2009-03-31

Uppfödarträff

Här händer inte så jättemycket utan dagarna går sin gilla gång.

I söndags var det uppfödarträff på Hässleholmsgården. Var en hel del fler denna gången, hela 10 st så det var kul. Man får ju lite fler åsikter och synpunkter och det är ju intressant. Pratades ju självklart om vår underbara ras och det blev en hel del samma från förra gången eftersom många ville veta vad vi pratat om. Fast det blir väl ofta diskussioner om ungefär samma saker för det är ju sjukdomar och sådant som behöver disskuteras. Nästa träff är satt till 10 Maj och jag hoppas ännu fler uppfödare och avelsintresserade dyker upp=)

Tycker det är jättetrevligt på dessa träffar och rekomenderar dem varmt=)

2009-03-28

Earth Hour

Nu är det strax dax för Earth Hour. Vet inte riktigt om det hjälper att släcka alla lampor men vi kommer iaf deltaga. Tv,n kommer få vara på för hemmagjord pizza står i ugnen och är alldeles strax klar. Så det blir pizzamys framför tv i stearinljusens sken.

Tjingeling och hoppas ni får det mysigt i mörkret=))

Vackra Holly

Tog lite nya bilder på vår importflicka Holly som redan hunnit bli 10 månader.





Vi är jätteglada i denna söta tjej

2009-03-26

Jamie 4-months

Jamie

Sådär då kommer Jamie...vår enda lilla kille...( Änsålänge)

Han har precis blivit 4 månader. Försöker uppdatera varje månad. Låter bilderna tala för sig själva.




Då återstår det några bilder....
I morgon kanske...


See ya / Stoffe

2009-03-25

Exclusive Prada "Watch her raw"

Prada


Tjenare idag har solen varit framme, hade det inte varit för att det blåste så skulle dagen ha varit riktigt varm.
Så det blev att ta fram myskokameran igen och ta lite bilder. Denna gången körde vi säkert kort...utomhusbilder då är det 80% chans att de blir bra.
Vi börjar med att presentera våran lilla Skrutt "Prada"



Det var lilla Prada det, titta tillbaka snart igen för vi har två till som vi har tagit bilder på.....
See ya /Stoffe

2009-03-23

Utställningen i Malmö


Igår var det Svensk Vinnarutställning i Malmö så det var upp tidigt som gällde. På bilden uppe ser ni Turning Torso. Hela 27 pommar var anmälda så det var väldigt skoj, fanns en hel del snyggingar att spana in=) Domare var Elisabeth Spillman. Det gick väldigt långsamt så det var inte pommarna förrens halv ett, då trodde jag nästan vi skulle vara klara *S* Men det var noggrann bedömning vilket var väldigt bra iaf. Fick väldigt fina bilder men som vanligt när man lägger dem i datorn så är dem helt suddiga=( Måste verkligen köpa ny kamera, men dem är ju såå dyra.

Här är en bild på Holly i ringen som Jonas Öhrn tog Tack=)


Här är den enda bilden av våra som man ser lite av hunden på. Holly var jätteduktig och stod och gick jättefint=) Det var hela 9 juniortikar, har nog aldrig varit med om så många i samma klass *S* Holly fick en 1 i kvalité och slutade som 3 i konkurensen med CK och blev sedan Bästa Tik Reserv så vi är jättenöjda med Hollys första officiella utställning=))

Hollys kritik:

10 mån tik med bra storlek och proportioner. Mycket fint huvud och uttryck. Välkroppad, kort rygg, bra svans. Brant skuldra och rak överarm ger ostabil frambensaktion. Bra drive. Utmärkt päls och presentation. Trevlig och välvisad.

Ska gå ut och ta lite foton på Holly för då blir dem bättre, så återkom gärna=)

2009-03-21

Ny Ras At Woolly Wonder´s!????

Hittade denna bilden på Therese och En hel bunt Kineser!
Det var för ett tag sen tror att det var för 2 år sen då vi var värd för en ringträning på våran tomt. Dock bestod de flesta deltagarna av Kineser =) Tycker ni att Pommarna har mycket energi då har ni inte träffat en Kines=).
Nu gäller det att fixa lite till här hemma.
/ See ya Stoffe

2009-03-20

What if?

