss Holly, Sessan och Prada och massa fina hundar var anmälda. Det har stått att det skulle bli regn men vi hade stekande sol hela dagen och jag är alldeles röd i ansiktet och på bröstet nu, det var verkligen varmt.

Först ut var Holly i juniorklass, många fina juniortikar var det och Holly blev 3.a med HP=)
Lägger in deras kritiker imorgon.


Sessan och Holly

Sedan var det Sessan och Prada som skulle in i unghundsklass, jag gick med Prada och Kristoffer med Sessan.
Sessan fick en 2.a, han verkade gilla henne men inte hennes rörelser=/ och något var galet men vet inte riktigt vad problemet är/var.


Söta Sessan som behöver mer underull, men tycker hon är vacker ändå=)


Sessan är så duktig på bordet
Det gick bättre för Prada och hon vann unghundsklassen med CK=))) Här ovanför ser ni BT klassen och Prada vann=))
Hon fick då sitt första CERT och vi är så glada här hemma=)) Älskade söta tösen som skötte sig kanon.
Sedan var det då dags för BIR och BIM och vi mötte ju den vackra championhanen "DoDo" så förståeligt nog blev Prada BIM men vi är jätteglada för det :-)

"DoDo" och Prada


Domare var James Newman från Irland och han var rätt hård, väldigt många åkte med en 2.a.
Tack Sis för all hjälp och för att du fotade=) Tack Natalie för foton och stort Grattis till Bir och Bim valp och Ice BIS 2 placering :-)

Vi hade en jättetrevlig dag med mycket hundprat. Nu är det dags att nattekissa dem en sista gång för sedan måste jag sova, har sovit tre timmar i natt *S*

2009-05-14

Igår blev Holly 1 år

Igår fyllde Holly 1 år, vår vackra tyska =)
Du har nu hunnit bo hos oss i 4 månader och vi är jätteglada att du fick flytta till oss.

Du är en busig tjej som det är massa fart i, ett riktigt yrväder som inte är still ofta. Fick höra att du inte gillade att leka så mycket med leksaker men nuförtiden verkar du älska det. Har ofta en leksak i munnen och kastar den hej vilt runt dig och sen jagar du denna..så sött=)
Här är du 7,5-8 månader och Margareta tog alltså detta kort inte så långt innan jag reste till Tyskland för att hämta dig


Du var söt redan när du föddes och under hela uppväxten och nu har du blivit en vacker dam.
Grattis i efterskott älskade Holly
Vi Älskar Dig
Många kramar Mamma och Husse


2009-05-11

Utställningen

Ja ni har ju redan fått resultaten av Kristoffer ifrån utställningen i Larv men tänkte jag kunde berätta lite mer om den trevliga dagen och deras kritiker.

Holly, Prada och jag påbörjade vår resa hem till Emma där vi skulle sova över, redan på fredagseftermiddagen och resan avlöpte smärtfritt=) Där hemma blev det hundpromenader, hundprat och pizza såklart.
Lite innan åtta på morgonen steg vi upp och jag tog en sväng med vovvarna för morgon kiss och sedan frukost och så gjorde vi oss iordning. 9, 20 började bilturen mot Larv och kl 10 var vi framme. Vi hade bestämt att vi skulle "bo" hos Susann så slapp vi släpa med Emmas tält och vi hade väldigt trevligt där inne med hundprat=)

Solen sken men efter ett tag blev det spöregn och nästan storm, hela tältet fladdrade och jag trodde nästan det skulle lyfta, så så avlöpte dagen, regn och sol om vartannat.

Jag var lite nervös då jag hade hört att denna domare är hård så jag hoppades att iaf komma igenom dagen med en 1 i kvalité *S*
Dem hade rätt han var lite hård och så mätte han lite snabbt men jag hade ju tur där för Prada är ju en miniskrutt och Holly har med bra storlek men en del åkte med tvåor, släta ettor el bara HP.

Hollys resultat Junkl 1 Junkk 1 CK BT3

Prada Ukl 1 Ukk 1 CK BT 4

Så vi är väldigt glada för de resultaten=)

Här kommer deras kritiker.
Holly
Mentalitet utmärkt. Storlek Lagom stor
En tik med härlig stil. Vackert huvud. Något stora öron. Mörka vackra ögon. Bra bett, bra hals. Välutvecklad kort kropp. Tillräckliga vinklar. Utmärkta rörelser. Riklig ännu ngt mjuk päls.

