2009-09-30

Kolla som han sitter lilla Caesar=P Mitt på rumpestumpen.Liten söt knäppis är han allt. Så pigg och nyfiken, en riktig tuffing, som en liten ångvält *S*

2009-09-26

Våran Norska Import.

Äntligen har den kommit =)
Först började letandet efter en fön, först tittade vi på en sådan riktig "värsting" med ställning och hastigheter närmare orkanstyrka, men vi bestämde oss för att det hade blivit för mycket.
Så då tänkte vi att vi kan börja med att införskaffa något lite mindre.. flera vändor på alla hundbutiker och hundstånd på utställningar....
De flesta små kostade lika mycket som "värsting" modellerna så det var ju inte lönt...
Men tack vare våra vänner på Pom-Forumet i Norge fick vi upp ögonen för QuickDraw.
Finns den i Sverige???? Svar NEJ.
Då var det vara att hitta en återförsäljare som skickade till Sverige....phuu...
Men pga dennes popularitet så hade de givetvis inte den hemma SLUT SÅLT!
Så då var det bara att vänta i först två månader....skulle komma i slutet av Juli. NOPE i slut av Aug mailade vi igen och då var den på väg in.....i slutet av augusti hade de fått in den. Så då var vi snabba och beställa =) Så den 24 Aug åkte fönen från butiken....tiden gick så vips hade det gått 14 dagar...mailade och frågade om de kunde spåra fönen....Och fick till svar att den är på väg tillbaks...hade tydligen blivit något strul i Oslo. GRRRR...rrr
Så sen bar det av......Skulle fått den 18:e Sept ( Fredag) enligt spårningstjänsten. Leverans till dörren........Knas var hemma hela dagen. På måndagen får vi en Avi i postlådan där kan man läsa att det inte fanns någon hemma vid 14.00 tiden...Ja visst...det har inte ringt på någon här inte...Gissa varför jag vet det....Securitas Hunden ( Tindra) märkte inget samt att vi hade folk över som tittade på valparna... Min gissning är att det var fredag och denna lilla Post-hjon hade bråttom hem till "fredagsmys" så att den inte utförde sitt jobb! DÅLIG SERVICE!!!! Har man betalt för en tjänst så vill man gärna få den oxå!!!
I går körde jag den på Holly för första gången, det gick så snabbt att jag inte vet vart tiden tog vägen, även benen blev torra. Tror att det tog mellan 10-15 min, inte mer...snacka om att det verkligen var värt varje krona eller norskkrona.
Holly skulle ställas på Nordskånska Kennelklubbens årliga "Gröngölingsutställning"
Detta var en ren träningsrond, trimmade snabbt över henne för jag hade glömt bort att trimma henne innan på dagen då jag badade och fönade henne...antagligen för att det gick så snabbt =P.
Så vid halv elva på kvällen blev det att plocka fram saxen och fixa frillan på Holly.
Det skulle bli regn så då hade man en liten aning om att de antagligen skulle bli blöta.
De var bara två Pommar i årets upplaga, Holly slutade som BIR över hanen. Hon vann på sina rörelser =) Vi har ett grund mål: Att hundarna ska sköta sig: Gå och stå på marken samt på trimbordet. Och när de överträffar sig så blir vi bara så himla glada, istället för att bli depp för att vi satt för höga mål. Sedan toppar hon dagen genom att bli BIG2. Inte illa för en liten Holly Bolly som kanske inte tycker att utställning är världens roligaste grej...det slår ju inte att leka med leksker iaf.
Vid Pennan/ Stoffe


2009-09-25

WW´s Touch Me-Hell No

Här kommer våran lilla tjej.
Hon är den som är som en liten duracell kanin=)
Hon är snart 7v, och väger 600g



2009-09-24

Skitväder

Alla dagar när jag hade så ont i ryggen och inte kunde röra mig var det strålande sol. Idag är det bättre och tänkte att jag måste verkligen klippa gräsmattan och häcken med för den delen, men vad nu då...jo pissväder. Det går upp och ner och gräset och häcken måste ju va torra.
Jag blir så arg när allt alltid går emot en *suck*
Himlen ser lite ljus ut på vissa ställen, får väl gå o känna på gräset *S*

Valparna mår fint, växer och frodas. Precis som det ska vara alltså=) Dem är ju 7v på Söndag så jag tänkte skicka in registreringspapprena idag =) Men SKK brukar ju vara snabba.
Dem reggade Timo samma dag som hans ansökan om reg i SKK kom in..helt toppen=)
Måste ringa vetten snart med och boka tid för chip, bes och vacc.

