2008-03-31

Kost, motion & Ledhälsa

I Lördes var jag på föredrag om kost, motion & Ledhälsa. Nordskånska kennelklubben anordnade det. Det var Marie Sallander Agronomie doktor, forskare hund & katt Verksam vid Inst för kliniska vetenskaper Avd för hund, katt och andra Smådjur SLU, Uppsala som höll i det.

Det var intressant och nåt nytt lärde man sig nog men det var ju också en del man inte höll med om.
Hon sa att man absolut inte ska tillsätta olja i maten, tex Linfrö olja, laxolja osv för det är tillräckligt med fett i maten och att Omega 3 och 6 ska finnas i ens mat och tycker man inte det räcker ska man byta mat?! Men det är ju konstigt att väldigt många med pälshund använder sig av laxolj,a linfröolja, vetegroddsolja, kallpressad rapsolja osv och verkligen ser resultat. Hon sa att det är så för man vill tro det?! Men men alla kan ju inte vara överens om allt och mina ska fortsätta få linfröolja i maten

Nu är det äntligen vår igen, så varmt och skönt börjar det bli. Hundarna var så glad och sprang runt i världens fart och hade så kul. Det är underbart att se när dem har så kul och är så lyckliga, mina små hjärtegryn.

2008-03-27

Snöfall

Precis innan påsk så kände man verkligen att våren var på väg, det började verkligen bli varmt och härligt ute. Men ack så fel vi hade det blev snö och snöstorm i Skåne.

Men dem små liven verkade tycka att det var väldigt skoj ute. Alyssa springer och skvätter upp snön med frambenen och fångar den, det ser jätteroligt ut.
Här är lilla Prada som tror att om hon vänder på huvet så slutar dem dumma snöflingorna komma på hennes ansikte=) tyvärr hjälpte det föga.

Så här snöig och fin blir man när man kommer in efter att ha busat runt. Så söt vår lilla Alyssa.

Så här gör den fina damen. Vår prinsessa försöker gömma sig i valparnas säng så hon slipper gå ut och bli våt om tassarna=D Hon har verkligen trängt in sig i den minsta av husen vi har, har olika storlekar och detta är den minsta som används till valpar. Men Tindra gillar när det är trångt och vill gärna sova i den med.
Tyvärr blev hon ju upptäckt så mamma fick bära ut henne, då sätter hon sig utanför dörren och sen kutar hon in *S*

Idag sken solen och jag hoppas verkligen detta slask försvinner snart.
Kramiz från oss

2008-03-22

Inbjudan

Vi blev inbjudna av Susann Olhage på kennel Black Orange´s att vara med på hennes serie "Kennel visit Scandinavien"

Där kan ni läsa om oss och hur allt startade.
Här är länken till hennes blogg http://blogg.aftonbladet.se/11171 och här kommer ni direkt till vår berättelse http://blogg.aftonbladet.se/11171/perma/773140

Tack Susann för inbjudan=)


glitter-graphics.com

2008-03-21

Glad påsk!


glitter-graphics.com


Det är verkligen tråkigt väder nu, hur kan man få snö bara sådär. Det som var så härligt nyss och häcken började bli så grön och fin. Idag har det snöat hela dagen.
Hundarna tycker iaf det är ganska skoj att hoppa och busa i snön, iaf dem små=) Dem fisförnäma damerna står helst över om dem slipper.

Ja då är det alltså påsk, inget vi firar här hemma och inte äter vi påskmat heller. El vi hade lite ägg i salladen vi åt innan *S* I går när vi var och handlade var folk helt hysteriska och det var smockat i affären, kändes som det var jul

I dag har vi faktiskt inte gjort mycket, ja förutom att städa, tvätta och stoppa i diskmaskinen haha det måste ju göras, men förutom det så hade vi mys i soffan. Prada och Sessan mös för fullt=)

Så tyvärr har jag inget skojigt att berätta idag

Men vi önskar alla en Glad Påsk

2008-03-20

Lite bilder

Hej Hopp

Här kommer lite bilder på Alyssa som vi tog ett tag innan snön kom, tyvärr är dem tagna med vår skitkamera. Fortfarande ingen som har tips på en kamera? El vad som är fel på denna?
Såhär suddiga bilder tog den inte från början, nu är dem så gryniga som ni ser=(( Jag vet inte vad som hänt.


Full fart är det ute på gräsmattan
Står fint


Igår var vi och köpte en ny kran till toaletten, den andra bara står och droppar. Skiljer inte så mycket på att byta packning el köpa ny. Det blev en FM Mattson.


I dag har vi ätit pizza och tittat på No reservations på DVD, faktiskt ganska bra.