Här är en bild av Lillpotte tagen av hans familj när han var någon månad.
Idag skiner solen, men låt dig inte luras....KALLT är det när solen försvinner, ligger fortfarande is kvar i fågelbadet. Idag har vi haft rejs ....ut och in... Har låtit Lilla Jamie fått vara med och rejsa idag. Han har inte riktigt lärt sig att man måste busa tyst... en riktig vilding. Sen var det dags att vila lite innan maten....Åhh vill inte ...skriker Jamie i högan sky. Han är riktigt duktig kanske lite väl självständig. Hans favorit är Sessan kanske för att hon låter honom hållas. De andra är inte lika förtjust i honom.
Funderar på vad det blir till Lunch idag....hmmm....vi får se vad det blir.
Ska försöka planera lite inför Malmö...oxå....
/See Ya Stoffe

2009-03-17

Trimkurs och träff



Tänkte göra lite reklam för aktiviteterna här i Skåne. Söndagen 5/4 är det även ringträning på Hässleholmsgården 13-15 00 med inbjuden domare.
Förra diskussionsträffen vi hade var hemma hos Kate och vi hade jättetrevligt även om vi inte var så jättemånga. Så vi får hoppas att fler dyker upp denna gång=)

2009-03-15

Sickness and Pain etc

Hejsan!
Nu har chocken lagt sig i stugan.
Har varit och jobbat idag blev till att svara på en massa mail och sätta ihop en "Agenda" som blev 1½ sida ungefär. Sen hade jag en massa andra planer, som inte blev av.
Blir så ibland när våra kära gäster kommer alla tillsammans så att säga. Men det funkade bra. Kul att jobba när man har så bra medarbetare.
Hemma har en liten sjukling trevat sig fram, lite feber och ont i halsen har fått sitt elaka tag om vårans allas Therese. Så var på affären och köpe lite saker till henne. Halstabletter och Yoggi och Varma Koppen och en Hänt Extra som hon kan läsa i natt när hon inte kan sova.

Tänkte bjuda på lite snöbilder. Dessa är tagna för någon vecka sen när vi hade snö.
Man kan knappt tro att det är fart i Tindra men den som tror något annat har helt klart fel.
Holly och Tindra har span på de andra.
Man får hålla koll på dem eftersom staketet inte är helt 100 på alla ställen. Tackvare våra kära Kaniner som ränner på vår tomt.

Tindra har precis avslutat ett skutt!Avslutar med en Stoffe/Tezz Cake!!!!
Smarig va?
Det var den med.

/ See ya Stoffe





2009-03-14

Himmel eller Helvete?

Hej alla glada!

Börjar med att berätta en supernyhet!!!
Skrutten har nu passerat 2 Kilo och uppnått vikten av hela 2042 g. Det blev inget bad av Skrutten idag, det kanske får bli till i morgon efter jobbet.
Japp innan melodifestivalen var vi och handlade lite nödvändigheter till kvällen så som Cola och glass mm.
Sedan när vi öppnar dörren går jordfels brytaren PANG hela huset är bäcksvart. Sen kom det roliga att lista ut vad det var som hade utlöst brytaren. Släckte den lampan stängde av TV etc.. inget fungerade. Sen stängde jag av diskmaskinen och kollade innuti ....lampan var helt psycho blixtrade om den och blinkade. Så där var felet....Typ 3-år gammal diskmaskin. Hoppas det går att byta lampan. Annars blir det att sälja den och köpa två mindre. Har funderat på det hela tiden. Då sliter jag ut det lilla skåpet bredvid och sätter in två 50cm diskmaskiner. Så man alltid har någonstans att ställa in smutsig disk i. Smart va.
Ska prova att köpa en ny lampa först klart =)


Resultat av Melodifestivalen -09
Började med att äta en gryta mums....
Sedan drog det igång...
Bidrag efter bidrag rullade förbi....( har ju sett alla innan)
Sen kom vi till dom jämna jury rösterna...våra favoriter var klart i toppen.
Sen efter hand röstades det som bara den, dock funkade det inte helt 100% för på den ena linjen kunde vi inte komma ut alls på det numret. Och på den andra kom vi inte fram till deras tack ens. Så man kan sammanställa det hela genom att säga att av 10 röster kom vi fram 2 ggr. Så då tänkte man oj det måste vara många som ringer och röstar på våra favoriter då det är så svårt att komma fram....
Innan svenska folkets röster skulle läsas upp så var topp 3 följande:
1=Måns
2=Sarah
3=Alcazar
Så klart våra favoriter i topp.
Dock inte Sarah...vilken mallgroda!
Nu började rösterna läsas upp... Haka efter haka tappades....
Mallgrodan åkte på storstryk ( Whiii)
OJ OJ----( FAN)
Måns får bottennapp han med...snacka om att han tappade luften (DUBBEL FAN )
Sedan var det ett slag i magen Alcazar ( WHAT???)
Sedan blev det som det blev den högsta poängen skulle delas ut...två kandidater till 1:a platsen fanns Agnes och Malena.
Då började Läspande Agnes sträcka på sig....
Heja heja MALENA
Jaaa hon vinner över alla.
Kanske inte det vi trott på och dömma av hennes ansikte inte hon heller. Men vi har kanske en chans eller inte...HIMMEL ELLER HELVETE??? Det får vi se snart....
Åter igen en skräll......?????????????
Vad hände.......?????????????
( FAN ... FAN skriker Therese fortfarande i bakgrunden...)
/See Ya Stoffe

Snacka om.....