Trevligt att han tycker pälsen är riklig eftersom hon är totalt avfälld *S* Mitt i ettårs fäll.

Prada
Storlek Lagom liten, mentalitet utmärkt.
En tik med härlig stil. Mycket bra huvud. Välplacerade men något stora öron. Mörka ögon. Välutfyllt nosparti. Bra bett, bra hals. Kort samlad kropp. Välburen svans.Tillräckliga vinklar. Utmärkta rörelser. Utmärkt pälskvalité. Visar sig bra.

Låter väldigt kul att Holly är lagom stor och Prada är lagom liten=))
Tycker det var en trevlig och rolig domare.
Domare var Karl-Erik Johansson

Först fick Holly CK och när även Prada fick så frågade han mig...Hur ska du nu lösa detta? Han menade ju att jag kan ju inte gå in med två...så jag skrattade till lite och då sa han att det är kanske bäst att jag inte ger dig ett CK till.
Han var väldigt skämtsam=))

Vi hade en jättetrevlig dag och det är alltid kul att träffa massa andra Pomentusiaster=))

2009-05-09

Lite info från Larv..

Hej Hej

Här kommer jag med lite insider info direkt från utställningsringen.
Therese är i Larv och har ställt 2 av våra hundar, Holly och Prada alias Skrutten. Båda avfällda värst är Holly, men i hennes fall så syns det inte så mycket bara känns. Då jag varit sjuk i veckan och förra har badning blivit förskjuten framåt hela tiden och trimning som skulle påbörjas i måndags blev framskjuten den också...... Det blev en snabb trimning i torsdes. Men blev ändå nöjd med resultatet. Är ju självlärd när det gäller trimningen så man lär sig efterhand, ganska komiskt då vi först började med rasen sades det: " Man tar bara lite på tassarna och öronen och lite på svansfästet och valpar trimmar man inte alls!"
.. Wow vad man har lärt sig att så inte är fallet....

Snabb resultaten:

Holly fick CK och placerade sig sedan som :BT 3
Skrutten fick också CK och placerade sig som : BT 4

Kritikerna har jag inte hört ännu.

Får också gratulera Callevys Dancing Queen som blev BIR och Black Orange "Tiger" som blev BIM.

Mer om denna helg kommer när Therese kommer hem, dock glömdes kameran hemma så vi får hålla tummarna att det var någon som tog en bild på the dogs!

/ Stoffe

2009-05-08

Feedback på Ben och Jerry's Ice Cream!


Vi har i flera olika sammanhang blivit influerade och påverkade att prova Ben & Jerry's Ice Cream. Läst på olika forum och hört om den fantastiska glassen. Så det hela började på Therese födelsedag då vi tog en sväng till K-stad för att göra dagen lite mer luxiös. Med middag på stan och shopping. På vägen dit köpte vi en annan smak än de här uppe. Hmm...ja...det var någon vanilj smak med chokladkaksbitar....oj Inte så många bitar...konstigt.... Ja ja...det måste ha varit just denna glassen då, dvs där det inte fanns så många bitar i.

Väl hemma så bestämde vi oss för att titta inom Maxi ( De har en kyl helt dyrkandes Ben & Jerry glass) Hmm vilka ska vi ta...svårt att bestämma sig..de kostar ju bara 49KR styck för 427g så det är knappt en halvliter helt sjukt. Men men...

Therese val föll på: Caramel Chew Chew

Hon började mumsa på sin glass, var är chokladbitarna ( center liknande chokladpraliner ) ser ingen och ingen karamellsås.

Hon var helt frälst i glassen då hon hade hört så mycket på forum och liknande. Hon hade hört att glassen var så fyllig i smaken och att man verkligen kände skillnad. Hmm smakade lite på hennes glass, min första tanke var...."Det smakar ingenting" det sa jag till henne med, hon höll med. Erbjöd henne att smaka på min glass då jag såg att hon letade och letade efter dessa Chew Chew chokladpraliner. Kanske att hon sen nästa dag hade hittat hela 6 bitar.