Hundarna mår fint, busar och leker för fullt, ja som vanligt=)
Nu ska jag gå och borsta Adidas, det tar ganska lång stund att komma igenom honom.
Ha det så fint allihop
*Kram*

2008-03-19

Angeline har flyttat

Woolly Wonder´s Rescued By Angels "Angeline" har flyttat till Anne Siri med familj.
Fick nyss mail av att hon kommer kallas Tuva i sitt nya hem, ett väldigt fint namn som passar henne. Men det är lite svårt att ställa om sig.

Anne Siri säger att dem kan inte sluta titta på henne och att hon är hela familjens mittpunkt. Hon äter bra och busar och har sig och har redan blivit en matte gris som följer sin "mamma" vart hon än går.

Jätteskönt att vi hittat ett så kärleksfullt hem. Vi önskar er stort lycka till med henne.

Vi valde ju att släppa henne pga att hon är född med snitt och mamman var värksvag plus att hon inte är så stor.

Så det känns som rätt val och särskilt nu när hon fått en underbar familj som älskar henne så.

2008-03-16

Malmö Internationella utställning

Igår morse ringde väckarklockan 04 45 för det var dags att gå upp och göra oss iordning innan det var dags att bege oss mot Malmö och hundutställningen som var där.
Hela 33 st pommar var anmälda, det var inte dåligt alls. Det var en trevlig dag med massa fina pommar att se på och många trevliga människor att prata med.
Vi hade anmält lilla Sessan och Armani. Sessan blev 6 månader dagen innan utställningen och fick alltså precis lov att få vara med=) Tänkte först inte ställa henne eftersom hon inte fått sin päls ännu, men vi tänkte att övning ger färdighet, alltid bra att få öva och hon var ju anmäld.

Här är Armani på bordet, lika duktig som vanligt fast domaren lyfter och känner.

Jaja jag står väl lite till då, den konstiga mannen har väl snart klämt klart, tror jag han tänker. Han stod så snällt så snällt.

Här är lilla Sessan på bordet och även hon skötte sig kanon, vi var så stolta över vår lilla tjej. Domaren fick känna och titta, hon gick bra runt och hon stod så fint på golvet när domaren skrev kritik=)
Sessan blev 2 med HP och fick jättefin kritik=)
"6 Mån Feminint huvud, korrekt bett och pigment. Välformade ögon och öron. Bra hals och överlinje. Korrekt svans, bra benstomme. Typiska rörelser. Ännu inte utvecklad. Korrekt päls. Trevligt temperament. Mycket lovande"
Vi är jätteglada för den fina kritiken=))
I öppenklassen som Armani gick i var det fem pommar och han fick en 1 KV och blev 2 i konkurrensen med CK och BH R=)) Jätteglada
Här är hans fina kritik
"Välproportionerad. Maskulint välskuret huvud. Korrekt bett och pigment. En aning runda ögon. Utmärkt hals, bra överlinje. Korrekt svans. Välkroppad. Bra benstomme. Bra vinklar fram och bak. Rör sig typiskt,parallellt fram, aningen trångt i bak. Förträfflig päls."
Supernöjda=)


Det var en väldigt bra dag och vi är så glada för våra små troll som skötte sig så fint.
Måste även säga att det var en jättebra domare, (Henrik Söeborg) lugn, snäll och trevlig som verkligen tog sig tid att se och känna på hundarna=))

Många kramar från oss

2008-03-12

Adidas 1 år

Grattis på födelsedagen älskade Adidas


I dag fyller du ett år, kan inte fatta var tiden försvunnit.
Minns det som igår när du kom hem till oss, du var så underbart söt och du stal en plats i våra hjärtan omedelbart.

Du är en jättesnäll och go hund. I början ville du aldrig sitta i famnen och mysa utan pep och gnällde efter 10 sek. Men det har blivit bättre och nu gillar du att sitta och mysa och pussas

Här blev du BIS 1 valp och kommunens vackraste valp på Hässleholms Bk. Din första utställning.


Du har små egenheter för dig och du är så söt när du gör dina små trix som "sälen"

Ingen kan undgå att se hur söt du är trots otrimmad och oborstad



Du älskade att träna och bara följde med i kopplet, det var ingenting för dig, du lärde dig på ett kick.