Grattis Didoen!
Min Lille Emil.
Tänk vad tiden rinner iväg....snart är det sommar.
Ganska skaplig dag idag med lite sol och fågelkvitter.
Nu är det Mars igen helt sjukt. Tankarna går hela tiden till min lilla favvopojke "Didoen" som i dagarna fyllt hela 2-år.
Saknar dig och tänker på dig varje dag. Det finns ingen som du! Varför??? Men ibland får man inte vara självisk.

*******
Mopp/Bad
Bad ikväll ?? Men först lite städning, måste nog städa och moppa av golven lite. Har haft dörren öppen hela dagen så det har varit ett jäkla springande in och ut. För tänk om det skulle hända något roligt inne när man är ute....tänk om...
Nu undrar ni vem ska bada...inte jag iallafall inte min favvo syssla.. så vidare det inte är en bubbel... får köpa det någon gång. Nää det är faktiskt lilla Skrutten som ska få sig ett bad...så får vi se hur hon ser ut sen efteråt... Skrutten är nog den jag tycker är svårast att trimma... svårt att förklara varför...kanske för hon inte känner för att stå still länge... vi får se hur det går...det är ju en vecka kvar till Malmö...
********
Melodifestivalen FIIINALEN...
Den får vi ju inte missa heller ...
Röstar folket med hjärtat eller med hjärnan????
För det blir ju lite pinsamt om vi inte röstar med hjärnan .... vi vill ju inte bli årets kalkon!!!
Min topp 3:
1: Alcazar
2 Måns
3: Alla alla ( Kommer inte ihåg sångerskan)
Bör nog tillägga att Therese vill så klart att Måns ska vinna.
Så ikväll kommer vi inte sitta och rösta på samma bidrag helt ut...tur att vi har två linjer.
Återkommer med åsikter efter finalen.
/See ya Stoffe

2009-03-12

Bloggen har strulat en del sista dagarna och hela datan har hängt sig när jag har försökt skriva, väldigt störande. Hittade dessa korten jag tog för ett tag sedan.

Sessan tittar på mig och undrar vad det är för konstigt som sover ovanpå henne och om hon ska ligga kvar el sticka därifrån.
Den där lilla saken verkar ju inte flytta sig utan verkar ha lagt sig till rätta och är det inte lite mysigt ändå?! Jaja jag sover väl också då en stund tills det blir alldeles för trångt och jobbigt.

Så efter ett tag byter Sessan säng men tror ni hon får vara ifred?? Icke sa Nicke utan då kommer en liten skrutt (Prada) och ska klämma sig in och ligga ovanpå. Bara att konstatera alla älskar Sessan=))
Dem är så söta våra små gullungar=))

2009-03-04

Jamie 3,5 mån

Jamie börjar bli stora killen, redan 3,5 månader gammal. Världens vildaste busfrö *S*




Visst är han söt lilla killen=))

2009-03-02

Länge sen sist....

Regn regn....

Så var vi inne i Mars, tiden bara rinner iväg. Nu ska vi luncha och sen blir det en tur till affären och köpa COLA, har tack vare vårat Svenska väder blivit beroende igen. Förhoppningsvis kommer solen titta fram lite mer än vad den har gjort de dagar jag varit ledig. Klart att solen har kommit fram de dagar jag jobbat. Jobbar ca mellan 10-19 och det är då solen är "uppe", sen när jag har slutat så har den gott och lagt sig.
Ungefär som den reklamen på tv, den med proviva shots. Kände verkligen igen mig.

Igår tittade vi på filmen Patrik 1,5. Den handlar om två män som lever tillsammans och ansöker om att få adoptera ett barn, till slut ser det ut som att de ska få ett barn, dock har komma tecknet kommit lite fel och Patrik är 15 och inte 1,5. Tro det eller ej men den var faktiskt jättebra för att vara en Svensk produktion=) Den får fem ***** helt klart.

Ska se om jag kan laga Tess cykel, den är inte som en vanlig cykel, den har ett modernt växlingssystem så vet inte om jag ens kan få av däcket.....Om inte får vi väl lämna in den.

I morgon kommer våran BC och hans Chef spännande =) ( eller inte...beror på hur man ser det, men de ska nog bara sitta på kontoret).

Återkommer kanske ikväll med någon bild på nån liten "hamster" =)))

/See ya Stoffe