Betyget för denna smak blir @@ av 10

Över till den smaken jag valde: Phish Food

Vad kan jag säga tyckte att den smakade choklad men kan inte heller säga att glassen var alldeles underbart fluffig. Dock kan jag till skillnad från Therese hitta en hel del choklad fiskar och marsmallows i min glass hela tiden. Dock ett minus för den mörka choklad smaken på "fiskarna" även om jag gillar choklad både mörk/ljus men denna måste ha varit 99% kakao. Not my taste om man säger så.

Betyg för denna smak blir @@@@@ av 10

Kan tala om att det inte har blivit någon Ben & Jerry Glass här sen dess. Har liksom inte varit värt 100 KR för ca 900g glass. snacka gram pris.

Gott men inte värt dina pengar!

Köp en annan glass och lite grädde och chokladsås och maränger och banan och få några slantar över. Ps denna blandingen håller mer än 2 dar =P

Få se om vi har några glada nyheter i morgon. Håll era tummar och tår man vet ju aldrig. Ligger man i underläge har man ju inte någon annanstans att gå än uppåt!

GO Heja Heja!!!!

XO XO Stoffe

2009-05-07

Trött

Oj vad lite jag har bloggat, är ledsen för det men just för tillfället har jag ingen ork och kraft, känner mig helt orkeslös och ständigt trött. Hela kroppen värker som vanligt och man blir lite nedstämd av att alltid ha ont *gnäll* *gnäll*

Har badat och fönat en del hundar och nu trimmas det. Men varför är det alltid alltid samma visa, anmäler man till utställning så fäller dem av veckan innan=/ Tur det finns massor av täckhår, syns ju inte så mycket då, fast det känns om man tar i pälsen *S* Tänk egentligen så stor skillnad det är att ta i en fullpälsad och en avfälld pom.

Har börjat ta fram lite grejer inför resan imorgon, men jag kommer inte på vad som behöver packas, och det är ju ändå en del som behöver med men men springer väl runt som en yr höna imorgon bitti *S* Så brukar det vara=)

Har stoppat ett par jeans i tvättmaskinen och jag kom på att dem behöver hängas upp om det ska finnas en chans att dem hinner torka tills imorgon, tänkte ju ha dem på ditvägen.

Ja ja jag får väl gå och fortsätta med packningen

See ya later friends

2009-05-04

Ringträning

Söta Jamie i riktig monkey ålder, kolla bara hans söta lilla ansikte som nosar i kameran=))
Idag var vi på ringträning igen och vi tog med oss Jamie och Sessan denna gång, små buspojkar behöver ju lite ringträning och socialisering, fast ja socialisering vete sjutton han pussade ner alla som ville bli pussade *S*
Där var även trimkurs så det gjorde att vi fick chans att säga hej till Chutney för Lina och hon var på kursen, så i pausen smet vi dit och tog ett foto. Som ni ser är hon totalt avfälld men vilket underbart ansikte, jag bara älskar det. Tycker att Lina gjort ett bra jobb med trimningen=)

Här är söta underbara Sessan, hon har också detta söta ansikte som jag vill ha. Hon är en sån duktig liten tjej som finner sig i allt.


Det var toppenväder med strålande sol så det var väldigt skönt, nu säger dem det är slut på värmebölja så ikväll kom lite regn. Kanske lite välbehövt även om man gärna har sol jämt.


En liten ansiktsbild på Jamie igen, han skötte sig så fint, även om han fortfarande kan vara lite valpbusig och vill busa med alla pomkompisar han såg=))

2009-05-01

Redan 1 Maj


Hoppas att ni alla hade en trevlig Valborg där ute i landet. Vi gjorde inget speciellt alls här hemma. Vi har ju skog bakom oss och en äng och där brukar det firas och tändas majbål, ett av ställena här i Hässleholm. Hörde hela vägen hem hur dem spelade och sjöng och jag tror någon höll tal med. Prada och jag tog en liten prommis när musiken och tal tystnat för att se när brasan tändes som ni ser här på bilden ovanför. Massvis med folk, som ni ser är kortet taget en bit ifrån, ville inte tränga mig in i folkmassan el vara så nära elden. Blev lite förvånad att så många hade hundar och valpar med där inne i trängseln och när dem spelade musik, det måste ju varit rätt högt för jag hörde ju det ända hem=/
Kan inte fatta att det redan är 1 Maj, herrejistanes tiden bara flyger. Men vädret är helt underbart=) Inte ofta man kan gå i kjol och kortärmat i April=))