Du fick direkt smeknamnet Emil från Emil i Lönneberga för du hittade alltid på små bus. Som detta, du badar i vattenskålen=))

Vacker som en dag


Visst ser man att det lyser bus i ögonen, vår lille spillevink


Grattis igen på födelsedagen vår underbara lilla hund
Vi älskar dig
Puss och kram från Mamma och Husse

2008-03-10

Fick bild på Ängla


Fick nya bilder på Ängla av Ann-Cecilie. Visst är hon lik sin mamma Shimra!
Det går ju verkligen inte att ta miste på att det är shimras valp heller, ni ser ju tungan, precis som sin mamma. Tar man tio kort är tungan ute på åtta av dem *S*.
Hon berättade att hon är en glad tjej som är väldigt mammig, vill äta sin mat i hennes knä=D

Hon vet var kopplet är och om dem inte får följa med (dem har en pom till) så springer dem till en blomkruka på golvet och river ur all jord i protest hahahaha. Sen vill hon ha alla ben för sig själv så hon gnager på ett och lägger sig på det andra. Låter som en bestämd och bortskämd liten dam, mycket älskad av sin familj=)

Men det kliar alltid i fingrarna när man får kort man vill trimma trimma trimma.
Men man ser iaf att hon är en söt liten tös tycker jag.

Man blir alltid så glad och lycklig över att höra att dem har det bra, att allt fungerar. Det värmer verkligen i hjärtat när man hör att ens små *barn* är älskade familjemedlemmar.

Ta hand om era små älsklingar

2008-03-09

Fina tjejen

Vår vackra tjej

I går försökte vi fota Prada och Alyssa, ska titta igenom bilderna sedan och se om vi fick några bra. Måste nog köpa ny kamera snart för denna gör mig vansinnig, man kan ta några bilder på samma plats och ställe men dem blir totalt olika i färg och ljus ändå, hur kan det bli det?! Ibland blir det svarta bilder fast det är ljust. Jag vill inte pilla med olika inställningar, jag vill ha en kamera som är inställd på auto som tar bra foton=) Finns det en sådan så ge mig tips snälla.

Idag var jag hos mamma och syrran och åt tacos *mums* min älsklingsmat, skulle kunna äta det varje dag=))

2008-03-08

Full fart

Armani
Hej mamma ser du mig?! Nu kommer jag.

Haha du kan inte ta mig

Bye Bye nu sticker jag...Hej då...


2008-03-02

Denna veckan är nu slut

Jaha då var ännu en vecka snart slut, dagarna går så snabbt.
Idag har vi köpt en DVD converter som man sätter mellan DVD,n och TV,n och så stoppar man i en karaoke skiva i DVD så kan man sjunga karaoke=)) Köpte såklart en mick till så vi kan sjunga båda två tillsammans. Ja jag lovar att inte sjunger vi ett dugg bra men det är såååå kuuul. Skivan som ni ser här uppe är den enda vi har änsålänge. Fanns inga bra på Onoff tyvärr. Nu ska det beställas fyra nya så vi hinner få dem i veckan=)

Stoffe har fyllt år i veckan så vi har ätit massa tårta och haft det mysigt. Så idag var mamma och syrran här och fikade och då satte vi igång karaoke och jag skrattade så jag höll på att dö, det var så roligt. Det var ju lite konstiga låtar på skivan, ja lite svåra så alla sjöng olika melodier=D

I måndags var vi hos optikern så Stoffe fick kolla sin syn, ni vet han är gammal nu så han ser inget längre. Så dem sa att han behövde glasögon, så där blev vi kvar väldigt länge för att prova ut två stycken, blev från hyllan Designers men minns inte vad, han får nog hämta dem i veckan. Dem var iaf jättesnygga båda två, jag tror vi tog de två snyggaste i hela affären=))

Var i stan i fredes och köpte konstläder, ska göra eget överdrag till hundsängen i hundrummet, vi får se hur det blir.
Hittade även ett par snygga jeans till Kristoffer, passade jättebra.


Hejja Perelli Hejja Perelli=)
Så i Lördes var det ju självklart melodifestivalen deltävling fyra. Än en gång förstår vi inte hur folket röstar. Hur kunde Daniel med Pame inte ens komma bland de fem?! Han skulle ju till final. Den låten hade säkert funkat där nere, är ju fortfarande sur över att Måns inte fick åka med Cara Mia.
Bengtzings låt är ju jättelik Mikas låt Grace Kelly, fy bubblan för henne.
Det possitiva var ju att Perelli kom till final, jag hoppas hon vinner alltihop och får åka iväg och kan göra det igen, ta hem allt som hon gjorde med Take me to your heaven=)
På kvällen fick lilla Dido sig ett bad.
Igår började jag få ont nedanför skuldrorna vid muskelfästet så det gör ont när jag andas och jag kan inte röra mig ibland, sen även i ena benet nedanför rumpan, nu är det inte samma ben som sist strulade när foten domnade utan nu är det det andra=( Hoppas det inte blir mer, nu hugger det och ilar som tusan, även nack och huvudvärk. Hur kan man ha så mycket krämpor jämt kan man aldrig få vara glad=)
Nu ska jag dra mig tillbaks till soffan och få värme och kärlek av våra ullbollar, dem är bra som filtar när man fryser=)) Älskade små troll=)