Nä nu ska jag gå o känna på gräsmattan *S* Jag hatar verkligen att klippa gräset, funderar på att lägga sten på hela tomten *S* El varför inte köpa en åkgräsklippare el anställa någon... In my dreams he he

2009-09-23

Bamse 6½ vecka



Här kommer två nya bilder på söta Bamse... W W´s Touch Me If You Can. Han är en liten sötnos.
Dem är så mysiga hela högen när dem busar och leker, man kan sitta och titta på dem hur länge som helst. Så mysigt när dem kommer och så får man massa pussar =)

2009-09-20

Ryggont

Jag har så j***a ont i ryggen! Började igår och blev värre och värre under dagen. Sitter i ena sidan och ner mot rumpan och sen går det ner i benet hela vägen till tårna. Antagligen för att jag satt i valphagen för länge..jag kan inte sitta rakt upp och ner på golvet, men man kan ju tycka att en liten stund ska gå bra men tydligen inte igår. Jag blir så förbannad rent ut sagt på denna dumma rygg den förstör så mycket.
Det känns som jag vaggar fram när jag går, gångstilen känns helt mysko. Ännu värre är väl att Kristoffer jobbar så hur ont jag en har och hur lång tid det tar att ta sig ur soffan så måste jag upp för alla vovvar ska ju ut, valpar ska ha mat flera gånger per dag och dem ska ju tränas med.
Tillslut testade jag spikmattan igår kväll och sen somnade jag på den ett tag och när jag vaknade hade det faktiskt hjälpt en del, så jag får väl snart gå och lägga mig på den igen.
Nu ska jag sluta gnälla får väl gå och pussa på våra små underverk, då blir man glad igen=))

2009-09-18

Bamse

Här kommer två nya bilder på Bamse som snart är 6 v gammal =) En riktig liten sötnos är han :-)


2009-09-13

5 veckors bilder

Idag är Alyssas valpar 5 v så nu är det dags att ta nya bilder och lägga på hemsidan. Så nu ska vi försöka fota dem små busfröna så ni kan kika in på hemsidan lite senare så ligger nya bilder ute=)

Dem börjar bli riktiga vildingar nu och för varje dag går det snabbare och snabbare när dem springer, dem viftar med tassarna, brottas, gör kullerbyttor och drar och sliter i varandra *S*

2009-09-09

Socialträning

Igår tog jag och syrran en sväng till Hässleholmsgården för lite socialisering. Lilla Timo fick följa med och han verkade tycka det var skoj att komma ut lite och se lite andra hundar...stora hundar tyckte han nog, för han var en liten plutt om man jämför med dem andra *S* Han är en riktig sötnos=) Han ville bara pussa alla som skulle känna på honom på bordet =)

Syrran hade Mio med sig som behöver mer bordsträning och det går framåt varje gång, titta så duktig han var =)

2009-09-07

4 Veckor

I går blev Alyssas valpar redan 4 v. Allt flyter på och dem busar och har sig. Idag är det dags att börja med bordsträningen så dem vänjer sig=) Vi får väl se hur det går, dem är ju väldigt vilda redan, små vildbattingar som far runt=)

2009-09-02

Busiga valpar


Alyssas valpar är riktiga små charmtroll, jag kan inte se mig mätt på dem.
Jag upplever denna kull som mycket tidigare en våra förra. Dessa valpar började gå redan vid 2 v ålder. Idag är dem 3v och 3 dar och i flera dagar har dem tom kunnat springa lite och busar med varandra. Igår testade jag att ge dem en leksak och dem lekte med den=) Dem är så söta när dem morrar och låter=))
Man kan busa med dem själva också med händerna och dem slår en på händerna med tassarna och biter i fingrarna, igår när jag pratade med Bamse (cremehanen) så skällde han på mig hahahaha.
Ja nu blir dem roligare för varje dag dessa små liv=)))